Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
30 Kasım 2018 Cuma - 12:32

‘Bizim doğmamış çocuklara hesabımız var’

Selçuk, 'Bizim doğmamış çocuklara hesabımız var. Bizim doğmamış çocuklara vebalimiz var. Bunların üstesinden gelebilmek için de eğitimin niteliği konusunda oldukça yetkin çalışmalara ihtiyacımız var” dedi.

‘Bizim doğmamış çocuklara hesabımız var’

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Sanayi Odası’nın Kasım Ayı Meclis Toplantısı’na katıldı. Bakan Selçuk, “Eğitim demokrasi ile ve ekonomi ile birlikte hareket etmesi gereken bir üçlünün ayağıdır” dedi.

Odakule’de düzenlenen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Kasım Ayı Meclis Toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önemli açıklamalarda bulundu. Eğitimin kendi başına bir kurum olmadığını belirten Bakan Selçuk, “Eğitim demokrasi ile ve ekonomi ile birlikte hareket etmesi gereken bir üçlünün ayağıdır” dedi.

“BİZİM DOĞMAMIŞ ÇOCUKLARA HESABIMIZ VAR”

Çocukların önemine vurgu yapan Bakan Selçuk, “İstanbul Sanayi Odası, bizim bundan sonraki süreçte çok büyük projelere birlikte imza atacağımız bir ortam. Bu imzaları biz bugünkü çocuklarımızın geleceği için de düşünüyoruz. Bizim doğmamış çocuklara hesabımız var. Bizim doğmamış çocuklara vebalimiz var. Bunların üstesinden gelebilmek için de eğitimin niteliği konusunda oldukça yetkin çalışmalara ihtiyacımız var” dedi.

“ZAMANIN RUHUNU KAVRAMAK"

Türkiye’nin mevcut durumunu diğer ülkelerle de kıyaslayan Ziya Selçuk, “Biz bugün Türkiye olarak Amerika ile ya da 'gelişmiş' ülkelerle aynı tarihte yaşıyoruz onlarla ama onlarla aynı zamanda yaşamıyoruz. Bunu fark etmemiz lazım. Zamanın ruhunu kavramak ve bunun idraki neticesinde bir tedbir almak bizim çok öncelikli amaçlarımız arasında” ifadelerini kullandı.

“BİZİM HEPİMİZ DEMEMİZ GEREKİYOR”

Vizyon 2023 hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını belirten Bakan Selçuk, “Eğer birisi bir yerde biz diyorsa muhakkak öteki vardır. Bizim hepimiz dememiz gerekiyor. Artık hepimiz demek zorundayız. Bunu demediğimizde ülkenin millet olarak belirli bir odak yaratması ve o odağın etrafında yeni bir nüfuz alanı oluşturması gerçekten çok zor. Vizyon 2023 ile aslında Türkiye’de zaten var olan bir zihinsel entelektüel sermayesini belirli bir çerçeveye ve ortama koymaya çalıştık. Biz eğitimi bir sistem olarak görüyoruz ve her sistem gibi eğitim sisteminin de alt sistemleri ve bileşenleri var. Bu sistemin herhangi bir unsuruyla küçücük bir oynama olduğunda bütün sistemler ve alt bileşenler birbirinden olumsuz ya da olumlu etkileniyorlar. O sebeple mevcut alt sistemlerin hepsinin bir matris düzeninde ele alınması ve hangi alt sistemde ne yapılırsa diğer alt sistemler ne şekilde etkilenir şeklinde bir makro bakışa ihtiyacımız var” dedi.

“EĞER ŞU ANA KADAR YAPILAN YATIRIMLAR OLMASAYDI..”

Son 16 yılda eğitim alanındaki çalışmaların önemine vurgu yapan Bakan Selçuk, “Bir eğitim ve öğrenme analitiği bakış açımız var. Bu Türkiye’nin ilk kez konuştuğu bir şey. Eğitim analitiği ve öğrenme analitiği dediğimiz şey bütün süreçlerin ölçülebilirliği ve değerlendirilebilirliği üzerine yeni bir metodoloji dünyada bir süredir kullanılan. Fakat Türkiye kendi öğrenme süreçlerinin kalitesi üzerinde çok fazla duramadı. Şimdiye kadar AK Parti döneminde son 16 yıldır inanılmaz derecede fiziksel alanda, dijital alanda, öğretmen sayısı, derslik alanında ve benzeri alanlarda çok büyük atılımlar yapıldı. Bu atılımlar Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapılırken aslında biz bir, iki, üçü gerçekleştirmiş olduk ve şimdi dört, beş, altı demenin zamanı. Yani yapılanların üzerine bir şeyler yapmamız lazım ve biraz girdi temelli olmaktan çıktı ve çıktı temelli oluşa doğru yönelmemiz lazım. Eğer şu ana kadar yapılan yatırımlar olmasaydı şu an bizim nitelikten söz etmemiz de çok mümkün olmayacaktı” şeklinde konuştu.

 
"Dünyaya demokrasi dersi verdik"
 
Erdoğan’dan ‘Yerli ve Milli Para’ vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KAÜ’de yeni dönem
KAÜ Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Hüsnü Kapu, yeni görevini düzenlenen ...
Erzurum özel yetenekli öğrencilerini seçiyor
Erzurum’da bulunan Bilim ve Sanat merkezine yerleştirilecek öğrencilerin ...
İİBF’de Yüksek Öğretim istişaresi
Rektör Çomaklı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyeleriyle bir araya geldi.
 
KPSS Ön Lisans sonuçları açıklandı
2018 KPSS Ön Lisans değerlendirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınav ...
Selçuk’tan mesleki eğitim vurgusu
Gül, “Hükümetimizin 'Eğitim hakkı hiçbir şekilde engellenemez' yaklaşımı ...
Ülkü Ocaklarından öğretmenlere vefa
24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle, Erzurum Ülkü Ocakları Ortaöğretim ...
 
Bilişim Oscar’ını Erzurumlu çocuklara ithaf etti
1971 yılından bari faaliyetlerine devam eden ve kamu yararına dernek statüsüne ...
ATAUNİ’de Yeni Nesil Üniversite istişaresi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı fakülte, yüksekokul ...
Erzurum’dan mutlu ayrıldılar
Ağrı’nın Eleşkirt ilçesine bağlı Sadaklı Köyü’nde okuyan öğrenciler kendilerini ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva