Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
HABERLER>HAYATıN İÇÄ°NDEN
23 Ekim 2018 Salı - 12:45

‘Engelliler Bir Toplumun Aynasıdır’

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Erzurum Yakutiye 50.Yıl Ortaokulu öğrencilerinin işbirliği ile “Engeliler Bir Toplumun Aynasıdır” temalı resim sergisi açıldı.

‘Engelliler Bir Toplumun Aynasıdır’

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Erzurum Yakutiye 50.Yıl Ortaokulu öğrencilerinin işbirliği ile “Engeliler Bir Toplumun Aynasıdır” temalı resim sergisi açıldı.

“Engeliler Bir Toplumun Aynasıdır” temalı resim sergisinin açılışını Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu ve 50. Yıl Ortaokulu Müdürü Selami Topaloğlu yaptı.

Açılışın ardından Erzurum Kent Konseyi yöneticileri, öğrenciler ve öğretmenler sergi alanında bulanan tablolardaki resimleri gezerek incelediler. Sergide öğrencilerin hazırlamış olduğu yağlı boya, karakalem ve pastel boya çalışmaları ile yapılan resimler sergilendi. Resim sergisinde birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecesi alan öğrenciler Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi yöneticileri tarafından ödüllendirildi.

Sergi açılışında konuşan Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, 50.Yıl Ortaokulunda “Engeliler Bir Toplumun Aynasıdır Temalı” toplumsal bir farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir resim sergisi etkinliği düzenledikleri için mutluluk duyduklarını dile getirdi. Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, “Şuan karşımda eğitimin tüm renklerini, güzelliklerini ve heyecanını yansıtan muhteşem bir tablo görüyorum. Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak birçok farkındalık projesine imza atarak toplumun engellilerle kaynaşmasını ve engellilerin sorunlarını ortak akılla çözmeyi hedefledik. Okulunuz ile paydaş olarak düzenlediğimiz bu resim sergisinin amacı öğrencilerimizin çizdikleri resimlerde engelli kardeşlerimizin de hayatımızda önemli bir yeri olduğunu anlamak, resimlerle anlatmak bu kardeşlerimizin daha rahat bir hayat sürdürmeleri için toplumsal bir duyarlılığa ihtiyaç duyduklarını özümsemek, çizilen resimlerde engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını betimleyip hafızlara kazımak ve toplumsal bir farkındalık oluşturmak hedeflenmiştir” dedi.

Keleşoğlu, “Şunu unutmamalıyız ki her insan bir engelli adayıdır. Bu şiarla hareket edip toplum olarak engelli kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Sanırım okulunuzda bir çok engelli öğrenci arkadaşınız vardır, bu engelli arkadaşlarınıza gerek derslerinde, gerek okula gidip gelmelerinde gerekse de ihtiyaç duydukları her alanda o sıcacık ve kocaman yüreğinizi açarak yardımlarına koşmanızı ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmenizi istiyorum. Bu toprakların yetiştirdiği büyük bilge, aynı zamanda bir evrensel hikmet pınarı olan Yunus Emre’nin mısraları bakın asırlar öncesinden bugünlere nasıl ışık tutuyor, nasıl yol gösteriyor. Gençler, ne diyor Yunus: “Gelin tanış olalım, işi kolay tutalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz” diye konuştu.

Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, “Resim sergisinin açılmasında büyük emekleri olan Erzurum’un yetiştirdiği en başarılı hocalardan biri olarak kabul ettiğimiz Selami Topaloğlu’na, tüm öğretmenlerimize, koca gönüllerinden geçirdiklerini elleriyle kağıtlara özenle nakşeden değerli öğrencilerimize Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Engelli kardeşlerim adına teşekkür ederim” açıklamalarında bulundu.

 
Dadaş taraftar yine gündemde
 
Korkut’tan Erzurumlu firmalara davet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşlılara evde bakım projesi tanıtıldı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Erzurum İl Müdürlüğünce hazırlanan Darülaceze ...
Erbaş’tan Ulemaya FETÖ fetvası teşekkürü
Erbaş, Asya Endonezya Sufi Ulema Meclisi tarafından din istismarının arkasına ...
Doğu’da hava sıcaklığı sıfırın altına düştü
Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklığı sıfırın altına düştü.
 
Bulutlar, KEDFE’yi ağırladı
Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) Başkanı Tekin Dursun ve ...
1 yılda 10 bin 350 denetim yapıldı
Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından ...
Doğu gündüz sıcak, gece soğuk
Kars’ta hava sıcaklığı gece saatlerinde sıfırın altına düştü. Kentte araçların camları buz tuttu.
 
''En büyük nimet ve en önemli değerdir İslam''
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ''En büyük nimet ve en önemli değerdir İslam'' dedi.
Şenkaya’da ‘Büyük’ değişim
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, “Prestij Cadde” projelerini ilçelerde de tüm hızıyla sürdürüyor.
Gülbey’den şok eden bir iddia daha
Gülbey, Ermenistan’ın Türkiye sınırları içerisinde bulunan Ağrı Dağı, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva