Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EKONOMÄ°
19 Nisan 2018 Perşembe - 15:46

Yurdakul Erzurum ekonomisinin nabzını tuttu

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Hakan Yurdakul, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret etti.

Yurdakul Erzurum ekonomisinin nabzını tuttu

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Hakan Yurdakul, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret etti.

Beraberinde, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Müdür Yardımcısı Murat Altınyollar ve Uzman Ali Taylan Öztaylan’la birlikte ETSO’yu ziyaret eden Yurdakul, Meclis Başkanı Özakalın’la bir süre görüştü. ETSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve Meclis üyesi Haktan Ömeroğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarete Yurdakul, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın yapısı ve misyonu ile Erzurum programı hakkında bilgi verdi. Gezileri sırasında üniversitelerde gençlerle bir araya geldiklerini ve onlara bilgi ve tecrübelerini aktarma fırsatı bulduklarını ifade eden Hakan Yurdakul, aynı şekilde iş dünyası temsilcileriyle de görüşüp şehrin sanayisini, ticaretini, ekonomisini konuşmak istediklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ise, Erzurum’un, mevcut sosyo-ekonomik yapısıyla hak etmediği bir konumda yer aldığını belirterek, bunun birçok sebebinin olduğunu ifade etti. Yıllardan beri kaynak ve potansiyelleri iyi analiz edilmeyen ve buna bağlı olarak sahip olduğu avantajları iyi değerlendirilemeyen Erzurum’un artık, ayağı yere basan, gerçekçi ve katma değeri yüksek yatırımlara ihtiyacı olduğunu kaydeden Özakalın, mevcut yatırımları da kapsayacak şekilde, daha önce uygulanan 5084 Sayılı Teşvik Yasası benzeri, bölgede özel teşvik uygulamalarının hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

ÖZAKALIN’IN DEĞERLENDİRMESİ

Bölgeye özgü teşvik uygulamalarında, bölgedeki gerçek aktörlerin fikirlerinin alınmasının önemine değinen Özakalın şunları söyledi; “Eğer Erzurum, Osmaniye’yle, Malatya’yla aynı teşvik kapsamındaysa, yatırımcı hangisini tercih eder ona bakmak lazım. Buradan sermaye göçünü, beyin göçünü, nitelikli insan göçünü önlemek için acil tedbirler alınmalı. Devletimizin bölgemize yaptığı tüneller, yollar ve lojistik merkezler çok yerinde ve katma değer sağlayan yatırımlar. Ancak biz Erzurum’da üretim yaparsak, o ürünü pazarlarsak bu yatırımlar daha farklı anlam kazanacak. Şehrimizde yapılacak çekim gücü yüksek her türlü sanayi yatırımı bu bölgenin cazibesini artıracak ve ekonomik anlamda büyük fayda sağlayacaktır. Bu sebeple, bu tür yatırımların önünü açacak ve yatırımcıları cezbedecek özel teşvik ve destekler bölgemiz ve ilimiz için hayati öneme haizdir.”

Bölgenin, eski parlak günlerine dönebilmesi için teşvik ve desteğe ihtiyaç duyan sektörlerden birinin de tarım ve hayvancılık olduğunu anlatan Özakalın, “Çiftçimizin, üreticimizin, modern tarım uygulamalarını hayata geçirecek, verimi artıracak, bürokrasiden arındırılmış, bölge ve sektör gerçekleriyle örtüşen desteklere ihtiyacı var. Bunu sağlarsak ilimizde ve bölgemizde tarım ve hayvancılık eski gücüne ve cazibesine kavuşacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanı Hakan Yurdakul ise, önümüzdeki dönemde Bakanlıkların daha çözüm odaklı hareket edeceği teknokrat bir yapıya kavuşacağını belirterek, kendisinin sorunların çözümüne katkı sağlayacak desteği vermeye her zaman hazır olduğunu söyledi.

Görüşmenin ardından, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Yurdakul’a ziyaretinin anısına gümüş işlemeli Oltutaşı tespih hediye etti.

 
Sekmen muhtarlarla istişare etti
 
Bayır: “Erken seçim kararını olumlu karşılıyoruz”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TCDD Erzurumluları uyardı
Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nce Sivas, Kayseri, Erzincan, ...
ETSO yönetimi görev bölümü yaptı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclisi’nin geçen hafta yaptığı ...
Erzurum genç iller arasında
TÜİK istatistiklerle Çocuk 2017 sonuçlarını paylaştı.
 
‘Allah devlete zeval vermesin’
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2017 ocak- Mart dönemi iller kamu giderlerini açıkladı.
Markalaşmada yüzde 6.6’lık artış
Erzurum’da 2017 yılında 160, 1995-2017 yıllarını kapsayan 23 yılda ise bin 457 marka tescil edildi.
TANAP'ta sona yaklaşılıyor
Erzurum’un geçiş güzergahı kapsamında merkezi konumda bulunduğu Trans ...
 
Kirazlı Göletiyle bin dekar arazi sulanacak
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından ...
Erzurum kamuda ilk sırada
Erzurum’da yılın ilk 3 ayında kişi başına düşen il geliri 1,5 bin TL, ...
Öztürkler peynirde marka kentleri değerlendirdi
Öztürkler, Artvin, Rize, Erzurum, Kars, Ardahan birer peynir beldesidir.’ dedi.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva