Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum İş Dünyası 13.5 milyarlık çek ödedi
Erzurum İş Dünyası 13.5 milyarlık çek ödedi
Yerlikaya Bayrama ilişkin trafik verilerini paylaştı
Yerlikaya Bayrama ilişkin trafik verilerini paylaştı
Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu belli oldu
Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu belli oldu
Gazze’de can kaybı 37 bin 658’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 37 bin 658’e yükseldi
EKK kararları açıklandı
EKK kararları açıklandı
HABERLER>ASAYÄ°Ş
13 Haziran 2024 Perşembe - 17:06

‘Erzurum'da yabancı sayısı azalma seyrinde’

Erzurum'da geçen seneye göre toplam yabancı sayısını yüzde 19 azaldığını ve yabancı şahısları şüpheli olarak karıştıkları olay sayısının yüzde 17 azaldığını belirten Çiftçi, “Bu husus hükümetimizin ve İçişleri Bakanlığımızın düzensiz göçle mücadelede kararlı olduğunu göstermektedir ‘ dedi

‘Erzurum da yabancı sayısı azalma seyrinde’

Erzurum'da geçen seneye göre toplam yabancı sayısını yüzde 19 azaldığını ve yabancı şahısları şüpheli olarak karıştıkları olay sayısının yüzde 17 azaldığını belirten Çiftçi, “Bu husus hükümetimizin ve İçişleri Bakanlığımızın düzensiz göçle mücadelede kararlı ve başarılı olduğunu göstermektedir, ‘ dedi

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında “İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı” gerçekleştirildi, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.
İl Emniyet Müdürlüğü Binası Toplantı Salonu'nda basına açık olarak gerçekleşen toplantıda; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9 gün sürecek olan Kurban Bayramı tatilinin huzur ve güven içerisinde geçirilebilmesi için Valilik olarak her türlü tedbirin alındığını, bayram öncesi, bayram sırası ve bayram sonrasında denetimlerin artırılacağını ifade etti. İl Asayiş ve Güvenlik Toplantısı'na; Vali Çiftçi, Erzurum İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz ve İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar katıldı.

"DOLANDIRICILAR BİZLERİ DE ZAMAN ZAMAN ARIYORLAR"
Telefon ve internet benzeri yollardan dolandırıcılık olaylarına daha önce dikkat çektiklerini ifade eden Vali Mustafa Çiftçi, "Geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında bir azalma seyri var. Bununla birlikte internet ve telefon üzerinden dolandırıcılık yapanlar bizleri de arıyorlar. Bizleri de bir şekilde ağlarına düşürmeye çalışıyorlar. Vatandaşların bu tarz kişilere karşı dikkatli olması gerektiğini hatırlatıyoruz" dedi.

"BAYRAM SEVİNCİ YASA DÖNÜŞMESİN"
Vatandaşları trafik kurallarına uyması konusunda uyaran Vali Çiftçi şöyle konuştu, "Bayram sevincinin yasa dönüşmemesi için bu hususları hatırlattıktan sonra ilimizin Emniyeti, asayişi, uyuşturucu ile, terörle, düzensiz göçle mücadelesi konularına da ana hatlarıyla ifade etmek istiyorum. Vereceğim rakamlar geçen sene, 1 Ocak 31 Mayıs tarihleriyle 2024 yılının 1 Ocak 31 Mayıs tarihlerini kapsamaktadır. Asayiş olaylarında kişilere karşı işlenen suçların yüzde 4 arttığını mal varlığına karşı işlenen suçları yüzde 15 azaldığını söyleyebilirim. Asayiş uygulamalarımızda ele geçirdiğimiz ruhsatsız silah sayısının, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 32 arttığını ifade etmem gerekir"

"ERZURUM'DA YABANCI SAYISI AZALMA SEYRİNDE"
Erzurum'da geçen seneye göre toplam yabancı sayısını yüzde 19 azaldığını ve yabancı şahısları şüpheli olarak karıştıkları olay sayısının yüzde 17 azaldığını belirten Çiftçi, “Bu husus hükümetimizin ve İçişleri Bakanlığımızın düzensiz göçle mücadelede kararlı ve başarılı olduğunu göstermektedir. Asayiş konusunda değineceğim son husus, aranan şahıslarla ilgili olacaktır. Geçen sene yılın ilk 5 ayında 2 bin 253 kişi yakalanmışken, bu yılın aynı döneminde 2 bin 639 kişi yakalanmış ve adli mercilerin talimatları doğrultusunda işlem yapılmıştır. İkinci olarak “Uyuşturucu ile Mücadele” konusuna göz attığımızda; olay sayısının yüzde 2 oranında az bir artış kaydettiğini, şüpheli sayısının ise yüzde 17 azaldığını söyleyebilirim. Bu rakamlar hem Emniyet Müdürlüğümüzün hem de Jandarma Komutanlığımızın narkotik suçlarla mücadelede başarılı olduğunu, zehir tacirlerine göz açtırmadığını ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.

"HUZURLU VE GÜVENLİ ŞEHİR İSTİYORUZ"
“Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele” konusuna bakıldığında 2023 yılının ilk 5 ayında 153 operasyon yapılmışken bu yılın aynı döneminde 161 operasyon yapıldığını vurgulayan Vali Çiftçi, "Operasyon sayısının yüzde 5 arttığını, gözaltı sayısını yüzde 16 arttığını, tutuklama sayısının da yüzde 150 arttığını ifade etmek gerekir. Dördüncü olarak terör olaylarında geçen sene Emniyet ve Jandarma birimlerimiz tarafından 341 operasyon yapılmışken bu yılın aynı döneminde 521 operasyon yapılmıştır. Artış oranı yüzde 53'tür. Gayemiz; ilimizin daha huzurlu, daha güvenli olmasını sağlamak, suç ve suçlularla etkin bir mücadele yürütmek, suç işlenmesini azaltmak, ilimizin huzuruna kastedenlere fırsat vermemektir" dedi.

 
Jandarmadan kaçamadı
 
Üstün’den üstün başarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Jandarmadan kaçamadı
Jandarma ekipleri hakkında yakalama kararı olan ve 19 yıldır firari yaşayan ...
13 bin 180 hap ele geçirildi
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gümrük ...
Son bir haftada 30 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir haftada 30, 1 Ocak 2024'ten bugüne ...
 
Murat Nehri can aldı
Elazığ'ın Palu ilçesinde Murat Nehri'ne girdikten sonra kaybolan 14 yaşındaki ...
Adalette reform dönemi
Adalet Bakanlığı, son bir yılda hizmet binalarından personel istihdamına, ...
Pülümür yolunda hayvan yüklü tır devrildi: 3 yaralı
Kaza, Tunceli’nin Pülümür ilçesi Ardıçlı Köyü yol ayrımında meydana geldi.
 
Kurban Bayramı'na gözyaşıyla giriyorlar
Muş’ta çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, Kurban ...
Jandarmadan tefecilik operasyonu: 2 tutuklama
Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erzincan il merkezinde “tefecilik” ...
İmranlı yolunda kaza: 1 ölü, 5 yaralı
İmranlı ilçesinde hafif ticari aracın devrilmesi sonucu 1 çocuk hayatını ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva