Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
16 Aralık 2020 Çarşamba - 15:12

Çelik’in projesine TUBİTAK desteği

Yürüttüğü çalışmalarla dünya çapındaki birçok bilimsel listeye adını yazdıran Atatürk Üniversitesi, yurtiçinde de gerçekleştirdiği projelerle çeşitli kurumlardan destek almaya devam ediyor.

Çelik’in projesine TUBİTAK desteği

Yürüttüğü çalışmalarla dünya çapındaki birçok bilimsel listeye adını yazdıran Atatürk Üniversitesi, yurtiçinde de gerçekleştirdiği projelerle çeşitli kurumlardan destek almaya devam ediyor.

Bu kapsamda, ATA Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü, Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Çelik’in hazırladığı proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) 1505 Üniversite Sanayi İşbirliği Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

“Yeni Nesil Dental İmplantların Üretimi: Yüzey Özellikleri İyileştirilmiş, Islanabilirliği-Osseointegrasyonu Yüksek ve Biyouyumlu Dental İmplantlar" isimli projenin yürütücülüğünü  Prof. Dr. Ayhan Çelik üstlenirken, Doç. Dr. Halim Kovacı da araştırmacı olarak görev yapacak.

İmplant  Tedavileri Daha Kısa Sürecek

AGS Medikal Ürünleri İthalat İhracat Ticaret Anonim Şirketi ile birlikte yürütülecek proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Çelik, Diş Hekimliği alanı için hazırlanan proje ile üretilecek Yeni Nesil Dental İmplantların (diş vidası) hastaya uygulanması halinde tedavi sürecinin daha hızlı bir şekilde tamamlanacağını söyledi.

Titanyum ve alaşımlarının yüksek korozyon direnci, üstün mukavemet özellikleri, düşük özgül ağırlığı ve kendi kendine üretebildiği atıl biyouyumlu oksit tabakası sayesinde dental implant uygulamalarında kullanımının tercih edildiğini belirten Çelik şunları aktardı: “Dental implant malzemesi olarak kullanılan titanyum ve alaşımlarının hastalarda iyileşme süresi olarak tanımlanan osseointegrasyon süresini kısaltabilmek adına asitle dağlama, kumlama, sprey plazma kaplama, ultraviyole, PVD, CVD ve anodizasyon gibi birçok yüzey işlemi uygulanıyor. Anodizasyon yöntemi sahip olduğu avantajlı özellikler nedeniyle ön plana çıkıyor. Bu çalışmada titanyum ve alaşımlarına  anodizasyon işlemi yapılarak ıslanabilirlik özelliğinin iyileştirilmesini hedefliyoruz. Proje kapsamında ilk kez denenecek olan uygulamalar ile titanyum yüzeyinde modifikasyon yapılarak yüzey serbest enerjisinin artırılmış ve buna bağlı olarak da yüzey ıslanabilirliğinin iyileştiği bir ürün elde edeceğiz” dedi.

“Dünya  Çapında Tanınır Bir Kurum Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyoruz”

Atatürk Üniversitesinde “Yeni YÖK Vizyonu”na uygun  yapısal değişimlerin temelini oluşturan Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi ile dünya üniversiteleriyle rekabet edecek konuma gelindiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hazırlanan yeni proje ve buluşların Atatürk Üniversitesini bilimsel anlamda üst sıralara taşıdığını söyledi.

Rektör Çomaklı: Üniversitemiz, akademisyenlerimizin istikrarlı çalışmaları sayesinde dünya çapında tanınır bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmeti kapsayan bütün süreçlerde kaliteyi ve işlevsel bilgi üretimini önceleyen yeni bir anlayışla, yeni bir vizyon ortaya koymaya çalışıyoruz. Prof. Dr. Ayhan Çelik’in Diş Hekimliği alanı için hazırladığı ve TÜBİTAK-1505 Üniversite Sanayi İşbirliği Programı kapsamında desteklenen proje başarısı bunlardan biri. Prof. Dr. Çelik’i bu başarısı için tebrik ediyor, akademisyenlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 
Erzurumspor farklı kazandı: 5 -1
 
Kurum kira düzenlemesini değerlendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEB’den “Türkçe” seferberliği
Yurt içi ve yurt dışındaki yabancı öğrencilere Türkçe öğretiminde kullanılmak ...
Selçuk EBA sürecini değerlendirdi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Canlı sınıf ve alternatif uygulamaların ...
ATA AÖF vize sınavları sona erdi
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) Güz Yarıyılı vize sınavları sona erdi.
 
Üniversite – Şehir işbirliği istişaresi
Mehmet Sekmen ve Mehmet Emin Öz’ü üniversitede ağırlamaktan memnuniyet ...
Ülkü Ocakları’ndan Dijital Eğitim Platformu
Ülkü Ocaklarının yeni dijital eğitim platformu “Bilgi Ocakta” yayın hayatına ...
‘İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır’
Bakan Selçuk, “Salgın öncesinde hazırlanmış olan bir takım projeler ve ...
 
Selçuk TIMSS 2019 sonuçlarını açıkladı
Selçuk, “TIMSS 2019 sonuçlarına göre Türkiye, TIMSS uygulamalarında sabit ...
MEB’den geri bildirim yaklaşımı
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci başarısını artıran en etkili ve en kolay ...
ATA-AÖF vize sınavları 11 Aralıkta tamamlanacak
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) Güz Yarıyılı vize ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva