Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>SÄ°YASET
12 Şubat 2010 Cuma - 08:51

Özür mü, tevil mi?

Yakutiye Belediyesi hizmet binasında restorasyona yoğunlaşma sürecinde, Başkan Korkut’un açıklamaları, eski başkan şimdiki AK Parti Milletvekili Aksak’ı ilgilendirince,Korkut Aksak dönemini savunmak durumunda kaldı.

Özür mü, tevil  mi?

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 1994 yılında mevcut hale dönüştürülen belediye hizmet binasını kimliğine kavuşturma çalışmalarının kendilerinin estetik kaygısı ve Anıtlar Kurulu’nun isteğiyle şekillendiğini söyledi. Mevcut halin çok yadırganmamasını isteyen Korkut, “O günün şartları bunu yapmayı zaruri kılıyordu. Mezbelelik bina bu konuma getirilmişti” dedi.
Ali Korkut, hizmet binasının iki defa yangın geçirdiğini anımsatarak, adeta mezbelelik binanın şehre kazandırıldığını söyledi. Korkut, “1994’te sahipsizliğe terk edilen, iki ayrı yangın geçiren ve mezbeleliğe dönüşen hizmet binamızı Sayın Muhyettin Aksak şehre kazandırmıştır. Günün şartları ve yapı malzemelerinde çeşitlilik olmadığı için bunlar yapılabilmiş. Yine çatının mevcut haliyle yapılmasının ana nedeni, bitişikteki binanın tehdit ediliyor olmasıdır. Kar ve buz kütleleri bitişikteki Özel İdare binasını tehdit ediyordu. Yine karlar eriyince temele sızma oluyordu. Kalkan duvar olmayınca her iki bina da dibine akan suyla yıkım tehdidi altındaydı. Bugün yapı malzemelerinde çeşitlilik var. Estetik kaygıyı giderecek olanaklara sahipsiniz. Günümüzde artık yapı malzemeleri çeşitlendi. Estetik endişeler daha kolay giderilebiliyor. Biz çatı eğimini aynı eksende vereceğiz. Ancak ısıtıcı kullanılacak. Oluklarla da su problemini gidereceğiz” şeklinde konuştu.
Korkut, hizmet binasının karşısında bulunan eski Valilik binasına uyumlu hale getirileceğini belirtirken, gerçek kimliğine de kavuşturulacağını söyledi. Yakutiye Belediyesi hizmet binasının şehir merkezinde olması nedeniyle sıklıkla ziyaret edildiğini hatırlatan Korkut, “Bu bağlamda tarihi dokuya uygun ve içerisi de yenilenmiş bir bina oluşturmayı hedefledik. Mart veya Nisan aylarında binaya eklentilerin bir bölümü Anıtlar Kurulu kararlarına uygun olarak yıkılacak. Dış kaplamalar temizlenecek. Aynı zamanda bina içerisinde de modern yapı malzemeleri kullanarak, yeni bir iç görünüm elde edeceğiz” dedi.

 
Aziziye, milli ruhun aynası
 
Küçükler, sözünü tutacak mı?
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 12 Şubat 2010 Cuma 21:01

Siz Erzurum'un; tarihi evlerinin ve tarihi dokusunun kurtarılması için belki de son şansısınız. Lütfen bu ağır sorumluluğun bilincinde olun.Partinizden bu sorumluluğun s sinden habersiz niceleri rant kapıları kapandığı için size düşmanlık edeceklerdir. Güçlü olun. Bilinki AKP li olmasak da Erzurum'un tarihini, medeniyetini, kültürünü, taşını, topragını korurken hep yanınızda olacağız. Bu işi başarın adınızı altın harflerle tarihe yazalım sayın başkan. Umarım bu yazıyı okursunuz...

Yorumu oyla      0      0  
3 12 Şubat 2010 Cuma 20:52

Yaptıgınız bu açıklamadan yola çıkarak aynı mantıkla, yarın öbür gün de tarihi Guru Hapan'ı yıkıp yerine gökdelencik diken zihniyeti ( isminin başıda PROF titri bulunan şehircilik, kültür, sanat ve tarihi fukarası, MİLLİ GÖRÜŞ " Eski tükkanları yıkıp yerine modern bina dikerek Erzuruma büyük hizmet etmiştir" demek zorunda da kalabilirsiniz. Bu sebeple sayın başkan gocunacak kişi kim olursa olsun yüzüne cehaletini ve ihanetini haykırmaktan çekinmeyiniz. Dediğimi lütfen unutmayınız:

Yorumu oyla      0      0  
2 12 Şubat 2010 Cuma 20:48

Gereksiz bir beyandır. Bu binanın cephesine BAYRAMİX denen mineral sıvayı vurduran zihniyet benim nazarımda kamu davası açılıp yargılanmalıdır bile .Babasının malına bayramix yaptırsın Erzurumun malına degil. Bu sebeple yok yapı malzemesi çeşitliydi yok bina eskiydi diye Aksak ı savunmanız anlamsız olmuştur. Sayın başkan kral çıplak yahu. Görüyorsunuz. Bu sebeple kralın çıplaklıgını yüzüne söylemeken çekinmeyiniz.

Yorumu oyla      0      0  
Lütfen sayın başkan 12 Şubat 2010 Cuma 20:45

Sayın Başkan! Siz yok olmakta olan Erzurum sivil ve milli mimarisinin kurtarılması için belki de son sanssınız. Öncelikle lütfen bunun farkında olunuz. Yakutiye belediye binasını şu anci acube halinden kurtardıgınızda makamınıza gelip sizi alnınızdan öpeceğim. Yalnız bu hayırlı işle ilgili basında bu ucubeyi Erzuruma yakıştıran milletvekilinin adı geçti diye sizi rahatsız etmiş olabilirler. Bu sebeple bu beyanatınızı şiş yandı ama kebap olmasın baglamında bir behyanat olarak degerlendiriyorum.

Yorumu oyla      0      0  
BİRİ 12 Şubat 2010 Cuma 12:31

pilav olmadı lapa.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyasette TDH RÜzgarı
"Türkiye Değişim Hareketi," Horasan'da ilçe teşkilatını oluşturarak çalışmalarını ...
Bu hizmet alkışlanır
Yakutiye Belediyesi, e-belediyeciliği hayata geçiriyor.
Karar ideolojik mi?
Saadet Partisi Erzurum (SP) İl Başkanı Teoman Kümbet, Danıştay’ın katsayı ...
 
Kamu-Sen’den sert tepki
Kamu-Sen İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, Abant'ta başlatılacak Çalıştay'da ...
Oltu AKP Akdağ'a sahip çıktı
AK Parti Oltu İlçe Başkanlığı, ilçedeki mesleki ve sivil toplum kuruluşlarıyla ...
GENÇLER BARUT GİBİ....
Ülkü Ocaklar İl 2. Başkanı Sinan Demir bugün düzenlediği basın toplantısında ...
 
Küçükler'İn 2011 iddiası
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum bir dünya kenti olacak.” dedi.
Bakan Akdağ, 110 Yıllık Tarihi Numune Hastanesi'ni Kapatan Bakan Olarak Anılacak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Geçtiğimiz ...
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları Kırmızı Kart Gösterdi
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları, MHP'li Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva