Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EKONOMÄ°
21 Haziran 2018 Perşembe - 12:21

Şenocak muhtarları bilgilendirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce Erzurum’da ‘İmar Barışı’ konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Şenocak muhtarları bilgilendirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce Erzurum’da ‘İmar Barışı’ konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Mahalle muhtarlarına yönelik olarak düzenlenen toplantıda ‘’İmar Barışı ile Vatandaşlarımızın yüzü gülecek‘’ konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Erzurum Devlet Tiyatroları Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Ak Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Orhan Deligöz, Doğu Anadolu İmar Barışı Koordinatörü Av. Ahmet Küçükler, Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, Palandöken, Aziziye ve Yakutiye’ye bağlı 258 mahalle muhtarı katıldı.

Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak toplantının açılış konuşmasında, “İmar mevzuatına veya ruhsatı aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgeleri ile müracaatları halinde kısa sürede imar sorunları çözülecektir” dedi.

Doğu Anadolu İmar Barışı Koordinatörü Av. Ahmet Küçükler ise konuşmasında, “Ülkemizde imara aykırı yapılardan kaynaklanan sorunlar uzun yıllardır Türkiye’nin gündemini meşgul eder hale geldi. Yıllardır kangren haline geldi. İmar barışı dünün biriken sorunlarını bir çözüm getirmek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile de şehirlerin imar ve inşa etmesi daha da kolay olacaktır. Ülkemizin imara aykırı yapıların (yüzde 50’si) olduğu bilinmektedir. Buda yaklaşık olarak 13 milyon bağımsız birime tekabül ekmektedir. Bu tür yapılarda daha çok dar gelirli vatandaşlar oturmaktadır. Yasal düzenlemeler ile ülkemizde imar barışını sağlamak maksadı hedeflenmektedir. Yapılardaki mevcut aykırılıkların büyük bir çoğunluğu 1950-2000 yılları arasında yapılardır. İskan alınmadığında kat mülkiyeti kurulamayan yapılarda yapı kayıt belgeleri alındıktan sonra cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edilebilecek. Yani kat mülkiyetinin kurulması için maliklerin tamamının anlaşması ve imar planında yol, yeşil alan, park gibi alanların terk edilmesi gerekmektedir. Hazine taşınmazı üzerindeki yapılara da yapı kayıt belgesi verilebilecektir. Hazine taşınmazı üzerindeki yapı sahipleri yapı kayıt belgesi altıktan sonra yapının bulunduğu arsayı satın almak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat edebilecek ve yıllardır kullandıkları arsalarını rayiç bedel üzerinden satın alabileceklerdir. Başvurular 2018 yılı Haziran ayı içerisinde başlayacak, 31.10.2018 tarihine kadar devam edecektir. Yapı kayıt belgesi bedeli en son 31.10.2018 tarihine kadar yatırılacaktır. Gerek görülmesi halinde ise başvuru ve ödeme süresi Bakanlar Kurulu’nca bir yıla kadar uzatılabilecektir. Alınacak yapı kayıt belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşüm uygulamasına kadar geçerli olacaktır” dedi.

İmar barışından faydalanan ve yapı kayıt belgesi alan yapılara elektrik, su ve doğalgaz bağlanabileceğini dile getiren Küçükler, "Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkılma endişesi son bulacaktır. Ancak depremsellik açısından yapılarda alınması gereker her türlü tedbiri malikleri alacaklardır. İmar kanununa göre alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen para cezaları iptal edilecektir. Yapı kayıt sahipleri kendi mülklerini ekonomik bir değer olarak gösterebileceklerdir" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra toplantıya soru cevap şeklinde devam edildi.

 
ALES ile ilgili yeni gelişme
 
Heyelan treni raydan çıkardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrupa’nın en büyük tesisi Erzurum’a yapılıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin hayvancılık sektörüne doping etkisi ...
Bayır: “Meselemiz Türkiye"
MÜSİAD Erzurum Başkanı Taner Bayır, 24 Haziran Seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Erzurum ekonomisi denge sürecinde
Erzurum’da yılın ilk 4 ayında kişi başına düşen il geliri 1,8 bin TL, ...
 
Erzurum’dan teşvikli yatırım rekoru
Ekonomi Bakanlığı 2018 mayıs dönemi Erzurum teşvik verilerini paylaştı
TANAP'ta Türk ürünü kalıplar kullanıldı
Erzurum’un ana güzergah olduğu, Dünyada enerji alanında hayata geçirilen ...
Erzurum mayıs ayı vergi vizyonu açıklandı
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Mayıs ayı vergi tahakkuk ve tahsilat verilerini açıkladı.
 
‘Erzurum hayaline kavuştu...Maaşallah’
Erdoğan, 'Ovit’te bir dolu bir dolu aman yarabbi. Maşallah muhteşem Ovit ...
TOKİ'den inşaat sektörüne 150 milyar lira kaynak
TOKİ, 2003-2018 yıllarında alt ve orta gelir grubu vatandaşlar için ihale ...
Yerli helikopter motorunda önemli bir aşama
Türkiye’nin ilk özgün helikopteri T625’e yerli motor geliştirme projesinde, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva