KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Eğitim Öğretim İstatistikleri açıklandı
Eğitim Öğretim İstatistikleri açıklandı
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına çağrı
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına çağrı
İşverenlerin engelli projelerine destek
İşverenlerin engelli projelerine destek
Şimşek: 'Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız'
Şimşek: 'Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız'
'81 ilde Kesintisiz Güvenli Haberleşme Sistemi'
'81 ilde Kesintisiz Güvenli Haberleşme Sistemi'
HABERLER>GÜNDEM
5 Mart 2012 Pazartesi - 05:43

Şiir şöleni ilgi gördü

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesi ve Aziziye Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “2. Kar Şiirleri Şöleni” büyük ilgi gördü.

Şiir şöleni ilgi gördü

Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen şiir şölenine, AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, TRT Erzurum Müdürü Salih Lütfü Şengül, Gar Müdürü Ahmet Başar, Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Dilaver Düzgün, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, DİVASEN Erzurum İl Başkanı Osman Temel ile çok sayıda akademisyen, Sivil Toplum Örgütü temsilcisi ve şiir dostları katıldı.
CANIM: KAR ŞİİRLERİ ŞÖLENİNİ GELENEKSEL HALE GETİRDİK
Şölenin açılış konuşmasını yapan TYB Erzurum Şube Başkanı Doç. Dr. Rıdvan Canım, ikincisini düzenledikleri Kar Şiirleri Şöleni’ne gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erzurum’un kültür, sanat ve edebiyat hayatına katkıda bulunmak için çalıştıklarını ifade eden Canım, “Geleneksel hale getirdiğimiz Kar Şiirleri Şöleni’yle Erzurum’da kültürde, sanatta ve edebiyatta adından söz ettirecek etkinlikler düzenliyoruz. Erzurum’un edebiyat hayatına renk katacak bu tür etkinliklerin sayısını artırmayı hedeflemekteyiz. Şölenimize katkılarından dolayı Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’e ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.
CENGİZ: SANATA VE SANATÇIYA AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ise, bir kültür şehri olan Erzurum’da şairlerin ayrı bir yer tuttuğunu ifade ederek, “Belediye olarak sanata ve sanatçıya çok özel bir önem veriyoruz. Biliyoruz ki, bir şehrin ruhunu sanatçılar oluşturmaktadır. Olmazsa olmazlarımızın başında da yine sanat ve sanatçılar gelmektedir. Belediye olarak, ne kadar güzel işler yaparsak yapalım, sanata ve sanatçıya önem vermediğimiz, bu tür tekinliklerin sayısını arttırmadığımız sürece, vatandaşlarımızı mutlu edemeyiz. Biz Aziziye Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde bu tür etkinliklere destek olmaya devam edeceğiz. Başta Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi olmak üzere, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
YAVİLİOĞLU: ŞEHRİN KÜLTÜREL DOKUSU GÜÇLENMEKTEDİR
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu da, şiir şöleninin şehrin kültür ve edebiyat dokusunun güçlenmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, şiir şöleninin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı.
Yavilioğlu, şehrin kültür, sanat ve edebiyat hayatının canlanmasında düzenlenen etkinliklerin büyük önem taşıdığına işaret ederek, “Bu etkinlikte emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Erzurum, kültürel dokusuyla bir sanat ve edebiyat şehridir. Bu dokuyu canlı tutmakta, düzenlenen kültürel organizasyonların çok önemli yeri vardır. Geleneksel hale getirilen Kar Şiirleri Şöleni mutluluğumuzu daha artırmıştır. Emeği geçenleri kutluyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Şölende, Erzurumlu Şairler, Rıdvan Canım, İsmail Bingöl, Orhan Ceylan, Reşat Coşkun, A. Kerim Dinç, Murat Ertaş, Namık Fidan, Yaşar Genç, M. Hanefi İspirli, Ekrem Karadişoğulları, Harun Kazan, Tacettin Şimşek kar şiirlerini seslendirerek, katılımcıların gönül tellerini titrettiler.
Daha sonra şairlere protokol üyeleri tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.
Türkiye Yazarlar Birliği’nin sponsoru olan Çay-Kur’a da bir plaket takdim edilirken, 2. Kar Şiirleri Şöleni, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 
Mart ayı, dert ayı
 
2012 A.Ü yılı olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mart ayı, dert ayı
Erzurum son 35 yıl içinde en soğuk mart ayını eksi 33.2 dereceyle 15 Mart ...
Bilgi Toplumunda Aile Semineri
AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, ‘Eğer bilgi temizse doğru ...
Esmer'den spor eğitimine destek
Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, çocukların salonlara seyirci olarak ...
 
975 köy yolu ulaşıma kapandı
Bölgede etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı'da 530, Erzurum'da 333, ...
13 bin konut el değiştirdi
2011 yılında TRA1 Erzurum Bölgesi’nde 2 bin 962, Erzurum, Erzincan, Bayburt, ...
Güven görevi Durmazpınar'a devretti
Genç MÜSSİAD’da görev değişimi oldu. Yaklaşık bir yıldan beri Erzurum ...
 
Erzurum ekonomisinde bir ilk
Erzurum 2012 yılına gelirin gideri karşılama oranı bakımından rekor bir ...
Aşkale’de milli coşku
Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümü düzenlenen ...
Haydi Belediyeler göreve...!
Vatandaşlar Çarşamba günü bir çocuğun yaşamını yitirdiği buz düşmesi olaylarının ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva