Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
HABERLER>EKONOMÄ°
19 Şubat 2018 Pazartesi - 14:40

İl Ekonomisinde turizm gündemi

KUDAKA koordinasyonunda Türk Hava Yollarının katkılarıyla, Slovenya ve Hırvatistan’da faaliyet gösteren basın mensubu ve turizm acentalarından oluşan 20 kişilik heyete yönelik turizm tanıtım organizasyonu düzenlendi.

İl Ekonomisinde turizm gündemi

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) koordinasyonunda Türk Hava Yollarının katkılarıyla, Slovenya ve Hırvatistan’da faaliyet gösteren basın mensubu ve turizm acentalarından oluşan 20 kişilik heyete yönelik turizm tanıtım organizasyonu düzenlendi.

Bölge turizm potansiyellerinin çeşitli görseller ve videolarla sunulduğu açılış toplantısının ardından Slovenya ve Hırvatistan’dan gelen ziyaretçiler kış sporları tesislerini gezdi. Konaklı Kayak Merkezi’nde kayak yapan medya temsilcileri ve tur operatörleri, Konaklı'nın muhteşem görüntüleri arasında unutulmaz bir gün geçirdiler. Kent merkezindeki tarihi ve turistik mekânların tanıtımı kapsamında Erzurum Kalesi, Çifte Minareli Medrese, Ulucami, Taşhan, Üç Kümbetler, Yakutiye Medresesi ve Erzurum evlerini gezen yabancı misafirler; Atlama Kuleleri, Curling Arena ve buz pateni salonlarını ziyaret ederek tesislerdeki etkinlikleri izlediler.

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Palandöken Kayak Merkezinde düzenlenen değerlendirme toplantısına, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Türk Hava Yolları (THY) Erzurum Şube Müdürü Mehmet Akkaya, yerelde faaliyet gösteren turizm acente yetkilileri, basın mensupları, Hırvatistan ve Slovenya’dan gelen gazeteciler ve tur operatörleri katıldı.

Programın açılış konuşmaları kapsamında söz alan Ajans Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, kasım ayı içerisinde KUDAKA Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile özellikle termal tesis altyapısı ve sunduğu hizmet çeşitliliği ile Avrupa’da öne çıkan başarılı örneklerin yer aldığı Slovenya ve Hırvatistan’ı kapsayan bir çalışma ziyareti gerçekleştirildiğini hatırlatarak, tur operatörleri ve basın mensuplarıyla karşılıklı olarak uzun dönemli ilişkiler kurmak ve bu bölgeyi o ülkelerin turizm destinasyonuna eklemek üzere toplantılar düzenleyeceklerini söyledi.

Erzurum’da tarihi, kültürel ve sportif açıdan önemli bir potansiyelin var olduğuna değinen Demirdöğen, “Slovenya ve Hırvatistan’da bu tür turizm faaliyetlerine ilgi olduğunu gördük ve bu fırsatı birlikte değerlendirelim istedik” dedi.

ERZURUM’UN TURİZM POTANSİYELİ

Konuşmasında bölgenin turizm potansiyeline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanında en önemli özelliğinin ulaşımın kolaylığı olduğuna dikkat çekti. Bütün bu özellikleri göz önüne alındığında Erzurum’un, turizm operatörlerinin dikkatini çeken önemli oranda turist getirilecek bir merkez olduğunu belirtti.

Toplantıda konuşan Vali Azizoğlu, gelen ziyaretçileri Erzurum’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Azizoğlu, kış turizminde marka şehirlerden birisi olan Erzurum’un dünyaya açılmakta olduğunu vurguladı.

İki ay önce KUDAKA Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte bu iki ülkede incelemelerde bulunduklarını dile getiren Vali Azizoğlu, “Siz bize gelin, biz de size gelelim. Böylece dünyada dostluğa, barışa ve kardeşliğe birlikte el uzatalım” dedi.

Değerlendirme toplantısının ardından, Slovenya ve Hırvatistan’dan gelen tur operatörleri ile yerelde faaliyet gösteren tur operatörleri ve otel işletme yetkilileri arasında ikili iş görüşmeleri yapıldı.

 
Dualarla Afrin'e uğurlandılar
 
Milletvekili Aydemir’den ‘Değerler Eğitimi’ vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ocak ayına artışla girdi
Erzurum’da ocak ayında kurulan şirket sayısı 2017 yılının aynı dönemine ...
Erzurum İMO'da Tortum dönemi
İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi 14. dönem yönetim kurulu seçimleri tamamlandı.
Doğu’da kalkınma gündemi
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Hüsnü Kapu, Kars’ın turizm ...
 
Başkent’te ‘2019’a Doğru Erzurum’ gündemi
AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz ...
Erzurum kamuda da cazibe merkezi
Erzurum’da yılın ilk ayında kişi başına düşen il geliri 1,4 bin TL, kişi ...
Erzurum ocak ayına 2’inci sırada girdi
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Ocak ayı vergi tahakkuk ve tahsilat verilerini açıkladı.
 
27 yaşında oda başkanı seçildi
Bakkal babanın oğlu olan 27 yaşındaki Samet Erdoğan, Erzurum Bakkallar ...
Havalimanında rötar sorunu yaşanmayacak
Erzurum Havalimanı’nda sis nedeniyle inişlerde yaşanan sorunlar asgari düzeye iniyor.
Genç Çiftçi projesi ile hayaline kavuştu
Erzurum’da düzenli bir işi olmayan, çiftçilik yapan ailesine yardım ederek ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva