Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
GSB’den 57. Alay’a vefa
GSB’den 57. Alay’a vefa
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
HABERLER>SÄ°YASET
23 Şubat 2018 Cuma - 09:51

‘Cumhurbaşkanımıza minnettarız’

"Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Çalıştayı"na katılan Milletvekili Aydemir, ‘Dünyada göz yaşı ve kan yolu açmaya isteyenlere inat, Avrupa’dan Asya’ya uzanan, barışı ve bölgesel kardeşliği diri tutacak bu can yolunu açanlara selam olsun, hürmet olsun.’ dedi.

‘Cumhurbaşkanımıza minnettarız’

"Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Çalıştayı"na katılan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Dünyada göz yaşı ve kan yolu açmaya isteyenlere inat, Avrupa’dan Asya’ya uzanan, barışı ve bölgesel kardeşliği diri tutacak bu can yolunu açanlara selam olsun, hürmet olsun.’ dedi.

AYDEMİR’DEN ÇALIŞTAY SONRASI DEĞERLENDİRME

Çalıştay sonrasında bir değerlendirme yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, ‘Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ekonomik lisan ile Demir İpekyolu olarak tarif edilse de, Avrupa’dan Asya’ya bir kardeşlik, barış ve refah yoludur.Biz,’Fi’l kalbi mine’l kalbi ile’l kalbi sebîlâ ‘ kalpten kalbe yol vardır deriz..Öyle bilir, öyle inanırız. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Gürcistan-Azerbaycan ve Türkiye arasında ülke ülke, istasyon istasyon  kalplerden kalplere ulaşan bir Gönül yoludur. Bu sözün mücessem bir ifadesi ve kaydıdır.’ dedi.

BTK KARDEŞLİK YOLUDUR

Aydemir değerlendirmesinde, ‘Bize göre, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, Gürcistan, Türkiye ve Azerbaycan temelinde maziye ait komşuluk değerlerini güçlendiren ve sevgi  ekseninde geleceğe yönelik barış, huzur ve refaha doğru yeni bir ufuk kazandıran bir tarih yoludur. Bu yol, Baküden Tiflis’e, Tiflis’ten Kars’a sevgi ve huzur katarlarını ulaştıran komşuluk yoludur. Bu yol, Cumhurbaşkanımız ve AK önderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın bölgesel kardeşlik ve huzur mesajlarını taşıyan bir selam yoludur..Üzerinden kara trenler geçse de, Gürcistan-Azerbaycan ve Türkiye’den Orta Asya’ya  Ak ve temiz bir niyetin yoludur.. Bu yolu açanlara, ülkeleri buluşturanlara, gönülleri kavuşturanlara selam olsun. Hürmetimiz onların üstünedir.’ ifadesini kullandı.

DEMİR İPEKYOLU

Değerlendirmesinde, ‘Yeryüzünün savaşlar, terör olaylarıyla kana bulanmak istendiği, pek çok coğrafyadan feryat ve figan seslerinin geldiği, mazlumların gaddarlar elinde inletildiği, gözyaşının kana karıştığı bir dönemden geçiyoruz.’ Kaydını düşen Milletvekili Aydemir, ‘ Arakan’da feryat var. Gazze’de gözyaşı var. Kudüste inananların ahı var. Ortadoğu Barışa hasret. Ve dünya barışa hasret..

Böylesi bir dönemde, AK önderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın yüreğinden sadır olan ve bugün hayata geçen Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi, diğer adıyla Demir İpekyolu, üzerinde barış katarlarını taşıyacak bir huzur yolu projesidir. ‘ dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZA MİNNETTARIZ

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnettarız’ diyen AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, değerlendirmesinde şunları kaydetti: ‘Bölgesel ekonomiyi diri tutacak, ülkeler arasında ticareti tarihi İpekyolu döneminin azametine kavuşturacak olan bu projeyi zor zamanlarda ortaya atarak hayata geçiren, Dünya Lideri Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onun şahsında bu projenin hayata geçirilmesine fikri, zihni ve kalbi destek sunan, gerçekleştirilmesine emek veren Sayın Gürcistan ve Azerbaycan liderlerine kalbi şükranlarımı sunmayı borç biliyorum..Bütün tarihi, İpekyolu üzerinde şekillenmiş, ekonomik ve kültürel değerleri İpekyolu üzerinde hayat bulmuş bir şehrin Erzurum’un temsilci olarak bölge insanının teşekkür ve teveccühlerini kaydetmeyi vazife biliyorum. Dünyada göz yaşı ve kan yolu açmaya isteyenlere inat, Avrupa’dan Asya’ya uzanan , barışı ve bölgesel kardeşliği diri tutacak bu can yolunu açanlara selam olsun, hürmet olsun.’

Milletvekili Aydemir çalıştayı gerçekleştiren EKO Avrasya Gurubu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren’e teşekkür etti.

 
Rektör Çomaklı, ETÜ’nün Kariyer Zirvesine Katıldı
 
Özköylü: “Erzurum’dan galibiyetle dönmek istiyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deligöz ESAV’da gündemi değerlendirdi
Milletvekili Orhan Deligöz, gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu
Akdağ TBMM’de konuştu
Akdağ, "2010 yılında 16 bin 135 açılan dava var. 2015 yılında 16 bin 957 ...
Korkut: "9 yılda 90 yıllık iş yaptık"
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, belediyeden hizmet alan toplum katmanlarıyla ...
 
Karaosmanoğlu Dadaşları ağırladı
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret eden ...
Orhan, ‘Biz Bize Erzurum’da Aziziye’yi anlattı
Kanal 25’te Pazartesi ve Perşembe günleri ekranlara gelen “Biz Bize Erzurum” ...
Milletvekili Aydemir: ‘Dadaşlık budur’
Aydemir, Erzurum’un milli ve manevi değerler hassasiyeti, bu kıymetlerin ...
 
Milletvekili Aydemir’den ‘Değerler Eğitimi’ vurgusu
AK Parti Milletvekili Aydemir, ‘Bizim eğitim politikamızın temelini değerlerimiz ...
Alim beklentilerini paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum İPEKYOLU ...
AK Parti Kadın Kollarında görev değişimi
AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir yerine Av. Ayşe Deniz Çelik atandı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva