Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>GÜNDEM
4 Şubat 2023 Cumartesi - 06:18

Özdemir Bayraktar'a vefa

Bayraktar, "Bilim Gaziosmanpaşa'ya Özdemir Bayraktar isminin verilmesinden dolayı gururluyuz. İnşallah burada on binlerce gencimiz teknoloji ile bilimle erken yaşta buluşacak. Hayalleri tetiklenecek ve bu hayalleri projelerle buluşturacaklar" dedi.

Özdemir Bayraktar a vefa

Gaziosmanpaşa’da Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin açılışında konuşan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Bilim Gaziosmanpaşa'ya Özdemir Bayraktar isminin verilmesinden dolayı gururluyuz. İnşallah burada on binlerce gencimiz teknoloji ile bilimle erken yaşta buluşacak. Hayalleri tetiklenecek ve bu hayalleri projelerle buluşturacaklar. Bu sene TEKNOFEST 3 farklı ilde düzenleniyor. TEKNOFEST o kadar büyüdü ki başvuran öğrenci sayısı 1 milyona yaklaştı" dedi.
Gaziosmanpaşa’da Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açılış töreni düzenlendi. Törene; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta katıldı. Açılışta konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bu açılış bizim için çok anlamlı. İnsansız hava araçlarımızın SİHA'larımızın öncü ismi Özdemir Bayraktar'ın aziz hatırasını bu güzel bilim merkezinde nesiller boyunca yaşatacağız. Özdemir Bayraktar'ın bu milletin aziz evlatları için kurduğu hayaller, bu güzel bilim merkezinde gerçeğe dönüşmeye devam edecek. Geleceğin bilim yıldızları yeni Özdemir Bayraktarları yetiştirecek bu bilim merkezimiz. İşte bilimin teknolojinin toplumun tüm katmanlarına nüfus etmesi için dünyanın Uzay Havacılık ve teknoloji TEKNOFEST'i gerçekleştiriyoruz. İnşallah 3 şehir de birden yanacak. Türk vatandaşı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda temsil edecek, yakın zamanda Cumhurbaşkanımız 2 adayımızı tüm kamuoyuna ilan edecek. Bugün resmi açılışını gerçekleştirdiğimiz bu güzel esere TÜBİTAK eliyle yaklaşık 4 milyon lira destek sağladık" diye konuştu.
"Bir yıl içerisinde 45 bin 20 tane öğrencimizi bilimle buluşturduk"
"Yerli ve Milli Teknoloji hamlesine vurgu yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Yerli ve Milli Teknoloji hamlesi olarak hafızalarımıza iz yapan ismiyle resmi açılışını yapacağımız Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi hayırlı olsun. Bugüne kadar bir yıl içerisinde 45 bin 20 tane öğrencimizi bilimle buluşturduk. 2023 hedefimiz inşallah 70 bine ulaşmaktır. Gençlerin emin ellerde olduğunu geleceğe doğru emin adımlarla yürüdüğünü burada görmemiz mümkün. Burada siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay Teknolojileri gibi 11 ayrı dalda bilim sanatla ilgili çalışma yapılmaktadır. Buradan nice Özdemir Bayraktar'lar yetişsin" dedi.
"Özdemir Bayraktar isminin verilmesinden dolayı gururluyuz"
Merkeze Özdemir Bayraktar isminin verilmesinden dolayı gururlu olduğunu ifade eden Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, "Özdemir Bayraktar, Milli Teknoloji hamlesinin öncü ismi. Özellikle gençlerin böyle teknoloji ile pozitif bilimlere buluşturacak bu etkinliklere Deneyap olsun TEKNOFEST olsun bilim merkezleri olsun çok sever sahip çıkardı. Bizlere de vasiyeti zaten. Dolayısıyla bizler de bugün Bilim Gaziosmanpaşa'ya Özdemir Bayraktar isminin verilmesinden dolayı gururluyuz. İnşallah burada on binlerce gencimiz teknoloji ile bilimle erken yaşta buluşacak. Hayalleri tetiklenecek ve bu hayalleri projelerle buluşturacaklar. Takımlar kuracaklar TEKNOFEST'e katılacaklar. Ülkeleri ve insanlık adına projeler geliştirecekler "ifadesini kullandı.
TEKNOFEST'in bu sene 3 farklı ilde düzenlendiğini belirten Bayraktar, "Bu sene TEKNOFEST 3 farklı ilde düzenleniyor. İstanbul, Ankara, İzmir. Mayısta İstanbul'da gerçekleştirilecek. İlk TEKNOFEST başladığı zaman başvuran, katılan öğrenci sayısı 20 bindi. Tüm ziyaretçi sayısı 550 bindi. TEKNOFEST o kadar büyüdü ki başvuran öğrenci sayısı 1 milyona yaklaştı. Yani ilk yıl katılan ziyaretçiden daha 2 katı insan sadece yarışmacı olarak, öğrenci olarak başvurdu. TEKNOFEST, büyük bir devrim Türkiye'de. Teknolojik bir dip dalga adeta, Dünya'nın en büyük teknoloji organizasyonu "dedi.

 
Ocak 2023 TÜFE’si açıklandı
 
Tarımda su gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurdagül: Bu seçim kader seçimi
MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, aylardır ortak aday noktasında yürütülen ...
Besicilerin zorlu kış şartlarıyla mücadelesi
Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı köylerde besicilerin, zorlu kış şartlarıyla ...
Kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Erzurum'da etkisini yoğun şekilde gösteren kar yağışı, araç şoförlerini ...
 
Erbaş: 'Mücadeleye devam edilecek'
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “İnsani değerleri ve ahlaki erdemleri ...
ATAUNİ, turizm özel ihtisas komisyonunda yer aldı
Türkiye’yi 2053 vizyonuna taşımada önemli bir yeri olan 12. Kalkınma Planı ...
Bingöl-Erzurum yolu araç trafiğine kapatıldı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeni ile Bingöl Erzurum kara yolu ulaşıma kapandı.
 
Büyükşehir kar timleri iş başında
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kar Timleri, ulaşımda herhangi bir sıkıntının ...
Yakutiye Belediyesi sahada
Bu yıl geç gelen ama etkili şekilde devam eden kar yağışıyla birlikte ...
Prof. Dr. Beşe, son yolculuğuna uğurlandı
Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen Atatürk Üniversitesi Edebiyat ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva