Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EKONOMÄ°
19 Temmuz 2019 Cuma - 18:14

Özakalın ETSO'nun beklentilerini paylaştı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Özakalın ETSO nun beklentilerini paylaştı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) ziyaret etti. 
Erzurum ziyaretinde dün Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası ile Oltu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ülken’i bugünkü ETSO’yu ziyaretinde; Meclis Başkanı Saim Özakalın ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Polat ile Yönetim Kurulu Üyeleri; Şevket Demir ve Murat Turan ağırladı. Meclis Üyesi Celalettin Çetinkaya ile ETSO Genel Sekreter Vekili Kürşat Karagöl’ün de hazır bulunduğu ziyarette Meclis Başkanı Saim Özakalın, aynı zamanda ETSO ile kardeş Oda olan Aydın Ticaret Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ülken’i ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek kendisine Erzurum’un sosyo-ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi. 
Özakalın’dan “5084” vurgusu 
Konuşmasında, Erzurum’un bölgenin merkezi konumunda bulunduğunu, ticaret ve ekonomi anlamında tarihi boyunca bölgedeki iller ve sınır komşusu ülkeler için bir kavşak noktası olduğunu anlatan Özakalın, şehrin ve bölgenin dinamiklerinin harekete geçmesi ve ekonomik anlamda arzu edilen seviyeye ulaşması için kapsamlı desteklere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Daha önceki yıllarda bölgede uygulanan ve iş dünyasına sağladığı katkıları her zaman memnuniyetle ifade edilen 5084 sayılı kanundaki gibi teşviklerin, eski yeni ayrımı gözetmeksizin yeniden uygulanması gerektiğini kaydeden Özakalın, firmalara gerek enerji, gerekse SGK ve vergi destekleri gibi birçok alanda teşvik sağlayan düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 
TOBB’un iş dünyasının sıkıntılarını gündeme taşımada ve inisiyatif almakta hiçbir zaman geri durmadığını ve taşın altına elini koymaktan çekinmediğini belirten Özakalın, bu konuda TOBB’un en büyük destekçilerinin Türkiye’deki oda ve borsalar olduğunu sözlerine ekledi. 
Erzurum’da bulunmaktan mutlu olduğunu dile getiren TOBB Yönetim Kurulu Hakan Ülken de ETSO ile AYTO’nun kardeş oda olmasından dolayı ve Aydın iş dünyasında birçok Erzurumlu ile yakın ilişkilerinin bulunduğundan şehre yabancı olmadığını söyledi. Ziyaretinin amacının; TOBB yönetimi ile bölgedeki oda ve borsalar arasındaki koordinasyonun daha da güçlü hale gelmesi ve varsa aksayan yönlerin tespit edilmesi olduğuna dikkati çeken Ülken, ilişkilerin daha da güçlenmesi için önümüzdeki dönemde de devam edeceğini bildirdi. 
Ülken; “Çarklar daha hızlı dönsün” 
Erzurum’un ekonomik anlamda gelişmesi ve kalkınmasının bölge illerine de olumlu yansımalarının olacağını kaydeden Ülken, “İş dünyamızın çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak; üretim yapan, istihdam sağlayan en küçük işletmeden en büyüğüne kadar hepsinin sorumluluğunu üzerimizde taşıyor ve yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında çaba gösteriyoruz. Tek derdimiz; iş dünyasında karşı karşıya olduğumuz problemlerin kaynağını doğru tespit edip, ilgili kurumlarla ortak çalışıp, çözümler geliştirerek firmalarımızın, üreticilerimizin önünü açmak, çarkların yeniden hızla dönmesine katkı sağlamaktır” diye konuştu. 
Ziyarette, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken ile ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın iki oda arasında güncellenen kardeş oda protokolüne imza attı. Meclis Başkanı Özakalın ayrıca ziyaretin anısına Başkan Ülken’e, üzerinde ETSO logosu ve Çifte Minareli Medrese figürü işlenmiş bir kristal plaket ve gümüş işlemeli Oltutaşı tespih hediye etti. 
Başkan Ülken’de en kısa zamanda ETSO heyetini Aydın’da ağırlamayı arzu ettiğini dile getirdi.

 
Eren Erzurum kampını değerlendirdi
 
9 günde bin 535 kaçak göçmen yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haziran ayı ekonomi en’leri açıklandı
Haziran ayında dolar kuru 164 bini aşan haberde ele alınarak ekonomi medyasında ...
Oktay kalkınmada 2023 hedefini paylaştı
Oktay, Kalkınma Planı’nda yüzde 5,5 olarak öngörülen yıllık ortalama büyümeye ...
İhracatta Cumhuriyet Tarihi rekoru
Pekcan, “Özellikle en büyük ihracat pazarımız olan Avrupa bölgesindeki ...
 
Doğu’dan kurbanlık sevkiyatları başladı
Türkiye’de hayvan varlığı bakımından ilk sıralarda yer alan Erzurum’da ...
Tarımda ortak akıl yaklaşımı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 3. Tarım ve Orman Şurası'na tüm ...
Erzurum seferlerine yoğun ilgi
Türkiye genelinde 6 şehre iç hatlarda sefer yapan Bursa Yenişehir Havalimanı'nda ...
 
Oruç Reis'e yeni görev
Dönmez, "Fatih ve Yavuz Sondaj gemilerimiz ve Barbaros Hayreddin Paşa ...
Varank: “Sağlam dururuz Allah’ın izniyle”
Yalova’da gemi indirme törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa ...
Kalkınmada yeni süreç
Oktay, ''Yatırım ofisi bünyesinde ilgili kurulların izin, onay süreçlerine ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva