Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
8 Ocak 2018 Pazartesi - 17:10

Şentop Mor Beyin olayını değerlendirdi

Şentop, gazetecilerin Amerika’da görülen Zarrab Davası ve Bylock kullandıkları gerekçesi ile tutuklanan 11 bin 480 kişinin mor beyin mağduru olduğunun anlaşılması ile ilgili sorularına yanıt verdi.

Şentop Mor Beyin olayını değerlendirdi

Çorlu Bakkallar Odası’nın gerçekleştirdiği genel kurula katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, programın ardından gazetecilerin Amerika’da görülen Zarrab Davası ve Bylock kullandıkları gerekçesi ile tutuklanan 11 bin 480 kişinin mor beyin mağduru olduğunun anlaşılması ile ilgili sorularına yanıt verdi.
Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen ve mevcut oda başkanı Yusuf Gümüş’ün tek liste ile yeniden aday olduğu genel kurula katılan Mustafa Şentop genel kurulda yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerine de sorularını yanıtladı.
“Zarrab davasında tiyatro, piyes izledik”
Amerika’da görülen Zarrab davası ile ilgili değerlendirmesi sorulan ve süreci bir tiyatro ve piyese benzeten Şentop, “Zarrab konusu Türkiye’de muhalefet partilerinin ve bazı basın yayın organlarının lanse ettiği gibi bir olay değildi. Daha çok ilgilendikleri işin magazin kısmıydı. Halbuki verilen kararda açık ve net olarak görüyoruz aslında hukuk bakımından yargı tiyatrosu bir yargı piyesi izlemiş olduk. Amerika Birleşik Devletleri’nde ki eyalet mahkemesinde duruşma salonunda gerçekleşen Zarrab davasının dışında öbür salonda bitişikteki bir başka salondaki davanın bir başka davanın kuralları usülleri aynı değil. Delillerin toplanmasından, bir çok konuda çok farklı çok özel bu davaya mahsus hükümler uygulandı. Pek çok kişinin dikkatinden kaçmış olabilir davanın yargıcı savcılara birkaç kez şunu sordu, Amerikan sisteminde, İngiliz sisteminde emsal dava emsal kararlar çok önemlidir. Şunu sordular davanın benzeri bir dava daha önce oldu mu diye sordu yargıçlar en az iki kez bunu hatırlıyorum savcılar hayır buna benzer bir dava görülmedi dediler” şeklinde konuştu.
“Hiç kimsenin suçlamadığı bir adam üzerinden intikam almaya çalıştılar”
Amerika bir ambargo kararı almış Türkiye’deki bir şirket buna uymuyor bununla ilgili olarak Amerika bir yargılama yapıyor diyen Şentop, “Kendi iç hukukuna göre alınmış bir karara başka bir devletin tabiiyetindeki gerçek ve tüzel kişilerin uymasını sağlamak için Amerika yargılama yapıyor. Dolayısıyla bu Amerikan tarihinde de benzeri olmayan bir uygulama. Buradaki maksat fetöcüler eliyle Türkiye’deki 17 - 25 Aralık’ta gerçekleştiremedikleri operasyonun Türkiye’nin iktidarına, siyasi iktidarına karşı Cumhurbaşkanımıza karşı gerçekleştirmek istiyorlar. Benzerini Amerika’da yapmak sürdürmek istediler tabi malzeme sağlam olmayınca istedikleri gibi bir süreç yönetim gerçekleştiremediler. Malum oradaki ifadeleri, Zarrab’ın oradaki ifadelerine ne kadar güvenilebileceğini, hapishanede yaşadıkları gardiyanlara vermiş olduğu rüşvetlerden tutun da başka şeylere kadar bir çok şey ortaya çıktı Bu davadaki planlarını gerçekleştirmelerine imkan vermedi ama nihayetinde hiç kimsenin suçlamadığı bir adam üzerinden intikam almaya çalıştılar” diye konuştu.

“Hakan Atilla bu ülkenin onurlu, şerefli, haysiyetli insanlarından birisi olduğunu ispat etti”
Hakan Atilla bu ülkenin gerçekten onurlu, şerefli, haysiyetli insanlarından birisi olduğunu orada ispat etti, gösterdi diyen TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, “Zarrab’ın bile suçlamadığı bir kişi şahıs fakat ellerinde o var diye bütün kurguyu onun üzerine yıkmaya çalıştılar. Temyiz imkanı var. Amerikan yargısı içerisinde, muhtemelen Hakan Atilla’nın avukatları süreci devam ettirecekler. Ama benim esas yoğunlaştığım konu Amerika Birleşik Devletleri’nin bu şekilde bir yargılama yapma yetkisi yok. Birleşmiş Milletler ambargo kararı alabilir bu karar bağlayıcıdır. Türkiye bu karara uyar ve uyumuştur. Amerika kendisi, kendi iç hukukuna göre bir karar aldığın zaman bu karar Amerika şirketlerini bağlayabilir Amerikan şirketlerine sermaye ortağı olduğu şirketleri bağlayabilir, Amerikan vatandaşlarını bağlayabilir Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde faaliyet gösteren, iş yapanları bağlayabilir ama Amerika ile hiçbir alakası olmayan başka ülkenin vatandaşı tabiiyetindeki ülkelerin vatandaşlarını, finans kuruluşlarını, şirketlerini bağlamaz. Eğer böyle derseniz dünya yaşanmaz hale gelir. Başta Amerikan vatandaşları Amerika sınırları dışına çıkamazlar. Herkes tuttuğunu yakalayıp yargılarsa dünyada bir kaos ortamı olur buna biz eşkıyalık deriz. Dolayısıyla Türkiye uluslararası hukuk düzeyine aykırı bir Amerikan tutumunu Birleşmiş Milletler nezdinde yine başka bazı uluslararası kurumlar nezdinde yargı önüne taşıma imkanına sahip. Bunları muhakkak hükümetimiz değerlendirecek, görüşecek ama elimizde Türkiye’nin elinde çok büyük imkanlar var. Dünyada Amerika’nın bu tutumundan mağdur olan başta Avrupa olmak üzere bir çok ülkeden finans kuruluşları var, şirketler var onların da açık veya üstü örtülü Türkiye’ye bu anlamda destek vereceğini düşünüyorum” dedi.

Mor beyin mağdurları konusu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın daha önce hakkında Bylock kullanıcısı olduğu gerekçesi ile işlem yapılan 11 bin 480 kişinin mor beyin mağduru olduğunu ortaya çıkarması ile ilgili olarak sorulan soruya da yanıt veren Mustafa Şentop, “Onunla ilgili işlemler yapıldı. Burada yanlış Bylock yükleme değilde yine FETÖ'cü bir teknik grubun yapmış olduğu bazı programlar var bu programları kullandığınız zaman bu programlar üzerinden sizin bilginiz dışında Bylock sunucularına yönlendirme yapıyor sistem. Siz namaz vaktini tıklıyorsunuz veya bir şarkı indirmek için tıklıyorsunuz oradan sizi Bylock sunucusuna girmiş gibi gösteriyor. Burada girişler gözüküyor şahıslar bağlanmış gibi gözüküyor ama çok kısa süreli bağlantılar var bir saniye birkaç saniyelik bağlantılar var. Sanıyorum bizim hakimlerimiz ve savcılarımız da bu noktada bir şüphe duydu. Bunları kullanan birisinin bir takım işler yapması gerekiyor bu da zaman istiyor fakat 100 kere bağlanmış ama hepsi birer saniye bir saniyede bir şey yapabilmesi mümkün değil. Bununla ilgili çalışmalar yapıldı ve neticede düzeltme yapıldı 11 bin 480 kişinin aslında Bylock kullanıcısı olmadığı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından diğer illerimizdeki başsavcılıklara gönderildi. Bunlardan soruşturması devam edenler yargılama aşamasında olanlar da eğer FETÖ ile ilgili başka bir delil yoksa sadece ByLock üzerinden bir işlem yapılmışsa bunlar tahliye edildi. Göreve iadelerle ilgili çalışmalar da yapılıyor. Çok farklı, belki Türkiye’nin değil dünyanın görmediği bir sinsilikte, gizlilikle çalışan bir örgütle karşı karşıyayız. Bir istihbarat örgütü mantığıyla çalıştığını görüyoruz. Bu tür şeytanlıklar tabiri caizse dünyada çok nadir çok az görülebilecek şeytanlıklar. O bakımdan böyle bir mücadelede zaman zaman bu tür hususlarla ilgili olarak hatalı durumlar ortaya çıkması mümkündür ama tespit edildiği anda da devletimiz gerekeni yapıyor düzeltmeleri yapıyor. Burada hepimiz mücadele ederken kararlılığımızı etkileyecek, kararlılığımızı zayıflatacak bir takım tutumlar olmaması lazım. O açıdan buna dikkat etmemiz lazım. Bir takım yanlışlıklar varsa yargılama süreçleri içerisinde mutlaka düzeltilecektir ama örgütle mücadeledeki kararlılıkta kesintisiz olarak devam edecektir bundan kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.
AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, esnaf odalarının başkan ve yöneticilerinin de katıldığı genel kurulda Çorlu Bakkallar Odası Başkanı Yusuf Gümüş, Mustafa Şentop’a günün anısına plaket takdim etti.

 
Büyükşehir'den Ankaragücü'ne destek
 
Barlak: 'Amacımız dayanışmayı sağlamak'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de 2018 seferberliği
2017 yılını başarılı bir faaliyet programı ile geçiren MHP Erzurum İl ...
‘MHP, Cumhurbaşkanı adayı göstermeyecek’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğini ...
"Esameleri bu topraklarda okunmayacaktır"
Taşkesenlioğlu, "Bugün içeride sırtını PKK’ya dayamış insanların kendi ...
 
Milletvekili Aydemir Tekmanlıların konuğuydu
Aydemir, ‘Tekman, Çanakkale, Aziziye ruhunun tebarüz ettiği, Kudüs mukaddesi ...
Milletvekili Aydemir Hınıslılarla buluştu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Hınıs kardeşlik davamızın ...
Palandöken'de Sosyal Denge sözleşmesi
Erzurum'da Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen ile Palandöken Belediyesi arasında ...
 
Muş'ta ŞEB toplantısı
AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Şehirlerin Ekonomik Beklentileri ...
Milletvekili Aydemir’den Oltu istişaresi
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘AK partiyi, davası güçlü ...
AK Parti Palandöken'de basın buluşması
AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu; “Kutsal davamız kıyamete kadar devam edecek” dedi
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva