Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
15 Nisan 2020 Çarşamba - 04:12

Özhaseki: "AK Belediyelerimiz vatandaşın yanında’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özhaseki:  AK Belediyelerimiz vatandaşın yanında’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasını değerlendiren Özhaseki, “Süleyman Soylu Bakanımız; gayretli, çalışkan bir arkadaşımız, işine kendini veren, işine aşık bir arkadaşımız. Aynı kabinede beraber de çalıştık. Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesiyle Doğu’nun ihya sürecinde beraberdik, beraber çalıştık. Hafta sonu malumunuz sokağa çıkma yasağındaki iki saatlik bir süreçten dolayı sosyal medyadan üstüne çok gittiler ve insan şahsiyetini karalama amaçlı kampanya yaptılar. Katlanılabilir gibi bir şey değildi. İnsanız nihayetinde, hata yapabiliriz. Onun da herhalde duygusal bir anına geldi ‘Benden bu kadar’ dedi. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız da çok doğru bir kararla ‘Mücadelenin içindeyiz. Şimdi değişecek zaman değil, yola devam’ dedi. Cumhurbaşkanımızın, hem liderliği ile hem feraseti hem de dirayetiyle ülkemiz için bir şans olduğuna inananlardanım. Rabbim ömrüne ömür versin” ifadelerine yer verdi.
"AK BELEDİYELERİMİZ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE VATANDAŞIMIZIN YANINDA"
Yeni tip korona virüs salgınıyla mücadele sürecinde belediye başkanlarına 5'inci genelgeyi gönderdiklerini belirten Özhaseki, “Bu süreçte belediye başkanı arkadaşlarımıza 5’inci genelgeyi gönderdik. Belediyelere kiracılarınızdan kira almayın dedik. Su faturasını ödemezse de kesinti yok dedik. Tıbbi atık kutusu konulmasının talimatını verdik. Halka açık ortamlar, toplu taşıma araçları, hizmet binaları, çalışma ortamları sıklıkla steril hale getirilecek dedik. Emlak vergisi yok dendi. Belediyelerimiz, Vefa Sosyal Destek Grupları ile birlikte halka hizmet noktasında çalışmalarını titizlikle sürüyor. Yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız dışarı çıkmasın diye alışveriş ihtiyaçları belediyelerimizce karşılanıyor. Ayrıca birçok belediyemiz ihtiyaç sahibi ailelere gıda, kişisel bakım, kolonya, çamaşır suyu, sabun ve maske gibi ihtiyaçlarının ücretsiz dağıtımını yapıyor. AK Belediyelerimiz her zaman olduğu gibi bugün de vatandaşımızın yanında. Bu süreçte belediyelerden de, İller Bankası kesintisi durduruldu. Bütün belediyeler biraz olsun rahatladı bu süreçte” ifadelerini kullandı.
"BELEDİYELER, DEVLET İÇİNDE DEVLET DEĞİL"
Belediyelerin belli noktalarda kendilerinin hareket ettiğini ama aynı zamanda denetlendiklerini de belirten Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Belediyeler fakir fukarasına yardım edebilirler. Belediye kanununda şartlı ve şartsız bağış diye iki madde de var. Şartlı bağış, bir insan belediyeye gelir, 'şu yolu yapın. Size şu kadar yer vereyim' der. Belediye Meclisi de uygun bir karar verir. Bu şartlıdır, bunu belediye kabul eder. Şartsız bağışta da vatandaş gönlünden geçen bir şeyi, parayı belediyeye bağışlar, yardım eder ancak siz kafanıza göre 'ben bağış kampanyası yapıyorum, buraya parayı gönderin sonrasına da karışmayın' diyemezsiniz. Böyle bir şey yok ki yasalarda. Belediyeler, devlet içinde devlet değil. Belediyeler, belli noktalarda kendi hareket eder ama denetlenirler. Siz yasaları, para toplamak ile ilgili kanunları yok sayarak hareket edemezsiniz. Eğer iyi niyetliyseniz, o şehrin valisi ile komisyon kurun onlar da uygun görürse öyle yaparsınız. Doğrusu bu konudaki tartışmaları çok abes görüyorum. Koskoca adamlar 'nereden çıktı kardeşim, biz kafamıza göre bağış alırız' diyor. Kanunları bildiğini sananlara açıkçası çok şaşırıyorum."

 
Kasapoğlu KYK verilerini paylaştı
 
Muş: ‘Aylık bin 177 lira olacak’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli’den Baş için taziye mesajı
Bahçeli, Covid-19 salgını nedeniyle vefat eden BTP Genel Başkanı Haydar ...
Aydemir Sanayi Üretim Endeksini değerlendirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, sanayi üretiminde kaydedilen ...
Çelik’ten CHP’ye sert tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Bu salgın günlerinde olmayan hastaneyi var ...
 
Bahçeli: ‘Memnuniyetle karşıladık’
Bahçeli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasının kabul edilmemesini ...
Milletvekili Aydemir: ‘Erzurum için çok anlamlı oldu’
Milletvekili Aydemir, ‘‘BOREL üretimi Erzurum için çok daha anlamlı oldu. ...
Aydemir: ‘Çözümleri yarıştıralım’
TBMM’de gündem dışı söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ...
 
Aydemir Sağlıkta Dönüşüm Projesini paylaştı
Milletvekili Aydemir, Türkiye’nin covit -19’la mücadele sürecinde çok ...
Milletvekili Aydemir’den yatırımcılara çağrı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Erzurum’un yenilenebilir ...
Aydemir: ‘Vakit, kardeşlikte kararlılık vaktidir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Gönüllerimizi hakkı tespih ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva