Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
Erdoğan Kadim Dostlar’a seslendi
‘Vatan topraklarının her karışını eserlerle donattık’
‘Vatan topraklarının her karışını eserlerle donattık’
'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz'
'Bu ülkede kimse benim vatandaşıma şekil yapamaz'
'Şehitlerimizin emanetini taşımaya devam edeceğiz'
'Şehitlerimizin emanetini taşımaya devam edeceğiz'
Kacır: ‘Türkiye’nin teknoloji girişimlerini büyütüyoruz’
Kacır: ‘Türkiye’nin teknoloji girişimlerini büyütüyoruz’
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
4 Ocak 2019 Cuma - 13:32

Şiirlerle ahiret gerçeğini vurguladı

Erzurumlu Şair Salih Osman Kaplan’ın Ayetler ve Hadisler Işığında Kıyamet ve Mahşer isimli şiir kitabı yayınlandı.

Şiirlerle ahiret gerçeğini vurguladı

Erzurumlu Şair Salih Osman Kaplan’ın Ayetler ve Hadisler Işığında Kıyamet ve Mahşer isimli şiir kitabı yayınlandı.

Şair Salih Osman Kaplan’ın, Ayetler ve Hadisler Işığında Kıyamet ve Mahşer isimli şiir kitabı Tasavvufi Türk edebiyatının okunması gereken önemli eserleri arasında yerini aldı.

Çocuk yaşlarda şiir yazmaya başlayan ve şiirlerini yüksek bir duygu yoğunluğu içinde kaleme alan şair Salih Osman Kaplan, Dinî Tasavvufî Türk Edebiyatı’ndan ve Halk Şiiri geleneğinden etkilenmiş. Şairin Kuran ve dini eğitimi de şiirlerine de yansımış.

Şiirlerin toplumun geleceğine ve yaşamına yön verdiğini belirten şair Salih Osman Kaplan’ın şiirleri halk dilinde ve sade, hedef kitlesi ise halk, yani bütün bir toplumdur.

Birçok şiirinde İslam’ın hükümleri doğrultusundaki inancını, fikrî düşünceyle birleştiren Şair Salih Osman Kaplan, Kur’an ve Sünnete dayalı fikirlere bağlı yeni bir şiir tarzı ortaya koymuş.

Tasavvufu şiir formunda sunan Şair Salih Osman Kaplan’ın, Ayetler ve Hadisler Işığında KIYAMET VE MAHŞER isimli eseri şiir severler için şifa niyetine okuyacağı, kutsiyet yüklenmiş bir kitap.

Şiirlerinin özünde insan sevgisi, hoşgörü, milli ve manevi temalar yer alan Şair Salih Osman Kaplan, Allah aşkı, hoşgörü, insanlık sevgisi, iyilik, doğruluk ve vatanseverlik temalarını şiirlerinde ağırlıklı olarak işlenmiş.

Şair, yazdığı içten, samimi şiirleriyle, dini, millî ve her kesimin zevkine ve duygusuna hitap ediyor.

‘SÖZ VE KİTAP’

Tasavvufi Türk Edebiyatına damga vuran Ayetler ve Hadisler Işığında KIYAMET VE MAHŞER isimli eserini “Nice kitap var, zerreye etmez hitap, Öyle söz de var ki, değer birçok kitap” mısralarıyla anlatan Şair Salih Osman Kaplan, “Aklı, mantığı aşıp bizi ruhumuzun başka katmanlarına götüren, duyguları en kısa yoldan ve en naif şekilde anlatan edebi sanattır şiir. Bir duyguyu bazen tek bir dize ile ruhumuzun derinliklerinde hissederiz...

Şiir okumak ve ezberlemek hayatımızın bambaşka yönlerinde birden çok fayda sağlar.

Şiir okuyan insanların hayal güçleri, sezme güçleri ve duyuları gelişir, bilgileri artar.

Şiir ezberlemek belleğimizin ve beraberinde dikkatimizin de gelişmesini sağlar, hafızamızı güçlendirir.

Şiir, gözleme yeteneği sağlar. Şiir okuyan insanlarda hitabet gelişir, özgüven artar.

Güne başlarken, otobüste, metroda, vapurda giderken ve gece yatarken biraz şiir, iyi gelir varlığımıza. Ben de, okuma sevenlere, şiir severlerin duygularına birkaç satır ile dokunmak istedim.” dedi.

‘KIYAMET VE MAHŞER’ BAŞUCU KİTABI

Tasavvuf görüş ve anlayışını, inceliklerini, ilahi hikmetleri ve sırları dile getiren manzumelerden oluşan Ayetler ve Hadisler Işığında KIYAMET VE MAHŞER, şiir sevenler için bir başucu kitabı haline geldi.

Şair Salih Osman Kaplan, Yazdığı şiirlerini uzun yıllar kitaplaştırmadı ve dostlarının bu konuda zorlamasına ‘henüz zamanı var’ diye cevap verdi. 43 yıllık hayat arkadaşı Nazire Hanımın vefatı derinden yaralamış. Gönül boşluğunu doldurmak için edebiyatı ve şiiri ön plana aldı.

Şairin kendi ifadesiyle, “Yıllarca hatıralarında saklamayı düşündüğü şiirlerini bazı manevi telkinler üzerine kitaplaştırmaya karar verdi.”

Bu arada Şair Salih Osman Kaplan’ın bu ilk kitabının haricinde, hazırlığı tamamlanmış ve basılmayı bekleyen 3 kitabı ve kitap olmayı bekleyen onlarca şiiri bulunuyor.

ŞAİR SALİH OSMAN KAPLAN HAKKINDA?

1955 yılında Erzurum’da doğdu.

Çocuk yaşından itibaren çalışmaya ve iş hayatına başladığı için eğitimini öteledi. Kendi kendine okuma yazma öğrendi.

Çocukluk yıllarından itibaren edebiyata ve şiire merak saldı. Çocukluğunda başlayan kitap ve okuma tutkusu ile her türlü dergi ve gazeteleri izledi, genel kültür ve edebi nitelikteki kitapları, roman ve şiir kitaplarını okuyarak kendini yetiştirdi. Aynı zamanda Kuran okuma eğitimi ve iyi bir dini eğitim de aldı. Okuma hevesi ve azmi ile ilkokul, ortaokul ve lise diplomalarını hariçten imtihanlara girerek aldı. Ardından girdiği Üniversite sınavında da başarılı olarak AÖF İşletme Fakültesini kazandı ve İşletme Ön Lisansını tamamladı.

Genç yaşta girdiği memurluk sınavını

kazanarak devlet memuru oldu. Sırasıyla önce Tapu Kadastro Müdürlüğünde, Emlak Bankasında ve Halk Bankasında memur olarak çalıştı ve emekli oldu.

Yazdığı şiirlerini kitaplaştırmadı ve dostlarının bu konuda zorlamasına ‘henüz zamanı var’ diye cevap verdi. 43 yıllık hayat arkadaşı Nazire Hanımın vefatı derinden yaraladı. Gönül boşluğunu doldurmak için edebiyatı ve şiiri ön plana aldı.

Yıllarca hatıralarında saklamayı düşündüğü şiirlerini bazı manevi telkinler üzerine kitaplaştırmaya karar verdi. Bu arada şairin bu ilk kitabının haricinde, hazırlığı tamamlanmış ve basılmayı bekleyen 3 kitabı ve kitap olmayı bekleyen onlarca şiiri bulunuyor.

Çocukluğundan itibaren öteleyerek elde ettiği tahsil hayatı nedeniyle ailesinde ve çevresinde eğitime çok önem verdi. Oğulları Hakan Levent ve Volkan Tıp doktoru, Kızları Hülya ve Yasemin ise üniversite mezunudur. İki kız iki erkek dört çocuk babasıdır ve sekiz torunu bulunmaktadır.

Çocuk yaşlarda şiir yazmaya başlayan ve şiirlerini yüksek bir duygu yoğunluğu içinde kaleme alan şair Salih Osman Kaplan, Dinî Tasavvufî Türk Edebiyatı’ndan ve Halk Şiiri geleneğinden etkilenmiştir. Şairin Kuran ve dini eğitimi şiirlerine de yansımaktadır. Şiirleri halk dilinde ve sadedir. Hedef kitlesi halktır, yani bütün bir toplumdur.

Birçok şiirinde İslam’ın hükümleri doğrultusundaki inancını, fikrî düşünceyle birleştiren Kur’an ve Sünnete dayalı fikirlere bağlı yeni bir şiir tarzı ortaya koymuştur.

Şiirlerinin özünde insan sevgisi, hoşgörü, milli ve manevi temalar yer almaktadır. Allah aşkı, hoşgörü, insanlık sevgisi, iyilik, doğruluk ve vatanseverlik temaları şiirlerinde ağırlıklı olarak işlenmiştir. Yazdığı içten, samimi şiirleriyle, dini, millî ve her kesimin zevkine hitap etmektedir.

 
Hava ulaşımına kar engeli
 
KUDAKA’dan Turizm Altyapısına mali destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumlu sanatçıdan Yıldırım’a şiirli övgü
Kırşehir'de yaşayan Erzurumlu sanatçı İdris Altuner, AK Parti İstanbul ...
90 bin şehit için saygı nöbeti
Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri kapsamında Allah-u Ekber Dağları’nda ...
Marmara’dan Şehitlere selam getirecekler
Sarıkamış Harekatının 104. yıl dönümü münasebetiyle 6 Ocak 2019 Pazar ...
 
Ege’den Doğu’ya: Şühedaya Vefa
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Sarıkamış Şehitleri ...
Akdeniz’de Sarıkamış Şehitleri gündemi
Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini ...
AÇSH Bakanlığından fotoğraf yarışması
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, toplumda aile değerlerine ...
 
Anadolu’nun Orhun Abideleri havadan görütülendi
Bitlis’in Ahlat ilçesinde kar yağışıyla beyaza bürünen Selçuklu Meydan ...
Şühedaya Sanatla vefa
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 4-7 Ocak'ta düzenlenecek Sarıkamış Harekatının ...
Beykoz’dan Sarıkamış’a Beyaz Adımlar
Beykozlular Sarıkamış Harekatı’nın 104. Yılında “Şehitler Anısına Beyaz ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva