Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
8 Ocak 2020 Çarşamba - 03:35

Çelik’ten Diyarbakır Anneleri vurgusu

Çelik, “Her zaman kendileri ile olduğumuzu, gündemlerini yakından takip ettiğimizi ifade ediyoruz. 3 Eylül’de başlayan bu vicdan eylemi 126. gününe girdi. Bazı anneler yavrularına kavuştu, bazıları da kavuşmayı bekliyor. ' dedi

Çelik’ten Diyarbakır Anneleri vurgusu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Kanal İstanbul herhangi bir şekilde Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile çelişmiyor. Buradaki seyri sefer serbestisi aynen korunacak” dedi. Çelik, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesine ilişkin de, “Ortadoğu coğrafyasındaki denklemi doğrudan etkileyecek sonuçlar doğurdu" diye konuştu.

AK Parti MKYK ve MYK toplantıları sonrasında kameraların karşısına geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İran-ABD gerilimi, Libya’daki son durum ve iç siyasete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Piyade Sözleşmeli Er Berkay Işık’ın cenazesine devletin üst düzey temsilcilerinin katılmadığı yönünde yapılan haberlere cevap veren Ömer Çelik, “Tipik bir yalan haber örneğidir. Şehadet mertebesine erişmiş

kardeşlerimizi Alevi-Sünni ya da mezhepsel mensubiyetle tanımlamak şehitlik makamına saygısızlıktır. Baştan aşağı yalan ve provokatif bir haber” diye konuştu.

DİYARBAKIR ANNELERİ

Diyarbakır anneleri ile ilgili gündemin MYK ve MKYK açısından son derece canlı bir gündem olduğunu belirten Çelik, “Her zaman kendileri ile olduğumuzu, gündemlerini yakından takip ettiğimizi ifade ediyoruz. 3 Eylül’de başlayan bu vicdan eylemi 126. gününe girdi. Bazı anneler yavrularına kavuştu, bazıları da kavuşmayı bekliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan hanımefendi kendilerini ziyaret etti. Bir anne olarak Diyarbakır anneleri ile bir araya geldi. Türkiye’deki en ufak bir hadiseye yüksek duyarlılık gösteren kesimlerin bu annelerin çocuklarına kavuşmak için sürdürdüğü bu nöbete hiçbir şekilde ilgi göstermemeleri giderek artan bir şekilde dikkat çekmeye devam etmektedir” şeklinde konuştu.

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE

“Kadına şiddet konusu bu yılın ilk günlerinde de çeşitli haberlerle gündeme geldi” diyerek kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalara ilişkin bilgi veren Çelik, “Zincirin hangi noktasında boşluk varsa bunun giderilmesi için son derece hassas çalışmalar yürütülmektedir. Yıl sonuna kadar İçişleri Bakanlığı bünyesinde 250 bin personelimize eğitim verilecek. Bu konu sürekli takip etmemiz, mücadele etmemiz gereken bir konu. 75 maddelik eylem planıyla kadına karşı şiddete karşı farkındalığı artırmak için yeni bir aşamaya geçmiş oluyoruz” dedi.

“ABD TÜM DÜNYAYA TEK BİR DEVLETİN GÜVENLİĞİ ÜZERİNDEN BAKMAMALI”

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesine de değinen Çelik, “Ortadoğu coğrafyasındaki denklemi doğrudan etkileyecek sonuçlar doğurdu. Irak sahası zaten yüksek tansiyonun güçlü olduğu bir sahaydı. Yeni bir takım şiddet olaylarını önümüze getirecek bir safhaya geçildi” dedi.

BÖLGE İSTİKRARI

“Yapılan bu saldırı bölgedeki istikrarsızlığı tetikleyecektir” ifadelerini kullanan Çelik, Irak’ın istikrar ve güvenliğinin bütün bölgenin istikrarı ve güvenliği anlamına geldiğini söyledi. Çelik, “Mezhepsel düzeyde ortaya çıkan bu fay hatlarının yeniden tetiklenmesi tehlikesi söz konusu olabilecektir. Belli devletler belli mezhepler üzerinden, rakipleri başka mezhepler üzerinden siyasi fay hatlarını tetikleyebilmektedir. Bunun da şiddete dayanan kötü sonuçlarını kısa zaman içerisinde görebilmekteyiz” diye konuştu.

ABD’nin bölgeye bakarken tüm bölgenin güvenliği üzerinden bakması gerektiğini söyleyen Çelik, ”ABD tüm dünyaya tek bir devletin güvenliği üzerinden, Ortadoğu’ya, Akdeniz’e tek bir devletin çıkarları üzerinden bakarsa istikrarın yakalanması, bütünsel yapıların ortaya çıkması mümkün olmayacaktır” şeklinde konuştu.

“BİZ MEŞRU BİR YAPIYI DESTEKLEMEK ÜZERE ORADAYIZ”

Türkiye ile Libya arasında yapılan anlaşma ve uluslararası tepkilere ilişkin Çelik, “Biz bu anlaşmayı imzalar imzalamaz Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni yıkmak isteyen Hafter’e Yunanistan’ın neden ziyaret yaptığının iyi düşünülmesi lazım. BM’nin meşru kabul ettiği yapı, Türkiye ile bu anlaşmaya imza atan bu yapı, herhangi bir şekilde zaafa uğradığı andan itibaren Yunanistan orada tek taraflı, bir bakıma Akdeniz’de yeni bir Sevr Anlaşması anlamına gelen o haritayı yeniden uluslararası toplumun merkezi gündemi haline getirmeye çalışacak. Neredeyse bizi Antalya Limanı’na hapseden, Akdeniz’deki bütün egemenlik haklarımızı ortadan kaldırmaya çalışan bir hareketlilik var. Libya ile yapılan bu anlaşma Akdeniz’deki haklarımızın perçinlenmesi olduğu gibi, bize karşı oluşturulan bu haritanın da yırtılıp atılması, bu yapının da darmadağın edilmesi anlamına geliyor. Neden Türkiye bu anlaşmayı imzalar imzalamaz hemen Yunanistan Dışişleri Bakanlığının hiçbir meşruiyeti olmayan Hafter ile bir araya geldiğini iyi değerlendirmek gerekiyor. CHP sözcülerinin sahip çıktığı, ‘seküler bir kişi’ dediği Hafter’in Türkiye açısından değerlendirmesini neye göre yapacağız biz? Türkiye’nin Akdeniz’deki haklarına, Libya ile ilişkilerine, Türkiye’nin milli çıkarlarına nasıl davrandığı ile bakacağız. Bu kişi açıklamalarında Libya’da iş yapan Türk şirketlerini hedef gösteriyor, Türk vatandaşlarını hedef gösteriyor, Akdeniz’de seyreden Türk bandıralı gemileri hedef olarak gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Libya’da olumsuz gelişmelerin gerçekleşmesi durumunda Türkiye’nin Akdeniz ve kuzey Afrika’daki milli çıkarlarının olumsuz yönde etkileneceğini belirten Çelik, “Yaptığımız şey milli çıkarlarımızı korumaktır, bunu da meşru güçlerle yapıyoruz. Ulusal Mutabakat Hükümeti Türkiye’den destek istediği için bu desteği Türkiye tabii ki verecektir. Türkiye’ye düşmanlık eden Hafter’i destekleyen ve Fransa, Mısır, Suud, BAE ya da Rusya ile herhangi bir çatışmamız söz konusu değil. Biz meşru bir yapıyı desteklemek üzere oradayız, kimse ile çatışmak üzere orada değiliz. ‘Doğu Akdeniz’de niye yoksunuz’ diyenler anlaşmayı imzaladığımız zaman ‘anlaşma iyi oldu’ diyorlar, anlaşmayı imzaladığımız gücü korumak için işin içine askeri destek girdiği zaman ‘bu yanlıştır’ diyorlar. Anlaşmaları imzalıyoruz, diplomatik çabalarımızı sürdürüyoruz, politikalarımızın arkasına Türkiye’nin sahadaki gücünü koymak gerektiğinde de Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tereddütsüz şekilde bu destek de bir irade olarak ortaya çıkmaktadır” dedi.

“KANAL İSTANBUL HERHANGİ BİR ŞEKİLDE MONTRÖ BOĞAZLAR SÖZLEŞMESİ İLE ÇELİŞMİYOR”

Kanal İstanbul’dan savaş gemilerinin de geçip geçmeyeceği sorusuna cevap veren Çelik, “Kanal İstanbul herhangi bir şekilde Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile çelişmiyor. Buradaki seyri sefer serbestisi aynen korunacak. Bu proje tamamlandıktan sonra Montrö Sözleşmesi temelinde gemi trafiğine açık olmaya devam edecektir. Kanal İstanbul’daki uygulamanın Montrö ile çelişmeyecek şekilde yönetilmesi konusunda irademiz vardır ve bu şekilde yönetilecektir” diye konuştu.

”TSK’NIN İHTİYAÇ DUYDUĞU TAKTİRDE EĞİTECEĞİ UNSURLAR OLARAK ORADA BULUNMAKTADIR”

Türkiye’nin Libya’da Özgür Suriye Ordusu’nda görev almış Suriyelilerle birlikte hareket edeceği yönündeki iddialara cevap veren Çelik, “Suriye’ye gittiğimizde orada TSK ile hareket edenler oranın halkı olan kimselerdi. Libya’da da meşru hükümet var. Bunlara bağlı güçler de var. Bunlar TSK’nın ihtiyaç duyduğu taktirde eğiteceği unsurlar olarak orada bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

“BU ASLINDA FETÖ İLE MÜCADELE KONUSUNDA NE KADAR HASSAS OLDUĞUMUZU GÖSTEREN BİR ŞEY”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün FETÖ ile mücadele konusunda “Yargı kılı kırk yararak suçlu ile masumu ayırmalı. FETÖ ile mücadele sulandırılmamalı" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Ömer Çelik, “Bu aslında FETÖ ile mücadele konusunda ne kadar hassas olduğumuzu gösteren bir şey. Bu örgüt ile mücadele herhangi bir safhada başlayıp herhangi bir safhada bitebilecek bir mücadele değil. Bu örgüt çeşitli katmanlar halinde devlet hayatına yerleşmiş, toplum hayatının içine girmiş, görünürde kendisine zıt bir takım kimlikleri temsil eden yapıların içine de yerleşmiş. Onyıllar boyunca kendisini saklama yeteneği yüksek elemanlara sahip bir örgüt. Bu konudaki teyakkuzun devlet katında devam etmesiyle ilgili bir hatırlatmadır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 
49 İlde NarkoNet 5 operasyonu: 137 gözaltı
 
‘Kardeşliğimizi, birliğimizi miras bırakacağız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orhan: “Hizmet pusulamız vatandaşımız”
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın göreve geldiği ilk dönemde ...
AK Parti en çok konuşulan siyasi parti oldu
2019 yılında Türkiye siyaset ve toplumsal hayatında öne çıkan gelişmeleri ...
Aziziye Belediyesinden eğitime destek
Aziziye Belediyesi ilçede eğitim ve öğretime desteklerini sürdürüyor.
 
MHP Milletvekilleri Erzurum’da buluştu
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Milletvekilleri, Sarıkamış şehitlerini ...
AK Parti’de ‘Siyaset Akademisi’ başladı
AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen AK Parti ...
Sunar’dan Palandökenlilere çağrı
Yıldızkent’te hizmete açılan Efkan Ala Kültür Merkezi, atölye ve dersliklerinde ...
 
Ege’de Erzurum gündemi
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir'de Erzurumlu hemşehrileriyle ...
Uçar’dan basınla istişare
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’ni (EGC) ziyaret etti.
MHP Kadın Kollarından askere sıcak destek
MHP Erzurum Kadın Kolları teşkilatından doğuda ağır kış şartlarında görev ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva