Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
10 Mayıs 2024 Cuma - 12:12

Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında gerçekleşen 258. Üniversitelerarası Kurul Toplantısına katıldı.

Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında gerçekleşen 258. Üniversitelerarası Kurul Toplantısına katıldı.

Başkent Ankara’da düzenlenen toplantıda ayrıca Üniversitelerarası Kurulu (ÜAK) Dönem Başkanı Prof. Dr. Veysel Eren ile üniversite rektörleri ile akademisyenler yer aldı. ÜAK'ın çalışmaları, doçentlik süreçleri, yapılacak olan mevzuat değişikliklerinin gerekçeleri hakkında bilgi verilmesiyle başlayan toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi, yapılması planlanan çalışmaların ele alınması ve gelecek dönemin planlanması ile devam etti.

Yükseköğretim Kanununun 11. maddesi uyarınca üniversiteler üstü bir akademik organ olarak kurulan Üniversitelerarası Kurulunun 258. toplasında; üniversiteler arasında akademik açıdan koordinasyonun sağlanması, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacına yönelik tedbirlerin alınması, üniversiteleri ilgilendiren kanun ve tüzük tasarılarının ve yönetmeliklerin hazırlanması gibi konular değerlendirilirken doçentlik, doçentlik başvuru sonuçları, Etik ve Denklik Komisyonu raporları ve Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) incelenmesini talep ettiği hususlar üzerine çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi.

Rektör Çomaklı: “Toplumsal Sorumluluğumuzu Yerine Getirme Konusunda Kararlıyız”

Ülkemizdeki üniversiteler arasındaki iş birliği, bilgi paylaşımı ve akademik gelişimi teşvik etmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu tarafından düzenlenen toplantının oldukça verimli geçtiğini belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Bilindiği üzere üniversitelerin önemli misyonu bilim, eğitim ve toplumsal hizmet alanlarında ilerlemektir. Atatürk Üniversitesi olarak bu alanlarda ilerlemek için kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Öğrencilerimize kaliteli eğitim sunma, araştırma faaliyetlerini destekleme ve toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirme konusunda kararlıyız. YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın toplantıda dile getirdiği konu başlıklarına yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştırmış bulunmaktayız.”

Yükseköğretim Kurulu çatısı altında ülkenin âli menfaatleri için gayret göstermeye devam ettiklerini belirten Rektör Çomaklı: “Yapılan bu çalışmalar neticesinde elde ettiğimiz birliktelik ruhu ve ülkemize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olma duygusu bizi motive ediyor ve daha da ileriye gitmek için bize güç veriyor. İnanıyoruz ki, birlikte çalışarak ülkemizi bilim dünyasında daha da söz sahibi konuma taşıyacağız. Bu vesileyle, 258’incisi gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul Toplantısında alınan kararların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, toplantının gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar olmak üzere YÖK üyelerimize ve katılan, destek veren tüm üniversitelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantı; gündemdeki konular görüşülerek belirlenen maddeler hakkında kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin ele alınmasıyla sona erdi.

 
Savunma sanayi kahramanı: Nuri Paşa
 
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETÜ’den I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu
Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde “I. Erzurum Fen Liseleri Sempozyumu” gerçekleştirildi
MEB’den yeni proje
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mogan MTAL Uygulama Otelinde düzenlenen ...
ATAUNİ Avrupa Üniversiteler Birliğinde
Atatürk Üniversitesi, uluslararası alanda prestijli bir adım daha atarak ...
 
Tekin öğretmenlerle istişare etti
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında ...
Tekin’den Proje okul değerlendirmesi
Proje okul kavramına değinen Bakan Tekin, “Proje okul kavramı 2014 yılında ...
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır programları kapsamında öncelikle ...
 
Erzurum’un gururu oldu
“Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” uygulayan ve Türkiye’deki 58 ...
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı A Haber canlı yayınında, eğitim ...
Çomaklı’dan kararlılık vurgusu
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Hacettepe Üniversitesi ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva