Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
4 Haziran 2018 Pazartesi - 12:06

Yıldırım: "Sayın İnce seni birisi işletmiş"

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yönelik, "Sadece dedikleri FETÖ'nün iadesini yanlış yapmışız. Sayın İnce seni birisi işletmiş. 'dedi

Yıldırım:  Sayın İnce seni birisi işletmiş

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yönelik, "Sadece dedikleri FETÖ'nün iadesini yanlış yapmışız. Sayın İnce seni birisi işletmiş. Telefonun ucundaki de Amerikalı değil. Sen eksik, yanlış evrak peşinde koşacağına FETÖ'yü getirecek misin, getirmeyecek misin bunun için ne yapacaksın millete bunu söyle. Bir kulağı Kandil'de bir kulağı Pensilvanya'da olanlarla bu ülkenin geleceği inşa edilemez" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Selçuklu Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin Ankara milletvekili adayları tanıtım toplantısına katıldı. Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, "Ankara 16 yıllık büyük değişimi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle taçlandırmak için gün sayıyor. Ankara’nın çehresini değiştirdik. Ankara’yı gerçek bir baş şehir haline getirdik. Ben milletvekili seçilip Ankara’ya ilk geldiğimde Esenboğa Havalimanında hayal kırıklığına uğradım. Ankara’nın hava meydanı köy meydanını andırıyordu. Ankara’ya gidiş yolu neredeyse şehri bulmak için pusulaya ihtiyacınız vardı. Etrafta sağlıksız yapılaşmalar, virajlı yollar, Kuzey Ankara girişi kentsel dönüşümü Türkiye’nin şanına yakışır bir hava meydanını Ankara’ya kazandırdık. Gerçek anlamda bir başkent havasını Ankara’ya bu kadrolar ak kadrolar cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerçekleşti. Ankara geçen süre içerisinde tertemiz pırıl pırıl bir şehir oldu. Bunu birlikte başardık" ifadelerini kullandı.

Ankara’nın Türkiye’nin gözbebeği olduğunu söyleyen Yıldırım, "16 yıl boyunca Ankara'mıza tam 116 milyar yatırım yaptık. Ankara daha fazlasını hak ediyor. Ankara demokrasi tarihimizde, siyasi tarihimizde neler gördü, neler geçirdi ne badireler atlattı, ne acılar yaşadı. En sonuncusu 15 Temmuz. 15 Temmuz gecesi İstanbul’dan sonra en fazla şehit verdiğimiz ilimiz Ankara. O gece Ankara canını dişine takan, göğsünü mermilere siper eden ülkesini, vatanını, bayrağını seven vatandaşlarımız tarafından meydanlara doldu, alçaklara hak ettiği dersin verildiği bir şehrin adıdır, başkentimizin adıdır. O gece liderimiz cumhurbaşkanımızın davetiyle meydanlara indiniz, alçaklara dur dediniz, bayrağımızı indirtmediniz, ezanımızı dindirtmediniz, demokrasimizi kurtardınız. Onun için Ankara’ya biz müteşekkiriz" şeklinde konuştu.

"PARTİMİZİN 13'ÜNCÜ ZAFERİNİ KUTLAMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUZ"

Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: "Şimdi yeni bir heyecan var. Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni bir döneme gün sayıyoruz. 24 Haziran’da Türkiye’nin 16 yıllık kazanımlarını 2023’e taşıyacak tarihi bir seçime gidiyoruz. Sizler ülkemizi Cumhuriyetin 100'üncü yılına taşıyacak kadrolar olarak tarihe geçeceksiniz. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle teşkilatlarımız hep beraber yine meydanlardayız, sahadayız. Partimizin 13. zaferini kutlamak için sabırsızlanıyoruz. Allah'ın izniyle milletimizin kararıyla 24 Haziran’da bir kez daha ‘durmak yok yola devam’ diyoruz. Buna yürekten inanıyoruz."

Yıldırım, "İşte Ankara’nın temsilcileri, birbirinden değerli vekil adaylarımız burada. İnşallah milletimizden Ankaralı hemşehrilerimizden vekaleti alarak tarihin en güçlü meclisini oluşturacaksınız. Bu seçimin önemli bir farklılığı var. Bu seçim 16 Nisan referandumundan sonra kabul edilen anayasa değişikliğine göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin uygulanacağı ilk seçimdir. Bu seçimin milletvekilleri yeni sistemin ilk milletvekilleri olacak. Türkiye yeni sistemle beraber çok daha hızlı karar veren, zamanı daha etkin kullanan ve 2023 hedeflerini vakit kaybetmeden gerçekleştiren bir güçlü hükümete, istikrarlı yönetime ve güçlü bir meclise sahip olacak. Sizler bu sistemin öncüleri olacaksınız. TBMM’de yeni bir görev anlayışıyla daha güçlenmiş yasama, güçlü yürütme, tam bağımsız ve tarafsız yargıyla erklerin birbirinden ayrıldığı, demokrasinin güçlenerek geliştiği yeni bir dönemin milletvekilleri olarak tarihi bir görev yapacaksınız. Milletimizin emanetini taşıyacağınızdan zerre kadar şüphem yok" açıklamasında bulundu.

"Her zaman söylediğimiz bir şey var. AK Parti'nin kaderi Türkiye’nin kaderidir" ifadesini kullanan Yıldırım, "AK Parti Türkiye’nin geleceğidir, yarınıdır ve teminatıdır. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti bütün mazlumların da umududur. AK Parti siyasetinin esası adalettir, kalkınmadır, refahtır, özgürlüktür ve adil paylaşımdır. 16 yıl boyunca hep milletimizle beraber olduk. Milletle birlikte yol yürüdük. Hamdolsun milletimiz de hep bizimle beraber oldu, arkamızda durdu. Geçen 12 seçime baktığımız zaman bunu görüyoruz. Siyaset tarihinin hiçbir ülkesinde art arda girdiği 12 seçimden zaferle çıkan başka bir parti yok. bunun adı AK Parti’dir, ak kadrolardır. Allah’a şükür vatandaşlarımızı hiç hayal kırıklığına uğratmadık. 3 Kasım 2002’den bugüne kadar söz verdiğimiz her şeyi yaptık, yapamayacağımız hiçbir sözün arkasında da olmadık" dedi.

"BUGÜNLERDE VAATLER HAVADA UÇUŞUYOR"

Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu: "Bugünlerde vaatler havada uçuşuyor. Hesap yok, kitap yok. Bir tanesinin şöyle bakayım ne vadetmiş dedim bir hesap yaptım. Yıllık 426 milyar, Türkiye bütçesinin üçte ikisi. Takdiri milletime bırakıyorum. Bunların vaadi babaannemin lafına benziyor. 'Üfle evladım üfle, kaval elin, yel Allah'ın.' Habire üflüyorlar. Ama millet bunları yeni tanımıyor. 7 Haziran’da bu vaatler yine havada uçuştu. Asgari ücret için adeta rekabete girdiler, açık arttırmaya girdiler. Birisi 2 bin dedi biri hızını alamadı 3 bin dedi, öbürü de vitesten attı 5 bin dedi ama vatandaş hiçbirine rağbet etmedi. Çünkü vatandaş mümkün olanla olmayanı çok iyi biliyor. Siyasette peşin simit, veresiye kebaptan iyidir. Vatandaş bunun hesabını yapıyor. Biz söylemiyoruz yapıyoruz. Yaptıktan sonra söylüyoruz farkımız bu. Milletimizin yüzünü güldüren hayatını kolaylaştıran işler yaptık."

"BAKIYORUM BU SEÇİMİ BİR REFERANDUMA DÖNÜŞTÜRÜYORLAR"

Cumhurbaşkanı adaylarını ibretle izlediğini ifade eden Yıldırım, "Bu seçimi bir referanduma dönüştürüyorlar. Bakıyorum bu seçimi bir referanduma dönüştürüyorlar. Bir referandum çabası var. Niye? 16 Nisan halk oylamasıyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini diğer adayların tamamı gelirsek değiştireceğiz diyorlar. Bu 16 Nisan’ı tekrar sandığa taşımaktan başka bir şey değildir. Yenilen pehlivan güreşe doymaz. İşte meydan işte sandık buyurun refarandumsa referandum. Bir yandan birçok vaat, diğer yandan temsili cumhurbaşkanlığı sistemini geri getireceğiz diyorlar. Peki kardeşim, yetkilerinin olmadığı bir cumhurbaşkanlığında bu vaatleri nasıl veriyorsun, bunların altında kalırsın, yapamazsın. Bir şeye karar verin, ya güçlü cumhurbaşkanlığına ya da sembolik cumhurbaşkanlığına kararınız verin. Ona göre vaatler verin. Vaatleri veren başkası, imzayı atan başkası nasıl olacak bu iş? Kılıçdaroğlu'nun elinde beyanname o diyor ki ben geri gideceğim, beriki de diyor ki ben ileri gideceğim. Patinaj yapıp duruyorlar. Böyle bir anlayış olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

"SAYIN İNCE SENİ BİRİSİ İŞLETMİŞ"

Siyasi rakiplerinden Türkiye’nin meseleleriyle ilgili net bazı sözler duymak istediklerine işaret eden Yıldırım, "FETÖ ile ilgili ağızlarından bir şey çıkıyor mu? Sadece dedikleri FETÖ'nün iadesini yanlış yapmışız. Sayın İnce seni birisi işletmiş. Telefonun ucundaki de Amerikalı değil. Sen eksik, yanlış evrak peşinde koşacağına FETÖ'yü getirecek misin, getirmeyecek misin bunun için ne yapacaksın millete bunu söyle. Bu şehitlerin hesabını soracak mısın, sormayacak mısın? Alçak PKK’nın bölücülerin DEAŞ’ın hesabını soracak mısın, sormayacak mısın? Bunların hesabını ver bunları millete söyle. Bir kulağı Kandil'de bir kulağı Pensilvanya'da olanlarla bu ülkenin geleceği inşa edilemez. Bu ülkenin geleceği tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" diye konuştu.

"Bu seçimlerde Cumhur İttifakıyla beraber gidiyoruz" diyen Başbakan Yıldırım, "Cumhur İttifakı nedir? Cumhur İttifakı 15 Temmuz’da Türkiye’nin bekası için dik duruştur, darbecilere alçaklara geçit vermemektir. Cumhur İttifakı Yenikapı ruhunun 2023’e taşınmasıdır. Cumhur İttifakı bölücülerden, FETÖ'cülerden DEAŞ'çılardan hesap sormaktır. Ülkenin huzurunu güvenliğini yok etmeye çalışanların hesabını görmektir. Bu ittifak için AK Parti, MHP, BBP var. Türkiye’nin değerleriyle kavga etmeyen Türkiye’nin geleceğine hasretmiş olan kadrolar cumhur ittifakının kadrolarıdır. Toplama partilerle kurulan ittifak benzemezler ittifakı Türkiye’ye hiçbir şey veremez" açıklamasında bulundu.

"VARIN KIRIN, BİZİM NOTUMUZ 24 HAZİRAN’DA VERİLECEK"

Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye 15 yıldır ekonomisiyle, dış politikasıyla, demokrasisiyle, her gün gelişiyor. İstikrarla güvenle büyümeye devam ediyor. Özel sektör, kamu yatırımı, ihracat üretim turizm rekor üstüne rekor kırıyoruz. Biz rekor kırdıkça finansal saldırılarla da bizim notlarımızı kırıyorlar. Varın kırın, bizim notumuz 24 Haziran’da verilecek. Notumuzu millet verecek. Milletin verdiği not bizim için asıl nottur. Bugün artık Türkiye 81 ilde ihracat yapar hale geldi. 81 ilde üretilen katma değer dünyanın her bir yanına ulaşıyor. Bugünlerde bölgemizde çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Bir yandan Amerika’nın İran’a karşı aldığı kararlar, diğer yandan Suriye’de yaşanan iç savaş Kuzey Irak’ta Irak seçimlerinden sonra ortaya çıkan boşluk, Kudüs, Filistin, İsrail’de gelişmeler, İsrail’in Kudüs’ü oldubittiyle başkent yapması bütün etrafımızda yaşananlar bizim için sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. Türkiye hem kendi ülkesinde hem de bölgede çok güçlü olması gerekiyor. Daha güçlü istikrar ve güven içinde devam edecek bir yönetim anlayışıyla ancak ve ancak bölgenin sorunları çözüme kavuşabilir."

 
‘Yaparsa yine AK Parti yapar’
 
Sağlık camiası yasta
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öz: “24 Haziran milletimizin beka mücadelesidir”
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “24 Haziran; aziz milletimizin beka mücadelesidir” dedi.
Yıldırım: Vakit Türkiye vaktidir
Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda partisinin ...
Aydemir’den milli irade vicdanı vurgusu
Milletvekili Aydemir, ‘Dadaşlar, küfranı nimet edenlere inat, şükürde ...
 
‘Yüzyılda bir lider yetişir, o liderin adı Erdoğan’
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, partisinin Kars'ın ...
‘Cumhur İttifakı işareti sadece milletinden alır’
Başbakan Binali Yıldırım, Millet İttifakı'nın geriyi, Cumhur İttifakı'nın ...
‘Milletimiz Cumhur ittifakına güveniyor’
MHP Erzurum Milletvekili adayı MYK Üyesi Adem Yurdigül, TGRT Haber’e konuk ...
 
Erzurum’a 16 yeni yatırım
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ...
“Fırat’ın batısında terör unsuru kalmadı”
Şırnak’ta Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’ndan ...
“Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz”
Başbakan Yıldırım, 'Bir olalım, beraber olalım, iri olalım, diri olalım, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva