Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
PFDK kararları açıklandı
PFDK kararları açıklandı
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Tekin Yeni Müfredat taslağını değerlendirdi
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Atatürk Üniversiteli öğrencilerden Filistin’e destek
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 596'ya yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
23 Şubat 2011 Çarşamba - 08:04

İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği tarafından yapılan asansör denetimlerinden ürkütücü sonuçlar çıktı. Denetlemelerin sonuçlarına göre; Erzurum’daki asansörlerin neredeyse yarısına yakın bir bölümü can güvenliği açısından büyük risk taşıyor.

İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?

Bina için aktarım hizmetlerinin vazgeçilmez aracı olan asansörlerin, aynı zamanda tekniğe aykırı durumlarda can güvenliği açısından çok büyük bir risk oluşturdukları bildirildi. Makina Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilciliği’nin Yakutiye ve Palandöken ilçelerinde yaptığı asansör denetimleri ise, bu korkunç gerçeği adeta gözler önüne serdi. Yakutiye ilçesindeki konut ve kurumlarda kullanılan 205 asansörden 115’inin, can güvenliği riski taşıdığı ortaya çıkarken, aynı durumun Palandöken ilçesi için de geçerli olduğu kaydedildi. Palandöken’de ise, 230 asansörden 90’ının, kullanılmasında kesinlikle sakınca görüldüğü belirtildi. MMO Erzurum İl Temsilcisi Nejmi Furunci, geçtiğimiz yıl yapılan asansör denetimlerine ait sonuç raporunu açıkladı. Furunci, her yıl rutin olarak denetlenen asansörlerle ilgili olarak, “Üzülerek ifade etmek isteriz ki, Erzurum’daki konut ve kurumlarda kullanılan asansörlerin neredeyse yarısı, can güvenliği açısından büyük risk taşıyor.” dedi.
YAKUTİYE İLÇESİNDEKİ ASANSÖRLERİN YARISINDAN FAZLASINA KIRMIZI ETİKET 
Denetlenen asansörleri, sakınca durumuna göre kırmızı, mavi ve yeşil etiketlerle kategorize ettiklerine dikkati çeken Furunci, “Çok ciddi incelemeler yaparak denetlediğimiz asansörlere, durumlarına göre yeşil, kırmızı ya da mavi etiket yapıştırıyoruz. Kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmayan asansörlere yeşil etiket, eksiklik ve hataların acilen giderilmesini gerektiren asansörlere mavi etiket ve eksikliklerle hataların giderilmesine dek kullanılması sakıncalı olan asansörlere ise, kırmızı etiket yapıştırıyoruz.” diye konuştu. 
Yakutiye ilçesinde aktif bir biçimde kullanılan 205 asansörün denetimden geçirildiğini ve elde ettikleri sonuçların dikkat çekici olduğunu anlatan Furunci, “İlçede 205 asansör bulunuyor ve hepsini tek tek denetimden geçirdik. Buna göre Yakutiye ilçesindeki konut ve kurumlarda kullanılan 115 asansöre kırmızı etiket yapıştırmak durumunda kaldık. Bu asansörlerin can güvenliği açısından kullanımında büyük sakıncalar var.” dedi. İlçedeki 50 asansöre mavi, 40 asansöre ise, yeşil etiket yapıştırdıklarını kaydeden Furunci, “205 asansör içerisinden sadece 45’inin kullanıma uygunluk arzediyor olması, gerçekten vahim bir durumdur.” ifadesini kullandı.
PALANDÖKEN İLÇESİNDEKİ 230 ASANSÖRDEN 90’I TEHLİKELİ…
Palandöken ilçesindeki denetimlere ait sonuçları da açıklayan Furunci, 230 asansörün bulunduğu ilçede, 90 asansöre kırmızı, 90 asansöre yeşil ve 50 asansöre de, mavi etiket yapıştırdıklarını bildirdi.
Furunci, “Basit bir aktarım aracı olarak görülen asansörler, tekniğe aykırı durumlarda maalesef can kaybına varan kazalara bile neden olabiliyorlar. Kaldı ki, asansörler yüzünden yaşamlarını kaybeden insanlara halen daha rastlanabilmektedir. Bu nedenle hem konut ve kurum yöneticilerinin, hem de belediyelerin, asansörlerin denetimi ve gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığı konusunda hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Makina Mühendisleri Erzurum Temsilciliği olarak, bu konuda biz elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.” şeklinde konuştu. 
 

 
Vergi bilincine EGC desteği
 
Küçükler gerçeği gördü..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıkçılara üreme eğitimi
Erzurum il Sağlık Müdürlüğü’nce sağlık personeline ‘Üreme Sağlığı” eğitimi ...
Hem yol açıyor, hem araç kurtarıyorlar
Erzurum’da son 1 ay içerisinde kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan ...
Güzel'den bildiri tepkisi
Erzurum Baro Başkanı Mehmet Güzel de Metin Feyzioğlu ve onun arkadaşı ...
 
Hocalı katillerine lanet yağıyor
Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosluğu, Hocalı Soykırımı'nın Ermeniler tarafından ...
Karüstü araçlar hayat kurtardı
Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum’da, son 1 ay içerisinde kar ...
Söz sizde, bizde değil”
- Eski Anayasa Mahkemesi raportörü Doç. Dr. Osman Can, Kars'ta kendisine ...
 
İstanbul Alkır'a saygı sundu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın desteklediği ‘Raci ...
Dünya ermeni yalanlarını izliyor
Birinci Dünya Savaşı sırasında Ermeniler'in Doğu Anadolu'da birçok kenti ...
ESOB davası Ağır Ceza’da
ESOB Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında daha önceden Asliye Ceza ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva