Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
29 Aralık 2018 Cumartesi - 11:15

‘Filistin ve Kudüs kutsal dava’

Bakan Çavuşoğlu Filistin meselesinin milli ve kutsal bir dava olduğunu belirterek, “Bizim için milli ve kutsal davalar var. Bir tanesi Filistin meselesidir, Kudüs meselesidir. ‘ dedi

‘Filistin ve Kudüs kutsal dava’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Amerika Birleşik Devletlerinin Suriye’den çekilmesinde en önemli aktör Türkiye” dedi.

Küçükçekmece’de bir özel üniversitede düzenlenen ‘Türkiye’de Uluslararası İlişkilerin Önemi’ isimli konferans Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Programda gençlerle bir araya gelerek konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin dış siyaseti hakkında bilgiler aktardı.

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında son bir yıldır Suriye’de Türkiye’nin üstlendiği roller sayesinde ateşkesin belli bir düzeyde kontrol edildiğini belirterek, “Suriye’nin siyasi çözüme doğru gitmesinde en önemli aktör Türkiye'dir. Bugün ABD'nin Suriye'den çekilme kararında da en önemli aktör Türkiye'dir. Aldığımız kararlar sayesinde bir ülkenin çekilmesi oradaki boşluğu kimin dolduracağı, terör grupları ile mücadele ve Suriye'nin Toprak bütünlüğü sınır bütünlüğü ve siyasi süreç. İşte İdlib muhtırasında Sayın Cumhurbaşkanımız, Putin ile bir odaya giderek anlaştılar çıktılar ve geldiler kağıda döküp imzaladık. İdlib muhtırası sayesinde şimdi 3 ülke olarak biz Anayasa Komisyonu nasıl kuracağız bunu konuşuyoruz. Geçtiğimiz günlerde Cenevre'de buluşmamızın sebebi budur. Yakın bir zaman içerisinde anayasa Komisyonu kuracağız ve de çalışmalara başlayacak. Suriyelilerin yürüttüğü ve Suriyelilerin sahiplendiği bir siyasi çözüm istiyoruz. Şu grupmuş bu grupmuş, uluslararası Suriye destek grubuymuş veya DEAŞ'a karşı koalisyon grubuymuş gibi formatlarda kimsenin Suriye'ye bir anayasa da dayatmasına da izin vermeyiz. Çünkü Suriyeliler bunu müzakere edecekler. Hukuki danışmanlık mı, verelim onlara uzman desteğine ihtiyaç varsa verelim ama kendileri belirlesin. Birleşmiş Milletler çatısı altında Suriye'de bir çözüm için en önemli aktörlerden bir tanesi Türkiye olmuştur” dedi.

“FİLİSTİN MESELESİNDE SUSMAYAN TEK ÜLKE VARDIR O DA TÜRKİYE CUMHURİYETİ’DİR”

Bakan Çavuşoğlu Filistin meselesinin milli ve kutsal bir dava olduğunu belirterek, “Bizim için milli ve kutsal davalar var. Bir tanesi Filistin meselesidir, Kudüs meselesidir. Kudüs konusunda herkesin sustuğu bir ortamda bile, bugün Amerika ile iyi ilişkiler kurmak için yarışan bazı Müslüman ülkelerinin Filistin'e sesini fazla çıkarma dediği bir ortamda bile susmayan tek bir ülke vardır O da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bugün göç konusunda üstlendiğimiz yükü paylaşmakta uluslararası toplumun olumlu yaklaşmadığını görüyoruz. Bugün DEAŞ gibi bir terör örgütü ile doğrudan karşı karşıya kalmış başka bir devlet yok. Herkes konuşuyor DEAŞ eleştirirken esasen İslam düşmanlığı yapmaya çalışıyorlar. Ama DEAŞ'ın ideolojisini yok etme konusunda Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye kadar etkin olan da yok. Ama sadece İslamcı diyerek yüce dinimiz, barış dini İslam’ı karalamaya çalışıyorlar” diye konuştu.

“KAŞIKÇI CİNAYETİNDE ULUSLARARASI BİR SORUŞTURMA İHTİYACI VAR”

Kaşıkçı cinayeti ile ilgili de konuşan Bakan Çavuşoğlu, “Kaşıkçı cinayetinde Uluslararası bir soruşturma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Çünkü biz bugüne kadar şeffaf davrandık ve bu cinayetin aydınlatılması için ne gerekiyorsa yaptık. Bilgileri ve belgeleri dünya kamuoyuna paylaştık. Ama Suudi Arabistan’dan hiçbir gelişme yok daha ceset nerede belli değil. Yerel işbirlikçi kim ancak robot resmini göndeririz diyor. Sokaktan rasgele gördüğünüz bir kişi mi ki bu robot resmini göndereceksiniz. Önceden cesedi yok etmek için anlaştığınız yerel işbirlikçi kim onun ismini vermek zorundasınız. Bu kişiler kim hapistekiler kim paylaşmak yok. Bizden bilgileri alacaklar orada kalacaklar. O zaman uluslararası bir soruşturmaya ihtiyaç var ama Birleşmiş Milletler BM soruşturması için gerçeklerin araştırılması için kurulacak komisyon bundan bahsetmiyoruz. BM soruşturması için de Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyinden izin çıkması lazım. Ama bu o 5 ülkeden izin çıkması lazım bir tanesi hayır derse bu soruşturmada açılamayacak” şeklinde konuştu.

 
Pekcan’dan ticarette dijitalleşme mesajı
 
'Korkma' nidası, milletimize güç vermektedir'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Biz milletin hizmetkarıyız’
Belediye başkanları, kaymakamlar ve valilerin muhtarların emrinde olduğunun ...
Hac kuraları bugün çekiliyor
Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek için başvuruda ...
‘Akif’in davasını geleceğe taşımalıyız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mehmet Akif Ersoy’a minnet borcumuzu ödeyebilmek ...
 
‘Hedefimiz Türkiye’yi çekim merkezi haline getirmek’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hudutlarımızın korunmasına gösterdiğimiz hassasiyeti ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde verdi
Erdoğan, "Yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde ...
Erdoğan'dan CHP'ye Hulusi Akar tepkisi
Erdoğan, CHP'li Özel'in bütçe görüşmelerindeki Milli Savunma Bakanı Akar'a ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Taviz yok’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstihbarat sağlıklı nasıl çalışıyor ...
Erdoğan: "2019 bütçesi hizmet odaklı bir bütçedir”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tüm milletime sesleniyorum, turizmde ...
Çavuşoğlu: "Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer"
Çavuşoğlu: "Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer. Çekilme sürecini ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva