Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
HABERLER>TÜRKÄ°YE
29 Ekim 2016 Cumartesi - 11:05

‘Bugün Türkiye, 15 Temmuza Kıyasla, Daha Güçlü’

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da büyük bir badire atlattığımıza dikkat çekerek, “Türkiye, 15 Temmuz sabahına kıyasla, daha güçlü, daha dirayetli, daha kararlı bir ülkedir. 'dedi

‘Bugün Türkiye, 15 Temmuza Kıyasla, Daha Güçlü’

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’da büyük bir badire atlattığımıza dikkat çekerek, “Türkiye, 15 Temmuz sabahına kıyasla, daha güçlü, daha dirayetli, daha kararlı bir ülkedir. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kast eden hiçbir saldırı başarılı olamayacaktır” dedi.

Mesajında, Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ilan edilen, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. kuruluş yıl dönümü olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırmıştır. Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduk” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ, 93 YILDIR KARŞISINA ÇIKAN ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN GELEREK YOLUNA DEVAM ETTİ”

Cumhuriyeti, 2 bin 200 yıllık devlet geleneğimiz ile yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasının, o günün zor şartlarında elde edilmiş bir kazanımı olarak gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti, 93 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemdeki atılımlar sayesinde, bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmış bir devlettir” cümlelerini kullandı.

Türkiye’nin; büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı, ilkeli ve vizyoner dış politikasıyla, bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı günümüzde de sürdürdüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar, milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiştir. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir. FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, özgürlüğüne, demokrasisine, hükûmetine ve devletine sahip çıkan milletimizin azmi, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne hasrettiğimiz 2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir” görüşlerine yer verdi.

“BUGÜN TÜRKİYE, 15 TEMMUZ SABAHINA KIYASLA, DAHA GÜÇLÜ BİR ÜLKE”

“Bu büyük devletin ve bu kahraman milletin Cumhurbaşkanı olmaktan şeref duyuyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayımladığı mesajda şunları söyledi: “Dünyanın neresinde olursa olsun, tüm vatandaşlarımızın ve dostlarımızın da, milletimizin 15 Temmuz’da yazdığı destandan gurur duyduklarına inanıyorum. Hem bir darbe girişimi, hem bir terör saldırısı, hem de bir işgal teşebbüsü olan böyle büyük bir badireyi atlatmamızın ardından, Cumhuriyetimizin 93’üncü yıl dönümüne ulaşmış bulunuyoruz. Şundan tüm vatandaşlarımız, tüm dostlarımız emin olsunlar: Bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahına kıyasla, daha güçlü, daha dirayetli, daha kararlı bir ülkedir. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, vatanımıza, istiklalimize, geleceğimize kast eden hiçbir saldırı başarılı olamayacaktır. Terör örgütleri de, onları kullananlar da, hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyecektir.

Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden tebrik ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajını şu cümlelerle tamamladı: “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakârlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle yâd ediyor; bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ecdadımızın emanetine sahip çıkan kahraman milletimize ve bize dualarıyla destek olan tüm dostlarımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

 
‘Erzurum, Vatanseverlerin Memleketidir’
 
‘Görevimiz milli değerlere sahip çıkmaktır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hesabı halka veririz, Hakka veririz'
Başbakan Yıldırı, '"Nereden geldiğimizi, neyi temsil ettiğimizi, yaptıklarımızın ...
‘AK Parti, Millet Davasıdır’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar'da ...
‘Çözümün öncüsü olmak zorundayız’
Yıldırım, Afyonkarahi?sar Ti?caret ve Sanayi? Odası'nda iş adamlarına ...
 
Erzurum’un ticaret hacmi büyüyor
Erzurum Ticaret hacmi bakımından Türkiye illeri sıralamasında 29’uncu ...
‘Ya imha olacaklar, ya teslim olacaklar’
28. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu topraklarda ...
Yıldırım: ‘Bu devlet hepimizindir’
Yıldırım, "Yaşadığımız bu topraklar bizim, hepimizin; ay yıldızlı bayrak ...
 
Yıldırım: ‘Yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz’
Yıldırım, ulaştırma, eğitim, altyapı, sağlık gibi yatırımlara hız kesmeden ...
“Türkiye, Operasyonda da Masada da Olacak”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresine katıldı
'Biz notu milletten alıyoruz’
Yıldırım, ‘Başardıklarımızla asla övünmedik, yetinmedik, geldiğimiz nokta ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva