Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>GÜNDEM
1 Aralık 2022 Perşembe - 01:46

Şehit ve gazi yakınlarına vefa

Şehit yakını, gazi ve gazi yakını toplam 602 kişinin daha kamu kurumlarına ataması yapıldı.

Şehit ve gazi yakınlarına vefa

Şehit yakını, gazi ve gazi yakını toplam 602 kişinin daha kamu kurumlarına ataması yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Türkiye Cumhuriyeti'ni terörle terbiye edeceğini ve bir uydu haline getireceğini sananlar büyük bir yanılgı içindeler. Sınırlarımızın hemen ötesinde onlarca yıllardır yaşanan savaşlardan ve karışıklıklardan ülkemizi korumaya, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaya kararlıyız” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca şehit yakını, gazi ve gazi yakını toplam 602 kişinin kamu kurumlarına ataması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın katıldığı törenle yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törene Bakan Yanık’ın yanı sıra şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın kardeşi Atıf Aybars Yalçın ve babası ile 15 Temmuz gazisi Mücahit Gündoğdu da katıldı. Atanan hak sahiplerinden 200’ünün ataması avukat, biyolog, büro personeli, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, diyetisyen, hemşire, hemşire yardımcısı, kimyager, Kur’an kursu öğreticisi, mühendis, mimar, öğretmen, redaktör, programcı, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, sosyolog, veteriner sağlık teknikeri, teknisyen ve tekniker unvanlı kadrolara gerçekleştirildi. 269’unun memur, 107’sinin hizmetli ve 26’sının da sürekli işçi unvanlı kadrolara ataması yapıldı. Bugün ataması yapılan 602 kişiyle birlikte şu ana kadar kamuda istihdamı sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam sayısı 48 bin 39’a ulaştı. Atama sonuçları https://sosyalatama.aile.gov.tr/ adresinden öğrenilebilecek.
“BÜYÜK BİR YANILGI İÇİNDELER”
Türkiye’yi terörle ve darbelerle tökezleteceğini düşünen güç odakları olduğunu ifade eden Bakan Yanık, “15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin sınırları içinden ve dışından faaliyet gösteren terör odakları, hiçbirine göz açtırmadık, açtırmıyoruz. Ülkemiz sınırları içinde verdiğimiz terörle mücadeleyi sınır ötesine taşıdık; halen büyük bir kararlılıkla operasyonlara devam ediyoruz. Sınırlarımızdan içeri sızan, şehir merkezlerimizde çocuklarımızın hayatına kast eden hainlere kahraman ordumuz gereken cevabı veriyor. 13 Kasım’da Taksim’deki bombalı saldırıyla 2’si çocuk 6 vatandaşımızı hayattan koparan teröristleri ve onları azmettirenleri bu vesileyle bir kez daha lanetliyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni terörle terbiye edeceğini ve bir uydu haline getireceğini sananlar büyük bir yanılgı içindeler. Sınırlarımızın hemen ötesinde onlarca yıllardır yaşanan savaşlardan ve karışıklıklardan ülkemizi korumaya, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaya kararlıyız. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyor, maddi manevi her türlü tedbiri alıyoruz” diye konuştu.
“602 ATAMA”
Şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına yönelik devletin her türlü imkanının seferber edildiğini ve onların hayatını kolaylaştırmak için sürekli çalıştıklarını söyleyen Bakan Yanık, “Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına sağladığımız istihdam kapsamını da sürekli genişlettik. 2002 yılına kadar bu alanda yalnızca 6 bin 315 vatandaşımız istihdam edilmişti. Biz ise bugünkü 602 atama ile toplam 48 bin 39 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın kamu kurumlarında istihdam edilmesini sağlamış oluyoruz. Bu istihdam alanları, devletimizin teşekkürü olduğu kadar, milletimizin de sizleri şükranla bağrına bastığının önemli bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

 
Soylu: 'Mücadeleye devam edeceğiz'
 
Bakan Özer müjde verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yusufeli Barajı'nda sular yükselmeye başladı
Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapımı tamamlanan Yusufeli ...
‘Odak nokta Türkiye markasını güçlendirmek’
Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı ...
Sağlıkta yerli üretim müjdesi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Tek bir kit ile influenza A, influenza ...
 
Yeşilay Elçileri Projesi hayata geçiriliyor
Türkiye genelinde 120 şubesi ve 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezi ile alkol, ...
Erzurum ŞH anne ve bebek dostu ünvanı aldı
Erzurum şehir hastanesi kadın doğum ünitesi,başarılı sağlık sunum çalışmaları ...
Sunar’dan Palandöken’de yatırım zirvesi
Sunar, “Palandöken, Şehircilik kalitesiyle yaşayanlarının özel imkan ve ...
 
‘Ahıska Türklerinin Sürgünü’ konferansla anlatıldı
Kars’ta, ‘Ahıska Türklerinin Sürgünü’ konulu konferans düzenlendi.
Türkiye’nin en yüksek rakımlı köyüne ilk kar düştü
Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı 2 bin 317 rakımlı Kışkılı köyüne mevsimin ilk karı yağdı.
Özben: ‘Tüm dünyada öfke kol geziyor’
Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mevlüt ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva