KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Vali Baruş’tan 19 Mayıs mesajı
Vali Baruş’tan 19 Mayıs mesajı
Aydemir’den devletebed müddet vurgusu
Aydemir’den devletebed müddet vurgusu
Erdoğan: ‘Türkiye'yi her alanda bir üst lige taşıdık’
Erdoğan: ‘Türkiye'yi her alanda bir üst lige taşıdık’
ETÜ'de yapay zeka gündemi
ETÜ'de yapay zeka gündemi
Sekmen saha gezilerini sürdürüyor
Sekmen saha gezilerini sürdürüyor
HABERLER>GÜNDEM
19 Mayıs 2026 Salı - 10:30

Özden: Gençlik, bir milletin geleceğidir

Özden, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, "Köklü geçmişimizin bize emanet ettiği sorumluluğun farkındalığıyla, gençlerimizi sadece bugünün değil, yarının liderleri olarak yetiştiriyoruz" dedi.

Özden: Gençlik, bir milletin geleceğidir

Erzurum Tarih Derneği Başkanı Ömer Özden, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, "Köklü geçmişimizin bize emanet ettiği sorumluluğun farkındalığıyla, gençlerimizi sadece bugünün değil, yarının liderleri olarak yetiştiriyoruz" dedi.
Başkan Özden, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Milli mücadelenin başladığı tarih olan 19 Mayıs 1919, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının sembolü, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biri, "Gençlik ve Spor Bayramı"dır. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler.
Zorlu mücadelelerle kazanılan zaferlerin ardından, var olmanın ve gelişmenin ancak iyi eğitim almış, özgüveni yüksek, kendini sürekli geliştiren gençler vasıtasıyla olacağına inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz" sözleriyle gençliğe verdiği önemi ifade etmiştir.
Bizlere emanet edilen vatanımızı bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek de tüm gençlerimizin en başta gelen görev ve sorumluluğudur. Türk Milleti’nin tüm bireyleri, birlik ve beraberlik duyguları içinde söz konusu görevi sonsuza kadar kararlılıkla yerine getireceğine inancımız tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin bayramını kutluyorum."

 
Aydemir’den devletebed müddet vurgusu
 
Turan: 19 Mayıs yeniden varoluş mücadelesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den devletebed müddet vurgusu
Türkiye Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı, 27’inci dönem ...
'19 Mayıs kutlu bir dirilişin başlangıcıdır'
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü ...
Güzel: 19 Mayıs 1919, tarihi bir şahlanışın adıdır
ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, "19 Mayıs 1919, tarihi bir şahlanışın adıdır" dedi.
 
Baruş’tan vefa ziyaretleri
Erzurum Valisi Aydın Baruş, Şehit Polis Memuru Yakup Sürücü'nün ailesini, ...
Meteorolojiden yağış uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü uzmanları, Erzurum'un kuzey kesimleri ...
Gençlik milli coşkuyla yürüdü
Iğdır'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri ...
 
Kırgız Şenlikleri'ne yoğun ilgi
Bursa'nın İznik ilçesinde Kırgız Cumhuriyeti tarafından her yıl geleneksel ...
81 İlde Milli Aile Haftası gündemi
‘Milli Aile Haftası’ kapsamında 81 ilde aile odaklı programlar düzenlenecek.
Yakutiye Belediyesi’nden engellilere ulaşım desteği
Engelli bireylerin ulaşım ihtiyaçlarına destek sağlamak amacıyla belediye ...
 
YAZARLAR
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
Yurdagül’ün Tokadı: Babasının Malı Değil!
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Darfur’da kan, Sakarya’da çelik, futbolda utanç
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva