Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
13 Ekim 2017 Cuma - 17:00

Yüksek Öğretimde “Erişilebilir Üniversiteler' gündemi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Erişilebilir Üniversiteler Semineri”nin ilki Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti

Yüksek Öğretimde “Erişilebilir Üniversiteler  gündemi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Erişilebilir Üniversiteler Semineri”nin ilki Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşti.
Seminere; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, Engelsiz Yaşam Merkez Müdürü Mehmet Polat, Erişilebilirlik Dairesi Başkan Vekili Dr. Deniz Çağlayan Gümüş ile çevre illerde bulunan üniversitelerin temsilcileri katıldı.
Türkiye genelinde üniversitelerde erişilebilirliğin öneminin vurgulanması, erişilebilirliğin tüm üniversitelerde yaygınlaştırılması bağlamında düzenlenen Erişilebilir Üniversiteler Semineri Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın konuşmasıyla başladı.
Başarılarla dolu 60 Akademik yılı geride bırakan Atatürk Üniversitesi’nin temel hedefinin engelli bireyler dâhil herkesin tümüyle erişebileceği bir üniversite olduğunun altını çizen Rektör Çomaklı; “Herkesin özgür ve eşit biçimde eğitim hakkını kullanabilmesi, çağdaş toplumların vazgeçilmez bir özelliğidir. Bu gerçekten hareketle, sorumluluğumuzun bilincinde olarak, engelsiz ve kolay erişilebilir bir üniversite oluşturmak adına Üniversitemizde gerçekleştirilen fiziksel çalışmaların tamamı, engelli öğrencilerimizin yaşamını kolaylaştıracak biçimde, tüm kampüsü kapsayacak şekilde yürütülmektedir” diye konuştu.
“Duyarlı Bir Yerleşke Oluşturmanın Öneminin Farkındayız”
Atatürk Üniversitesi olarak tüm bölümlerimiz, birimlerimiz, merkezlerimiz, kurullar ve komisyonlarımız aracılığı ile öğrencilerimizin çeşitliliğinin ve farklılıklarının üzerinde hassasiyetle duruyoruz diyen Çomaklı, erişilebilirliğin önemine değinerek kültürel açıdan duyarlı bir yerleşke oluşturmanın öneminin farkında olduklarını belirtti.
Rektör Çomaklı ayrıca, amaçlarının engelli öğrencilere destekleyici ve iyi kaynaklarla donatılmış bir ortam sağlayarak onların akademik başarı ve eğitimleri önündeki kısıtlamaları kaldırmak, öz-farkındalıklarını ve birey olarak bağımsızlıklarını geliştirmelerine yardımcı olmak olduğunu da sözlerine ekledi.
“Erişilebilirlik Kesintiye Uğramadan Sürdürülebilirse Bir Anlam Taşır”
Üniversitelerde yapılacak düzenlemelerle kentsel ölçekte yapılacak düzenlemeler arasında bir bağın oluşturulması ile ancak kesintisiz ya da engelsiz bir başarının sağlanacağını dile getiren Rektör Çomaklı; “Tüm engelli öğrenciler için güvenli ve erişimi kolay bir akademik çevrenin oluşması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Ekip yaklaşımı ile engelli öğrencilerimize öğrenme süreçlerini kolaylaştırıcı yöntem ve uygulamaları bulmak, bütünleştirici ortamlar oluşturmak için gayret gösteriyoruz.
Bugün burada, Üniversitemizin ev sahipliğinde bir araya geldiğimiz, Erzurum ili ve çevre illerden 21 üniversitenin temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen bu seminerin, tüm engellerin bilgi, empati, sorumluluk ve üst duyarlılıklarla ortadan kaldırılmasını sağlayacak kullanılabilir, sürdürülebilir, etkili sonuçlara vesile olacak bir etkinlik olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Seminerin ardından Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi’ye katkılarından dolayı plaket verdi.

 
'Muharrem ayı bolluk ve bereket ayı'
 
Spor gündeminde amatörler vardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETSO’dan öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), il merkezindeki ilköğretim okullarında ...
Ülkücülerden Kerkük’e destek yürüyüşü
Atatürk Üniversitesinde Ülkü Ocakları mensubu bin 500’e yakın öğrenci, ...
‘Anadolu Mektebi Yazar Okumaları’ başladı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleri ile ülkemizde 28 ilde Tarım Eski ...
 
ESKİ’den iş sağlığı ve güvenliği eğitimi
ESKİ Genel Müdürlüğü, atıksu, içmesuyu arıtma ve kanalizasyon birimlerinde ...
Palandöken’de eğitim zirvesi
Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Müdür Yardımcıları ile bir toplantı gerçekleştirdi.
Dağdeviren başarı öyküsünü paylaştı
Forbes dergisinin 30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesinde yer alan ve Harvard ...
 
ATASEM’den Sertifikalı Hipnoz Eğitimi
Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, ...
Uluslararası öğrenciler Sekmen'e minnettar
Türkiye'de uluslararası öğrenci sayısı her geçen gün artıyor
ERULDER sezonu aşure ikramıyla açtı
Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği (ERULDER) yeni eğitim-öğretim yılını ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva