Erzurum’u kurulan ikinci devlet üniversitesi olan Erzurum Teknik Üniversitesi’nin bir şehir üniversitesi olmasından yana olduklarını ifade eden Çığlık, yabancı ülkelerde de bunun çok güzel örneklerinin bulunduğunu, üniversitelerin kampus değil de şehrin değişik semtlerinde konuşlanmasının bulunduğu yöreye de ekonomik ve sosyal olarak büyük getirileri olduğunu ifade etti.
ÇIĞLIK’IN DEĞERLENDİRMESİ
İkinci üniversitenin yer konusunda çalışmaların devam ettiğini, kampus olabilecek devlet arazileri üzerinde incelemeler yapıldığını kaydeden Çığlık, teknik üniversitenin sporla ilgili bir fakültesi olacağını ve bunun şehrin doğusunda, özellikle curling salonunun bulunduğu yöreye kurulmasının da uygun olacağı görüşünü taşıdığını anlattı. Üniversitenin kampus yerine şehrin değişik yerlerinde kurulmasının yararlı olacağını vurgulayan Çığlık, ilk üniversitenin kampus özelliği taşıdığını, yeni üniversitenin de şehirde olmasının faydalarını sıraladı. İkinci üniversitenin yeri konusunda kendisinin böyle düşündüğünü ifade eden Çığlık, hatta şehirdeki önemli tarihi mekanların da restore edilip fakültelerin kullanımına verilmesini istediğini söyledi.
Erzurum’da kentsel dönüşüm konusunda yapılan çalışmaların yanı sıra tarihi Erzurum evlerinin de korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini hatırlatan Çığlık, faaliyete başlayan iki önemli projeyle bu konuda büyük mesafe alınacağını bildirdi.