yerleşemiyorlardı. Yeni düzenlemeyle meslek lisesi mezunlarının maruz bırakıldığı bu dezavantaj ortadan kaldırılmış oldu. Yani üniversite adayları ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarının belirli bir katsayı ile çarpılmak suretiyle elde edilen puanı yine alacaklar. Fakat bu katsayı artık her aday için eşit olacak. Böylece hiçbir aday dezavantajlı duruma düşmeyecek ve üniversite adayları hangi lise ya da hangi alan mezunu olursa olsun, istediği her programı herhangi bir puan kaybına uğramadan tercih edebilecek” diye konuştu.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM SİSTEMİMİZ ASIL ŞİMDİ CANA GELENEK
Öte yandan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Mustafa Güvenli, tüm üniversite adayları için avantajlı sonuçlar doğuran katsayı farkı düzenlemesinin, bir başka açıdan da büyük önem taşıdığının altını çizdi.
28 Şubat sürecinin eğitim sistemine bir müdahalesi olarak kabul edilen söz konusu uygulama yüzünden Türkiye’de mesleki ve teknik eğitim sisteminin adeta dumura uğradığını ifade eden MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli, YÖK’ün yaptığı yeni düzenlemenin bir de bu perspektiften değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Güvenli, “Yapılan bu yeni düzenleme neticesinde ülkemizde mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim kurumları yeniden hareketlenecek, ivme kazanacak ve gelişme gösterecektir. Bununla birlikte bu eğitim kurumlarına çok daha nitelikli öğrencilerin gelmesi sağlanacak, nitelikli mezun sayısı da artışa geçecektir. Böylece üretime yönelik sanayi kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması çok daha kolay hale gelecek ve gençlerimizin önünde yeni iş fırsatları doğacaktır. Bu da genç nüfusun yoğun olduğu ülkemizde katma değer üretimi anlamına gelecektir” diye konuştu.