KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
10 Mayıs 2010 Pazartesi - 07:37

ŞEHİT ANNELERİNE ANLAMLI ZİYARET

Erzurum Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, Anneler Günü sebebiyle hazırlanan programla, 60 ilk ve orta dereceli okulda oluşturulan heyetler, şehir merkezindeki tüm şehit annelerini ziyaret etti.

ŞEHİT ANNELERİNE ANLAMLI ZİYARET

Yakutiye Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, okul idarecileri ve öğrencilerin işbirliği içerisinde yürütülen projeyle, Anneler Günü, daha anlamlı bir etkinliğe sahne oldu.
Yakutiye ilçesindeki 60 okulda, okul müdürü, 2 bayan öğretmen, okul aile birliği yöneticileri, değişik sayıda kız ve erkek öğrencilerden oluşturulan heyetler, Pazar gününü, kent merkezindeki 62 şehit ailesini ziyaret ederek geçirdi. Şehit annelerinin ellerini öpen heyet, çeşitli hediyeler sundu. Şehit annelerinin ve çocuklarının sorunları, tavsiyeleri ve hatıralarını dinleyen heyet, çözülmesi gereken problemleri de not alarak, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne rapor halinde aktardı.
Şehit ailelerini ziyaret etkinliğinin yıl boyunca kutlanan dini, milli bayramlar, özel günler ile değişik vesilelerle devam ettiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, “Yakutiye Kaymakamlığı, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Erzurum Şehit Aileleri Derneği ve ilçemizdeki okullar olarak, Anneler Günü münasebetiyle 60 okulumuzdan yaklaşık 600 kişilik heyet, 62 Şehit Annesi’ni ziyaret ederek ellerini öptü ve onların evlat acılarını paylaştı. Bu etkinliği öğrencilerimizin şehitlerimize vefa duygularını pekiştirmek, millî birlik ve beraberliğimizin yetişen nesillerde de devam etmesi, ayrıca, şehitlerimizin hangi amaç uğruna şehit oldukları bilincini vererek Toplum Görevi Sorumluluklarını hissetmelerini sağlamak amacıyla düzenledik. Bu etkinlik sadece bir güne mahsus değil, yıl içerisinde değişik vesilelerle, değişik öğrenci gruplarıyla tekrarlanıyor. Emeği geçen tüm ilgilileri ve öğrencilimizi tebrik ediyorum. Okullarımızın tanıştırdığımız Şehit Aileleri ile sürekli irtibat halinde bulunmalarını, bu ziyaretlerini her zaman sıcak tutmalarını istiyoruz. Her okulumuzun kendisine verilen Şehit Ailesine maddî ve manevî açıdan koruyucu olmalarını, varsa öğrencilerini eğitim sürelerini desteklemelerini istiyoruz. Bu birlikteliğimizin yurt genelinde yaygınlaştırılması, milletimizi güçlü ve diri kılacaktır.”dedi.
Kur’an-ı Kerim’de “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar ölü değil, diridirler. Fakat siz (o yüksek hayatın) farkında değilsiniz.” Ayet-i Kerime’siyle şehitliğin yüceliğinin anlatıldığını bildiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, Peygamber Efendimiz’in de “Hiç kimse Cennet’e girdikten sonra bütün dünyaya sahip olsa bile tekrar dünyaya dönmek istemez. Yalnız şehitler kendilerine verilen nimetler sebebiyle dünyaya dönüp on defa şehit olmayı arzu ederler.” Hadis-i Şerif’ini hatırlattı.
26 Ağustos 1071 yılında Anadolu’nun kapılarının milletimize açılmasına sebep olan Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun yurt yapıldığını, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ise 30 Ağustos 1922’de düşmanın denize dökülerek ülkenin düşmandan kurtarıldığını ifade eden Kurt, “Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da İstiklâl Marşı’nda: Şehitleri “Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı/Düşün, altındaki binlerce kefensiz yatanı/ Sen şehit oğlusun, incitme yazıktır atanı/Verme dünyaları alsan da, bu Cennet vatanı.”ifadelerini içeren dörtlükle anlattığını vurguladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, dinî ve millî görevler doğrultusunda bizlerden birlik ve beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve hoşgörü içerisinde olmamızın istendiğini hatırlatarak; “ Vatanımızın imarı, gelişmesi ve güçlenmesi için hep birlikte gayret göstermeliyiz. Bunu başarabildiğimiz takdirde geleceğimize güvenle bakabilir ve kanları ile bu vatanı sulayarak bizlere emanet eden şehitlerimizin ve vefat etmiş gazilerimizin ruhlarını şâd etmiş oluruz.”diye konuştu.
Şehit annelerine de seslenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurt, daha sonra şunları söyledi: “Evlatlarınızı bu vatana şehit vererek Milletin annesi olma yüceliğine eriştiniz. Bu necip milletin evlatları, Anneler Günü’nde sizin şerefli ellerinizden öpmeye, onurlu hatıralarınızı dinlemeye geldiler. Onlara yüreğinizde yer verip başlarını okşadığınız için sizlere teşekkür ederim. Bu projenin hayata geçirilmesinde büyük teşvik ve desteğini aldığımız Yakutiye kaymakamımız Yüksel Çelik’e, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik’e , tüm okul ailelerimize, şehit annelerini ziyarete giderek, bu günü anlamlandıran öğrenci-veli-öğretmen ve okul yöneticilerimize teşekkür ederim. Bu vesileyle canlarını feda ederek milletimize hür bir vatan bırakan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, şehit annelerimizin ellerinden öpüyorum

 
DURSUN ÇİÇEK İŞ ADAMI ÇIKTI
 
ŞELALE BÜYÜLÜYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DURSUN ÇİÇEK İŞ ADAMI ÇIKTI
İrtica ile Mücadele Eylem planında ıslak imzası bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ...
KUŞ DAHİ UÇMADI
Erzurum’da 4 Mayıs günü başlayan ve 4 gün süren ‘Erzincan Ergenekon’ davasında ...
DOĞU DEMİRAĞLARLA ÖRÜLECEK
“Doğu tarafından da komşu ülkelerle yeterli bağlantı yok" diyen TCDD Genel ...
 
MALİ MÜŞAVİRLER, A'KAL' DEDİ
Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası 20. olağan Genel ...
NUMUNE, ÖZÜRLÜLERE PARK OLACAK
Numune Hastanesi’nin taşınmasının ardından boşaltılan ve Sağlık Bakanlığı’nca ...
AZİZİYE TABYALARINDA SANAT İŞLENECEK
Erzurum’da çekimleri devam eden Nenehatun-Aziziye filminin dekor çalışmaları ...
 
GENÇ GİRİŞİMCİLERE DUYURULUR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ...
4. GÜN NELER OLDU?
Erzincan Ergenekon” duruşması, üç MİT görevlisi haricindeki sanıkların savunma yapmasıyla sona erdi.
SMMMO'DA GENEL KURUL HEYECANI
Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), 20. Olağan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva