Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>SPOR
23 Temmuz 2018 Pazartesi - 16:46

Çiftçilikten Dünya şampiyonluğuna

Bitlis’in Mutki ilçesinde maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini sürdürürken ailesiyle birlikte çiftçilik yapıp hayvanların bakımını yapan Bozkurt ailesinin 10 çocuğundan birisi olan Ferhat Bozkurt, 4 yıl içerisinde sayısız başarılar elde etti.

Çiftçilikten Dünya şampiyonluğuna

Bitlis’in Mutki ilçesinde maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini sürdürürken ailesiyle birlikte çiftçilik yapıp hayvanların bakımını yapan Bozkurt ailesinin 10 çocuğundan birisi olan Ferhat Bozkurt, 4 yıl içerisinde sayısız başarılar elde etti. 21 yaşında olan Ferhat Bozkurt, şimdiden kariyerinin 40. madalyasına ulaşmış durumda.

Çiftçilik yaparken 7 yıl önce tanıştığı atletizmde kendini geliştiren ve önemli başarılar elde eden Erzurum Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu olan Ferhat Bozkurt, çalışmalarına Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Atletizm Pisti’nde devam ediyor.

2014 yılından beri milli formayı giyen genç sporcu, 2014 Avrupa şampiyonluğu, 2014 Dünya üçüncülüğü, 2015 Dünya şampiyonu, 2015 Kros Avrupa ikincisi, 2015 3 bin Engelli Avrupa ikincisi, 2016 Avrupa şampiyonluğu ve 2016 Dünya şampiyonluğu elde etti.

Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan Ferhat Bozkurt, aynı zamanda Türkiye’yi ve Bitlis’i en iyi şekilde temsil etmek amacıyla Ekim ayında düzenlenecek olan Dünya Dağ Şampiyonası'na hazırlanıyor.

“SPORU BIRAKMA NOKTASINA GELDİM AMA PES ETMEDİM “

Neredeyse sporu bırakma noktasına geldiğini ama pes etmeyip Dünya şampiyonu olduğunu belirten Bozkurt, “Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Kaşak Köyü’nde yaşıyorum. Büyük bir ailem var. 10 kardeşiz çiftçilikle uğraşıyoruz, hayvanlarımız var, onlarla ilgileniyordum. Ailem halen bu işe devam ediyor. Ailem ilk yıllarda bu sporu yapmama izin vermiyordu. Yazları tatil olunca sürekli köye gidip hayvanlara bakıyordum. Aynı zamanda sporumu yapmaya çalışıyordum. Okullar açılınca tekrar Erzurum’a dönüp spora başlıyordum. Bu da zor oluyordu, çok sıkıntılar çekiyordum. Sporu bırakma noktasına geliyordum ama pes etmedim. Bütün zorluklara rağmen mücadele ettim, bu başarıları kazandım. Başarılardan sonra ailemde bana destek veriyor. Bana inanıyorlar, güveniyorlar. Ağabeyim de benden önce sporcuydu, 2012’de dünya ikincisi olmuştu. Acaba ben de ağabeyim gibi şampiyon olur muyum diye düşündüm. Ağabeyim sporu bıraktıktan sonra sen yapabilirsin dedi. Ben ağabeyimden iki yıl sonra Avrupa ikincisi olduğumda ağabeyim; 'İşte ben sana inanıyordum' dedi. Sonrasında bu başarılar yavaş yavaş geldi “ diye konuştu.

“OLİMPİYATLARA GİTMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIM”

Hedefinin olimpiyatlar olduğunu ve bunun için yoğun tempoyla çalıştığını ifade eden Bozkurt, “Her sporcunun hedefi olduğu gibi benim de hedefim ülkemi, bayrağımı olimpiyatlarda temsil etmek. İnşallah ülkemi olimpiyatlarda temsil edeceğim. Önümde bir Dünya şampiyonası var, şu an ona hazırlanıyorum. Kamptayız, olimpiyatlara gitmek için her şeyi yapacağım. Gerçekten mükemmel bir yerde çalışıyoruz. Gerek tesisler olsun gerek pist olsun, gerek kaldığımız yer olsun, verilen imkanlar gerçekten anlatılmayacak kadar iyi durumda. Bize destek olan, hazırlanmamızda yardımcı olan Erzurum Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 
Başkan Can, dadaşların coşkusuna ortak oldu
 
Karabükspor mağlubiyetle başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Elazığ ve Erzurum iki kardeş şehir”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Elazığspor’un imdadına ...
Mert Nobre ve Burhan Eşer kadro dışı
Antrenmana katılmamak, programa uymamak ve gecikmeden dolayı Mert Nobre’ye ...
Çaykur Rizespor Erzurumspor kampını tamamladı
Yeni sezon hazırlıklarına ilk olarak Rize'de başlayan ve ardından Erzurum'a ...
 
Erzurumsporlu Erman Bulucu'yu Altay’da
Yeni sezon hazırlıklarını Afyon'da sürdüren Altay, savunmasını tecrübeli ...
'Medya açıkladı, Erzurumspor kaybetti'
Altıparmak, 'Transfer isimlerini söylemek istemiyorum. Burada transfer ...
Karabükspor Palandöken'de enerji depoluyor
Karabükspor sezon hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürüyor.
 
İnşaat işçiliğinden Avrupa ikinciliğine
Van’ın Çaldıran ilçesinde maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimini sürdürürken ...
Akhisar, Erzurum kampını tamamladı
Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Akhisar Belediyespor, Portekizli ...
Samsunspor’un transferleri Erzurum kampına katılacak
TFF 2. Lig ekiplerinden Samsunspor, yeni sezon öncesinde kadrosuna kattığı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva