Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>POLEMÄ°K
26 Ekim 2009 Pazartesi - 14:49

ŞEHİT AİLELERİNDEN HÜKÜMETE VERYANSIN!

Demokratik açılım projesi kapsamında Kandil Dağı ile Mahmur kampından gelen 34 PKK’lının karşılanmasına tepkilerini dile getirmek için Erzurum’da Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, bir gösteri yaptılar. Yaklaşık 50 şehit yakını, bugün Gez Mahallesindeki Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin giriş kapısını zincirle bağlayarak kilit astılar.

ŞEHİT AİLELERİNDEN  HÜKÜMETE VERYANSIN!

Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hatem Tetik, hükümetin teröristleri değil, teröristlerin hükümeti teslim aldığını ileri sürdü. Habur Sınır kapısında giriş yaparak teslim olan teröristlerin bir kez bile pişman olduğu dile getirmediğini belirten Başkan Hatem Tetik, dernek kapısına kilit vurduktan sonra “Teröristler bir kere bile ‘pişmanlık yasası’ndan yararlanmak istediklerini söylemeyerek, terörden ve adam öldürmeden rahatsızlık duymadıklarını göstermişlerdir. Bizler bu vatan için evlatlarımızı, kardeşlerimizi şehit verdik. Ama devletimiz, şehit ailelerinin acılarını bir yana bırakarak teröristlere kucak açmıştır. İmralı Adasında yatan vatan haini terörist başının emriyle Habur sınır kapısındaki teröristleri teslim alma töreninde siyasi otoritenin bir eksikliğini gördük. O da gelen teröristlere madalya vermeleri, kırmızı halılarla karşılamaları, gül vermeleri ve kurban kesmeleri eksikti. Bu ihanetin bedelini kısa zamanda yüce Türk Milletinin önünde ödeyeceklerdir” diye konuştu.

Gez Mahallesindeki Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin kapısına kilit asılması ve Başkan Hatem Tetik’in konuşmasından sonra otobüslerle Karskapı Şehitliğine gidildi. ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganlarıyla şehitliğe kadar yürüyen kadın, erkek, çocuk, yaşlılardan oluşan Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğinin protestosunda Başkan Hatem Tetik ile dernek üyelerinden bazıları, göğüslerinde taşıdıkları övünç madalyalarını yerlere attılar.

ŞEHİT YAKINLARININ DİNMEYEN FERYATLARI

Eşi Cahit Yıdırım’ı geçtiğimiz yıl Aktütün karakoluna yapılan baskında kaybeden Nur Yıldırım, beş yaşındaki oğlu Furkan’la birlikte katıldığı törende, gözyaşlarını tutamadı. Kocasının mezar taşına sarılan Nur Yıldırım, “Aşkım bizi bırakıp niye gittin” diye gözyaşı döktü. Nur Yıldırım ve ne olduğundan habersiz annesini izleyen 5 yaşındaki Furkan, çevrede bulunanlar tarafından babasının mezardan uzaklaştırıldı.

Oğlu Vedat Topal’ı 1993’te Tendürek dağındaki çatışmada şehit veren 70 yaşındaki Canip Topal da, “Bu vatan için bir evladımı şehit verdim, ikincisini de veririm. Ama teröristlerin bu şekilde karşılanmasını kabullenemiyorum. Sen bir İsrail kadar olamadın. İsrail, bir askeri için Arabistan’ı kırdı. Sen milletin arkasında duracaksın. Durmazsan dağılır bu millet, bu vatan. Bu millet oy verdi, hata mı etti kardeşim? Allah rızası için söyleyin. Haçını boynundan çıkardı sonunda” diye konuştu.

BAŞBAKANA YAZDIĞI ŞİİRİ OKUDU

Kardeşi Tuncay Yurdakul’u 1997’de Şırnak’ta çıkan çatışmada kaybeden Selma Yurdakul ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı ‘Teşekkürler Sayın Başbakanım’ şiirini okudu. Selma Yurdakul şiirinde, şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

‘Gecenin karanlığında Azrail oldular/ Şehre indiler bey oldular/ Davulla zurnayla karşılanır oldular/ Siz sağolun Sayın Başbakanım.
Yıkılan yuvalar düzelir mi?/ Dağdan inenler dost edinilir mi?/ Eşkıyaya söz verilir mi?/ Siz sağolun Sayın Başbakanım.

İçten içe yıktılar nice ocakları yaktılar/ Sevgi bağına bomba attılar/ Tüysüz yetimleri yaktılar/ Adaletiniz buysa siz sağolun Sayın Başbakanım.
Hem yaktılar hem yıktılar/ Kader ocağımıza baykuş bıraktılar/ 32 bin insanın canını aldılar/ Bunları tebrik etmek sizlere düşer Sayın Başbakanım.’

Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyelerinin binalarına kilit vurmaları ve şehitlikte protestoları, yaklaşık bir saat sürdü. Şehit ve yakınları, eylemin ardından sessizce gözyaşları arasında dağıldılar.

 
TOKİ hedeflerini açıkladı
 
DEVLET MEMURUNA SİYASET YASAK DEĞİL Mİ?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BU GARİP SÖZÜ CUMHURBAŞKANI SÖYLEDİ:
CHP sıraları ayağa kalkmadı! CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı ...
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva