Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
29 Mart 2018 Perşembe - 10:35

‘Dünya bir araya gelse bunlar bir araya gelemez’

Başbakan Yıldırım, Bosna Hersek ziyareti öncesi Esenboğa Havaalanında konuştu.

‘Dünya bir araya gelse bunlar bir araya gelemez’

Başbakan Binali Yıldırım, MGK toplantısı sonrası yayımlanan bildiride “proje terör örgütü” ifadesinin kullanılmasına ilişkin, "Normal şartlarda bu örgütlerde bir amaç olsa, kendilerine yönelik bir akılları olsa dünya bir araya gelse bunlar bir araya gelemez. Hedef, Türkiye Cumhuriyetini zora sokmak, yormak. Bunların yıkmak, parçalamak, bölmek gibi ütopik hayalleri dünyada dursa gerçekleşmez ancak bizi meşgul edebilirler, enerjimizi biraz burada sarf etmemize sebep olabilirler" dedi.

YILDIRIM’IN AÇIKLAMASI

Başbakan Yıldırım, Bosna Hersek ziyareti öncesi Esenboğa Havaalanında konuştu. Ziyarete ilişkin bilgi veren Yıldırım, "Balkanlarda bizim için önemli bir ülke olan Bosna Hersek’e gidiyor olmaktan memnuniyet duyuyorum. Zambaklar ülkesi olarak da bilinen Bosna Hersek’e yönelmek eşsiz güzelliklere ve ortak tarihe yönelmektir. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu yıl içerisinde Bosna Hersek’e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Bizim ziyaretimiz bir anlamda bu ziyaretin altyapısını oluşturmaktır. Ortak tarihi geçmiş ve ortak gelecek perspektifimiz olan Bosna Hersek’in istikrarı, huzuru aslında Balkanların geleceği, istikrarı, huzuru demektir. Türkiye olarak; Balkanların istikrarı, huzuru için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ziyaretimiz vesilesiyle yapacağımız görüşmelerde ekonomik konuları ele alacağız. Gittikçe artan ilişkilerimizin nasıl geliştirilebileceğimizi ele alacağız. Fırsatlar, zorluklar nelerdir bunları değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

PROJE TERÖR ÖRGÜTÜ

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yayımlanan bildiride yer alan “proje terör örgütü” ifadesine ilişkin sorulan bir soruya Yıldırım, "İfade kendisini anlatıyor. Örgütler kendi iradesiyle ortaya çıkan örgütler değil. Bu proje hazırlayan birilerinin olduğunu ifade ediyor. Örgütler birilerinin amaçlarına hizmet etmek amacıyla geliştirilmiş, sipariş üzere kurulmuş örgütlerdir. Biz bunlara bazen taşeron örgütler, bazen arkalarında bir üst akıl olan terör örgütleri diyoruz. Burada vatandaşlarımızın, milletimizin dikkatini çekmek amacıyla böyle bir tabir MGK bildirisinde yer aldı. Bunu, hem Suriye’de, hem de yurt içinde terörle mücadelede bunu çok açık bir şekilde görüyoruz. Bunların çeşitli ülkelerin uyruklarından, ne Kürtlerin, ne Türklerin ne de başka bir vatandaş grubumuzun dertleriyle ilgili bir oluşum içinde olmadıklarını görüyoruz. Parayı kim verirse ona hizmet eden, bugün bu kılıkta yarın başka kılıkta iş gören örgütler. 15 Temmuz’da darbeden hemen sonra PKK ile FETÖ’nün terör elemanlarının bir araya geldiği, darbe başarılı olursa nasıl hareket edeceklerini, başarısız olursa nasıl hareket edeceklerini konuştuklarını görüyoruz. Normal şartlarda bu örgütlerde bir amaç olsa, kendilerine yönelik bir akılları olsa dünya bir araya gelse bunlar bir araya gelemez. Hedef, Türkiye Cumhuriyetini zora sokmak, yormak. Bunların yıkmak, parçalamak, bölmek gibi ütopik hayalleri dünyada dursa gerçekleşmez ancak bizi meşgul edebilirler, enerjimizi biraz burada sarf etmemize sebep olabilirler. Son 2 yılda yaptığımız çalışmalarda hem yurt içinde hem de yurt dışında terör örgütlerinin her birine gereken cevabı verdik. Bu konuda da tamamen inisiyatif güvenlik güçlerimizin elindedir ve terör örgütü de bu yüzden sürekli yer ve ad değiştirerek ayakta kalma gayreti içerisindedir" cevabını verdi.

 
Çoruh Nehri Erzurum Köprüsü etabı tamamlandı
 
Başbakan’dan Yerel Seçim açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım ekonomi paketini açıkladı
Başbakan Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Yatırım ...
"PKK çıkmazsa Sincar’a gireriz"
Erdoğan, "YBŞ vesaire bunların tümü hikâye. Biz sadece beyanatlara bakmıyoruz; ...
Cumhurbaşkanı AB-Türkiye sürecini değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 1963 yılından beri süren ...
 
“Gölge etmesinler”
Yıldırım, “Terör unsurlarının bir daha ortaya çıkmamak üzere tamamen yok ...
"Türk askerini görünce yüreğimdeki yangın da söndü"
Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda Türk askerini görünce 1 yıl önce PKK ...
Afrin'de terörün izleri bir bir siliniyor
Afrin'de terörün izleri bir bir silinirken, Türk Silahlı Kuvvetleri hava ...
 
“Varsa cesareti olan hodri meydan”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerika Başkanı Sayın Trump’tan Türkiye'ye yönelik ...
“İnanmayan gitsin saysın"
Başbakan Binali Yıldırım, "16 yılda 4 milyar 39 milyon fidanı toprakla ...
Afrinli çocuklar artık daha mutlu
Afrin'i teröristlerden temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), gösterdiği ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva