Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
10 Ekim 2018 Çarşamba - 12:04

‘Gül Baba dostluk ve sevginin sembolüdür’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gelecek asırlarda da Gül Baba manevi mirası ile iki ülke dostluğunun nişanesi olmaya devam edecek” dedi.

‘Gül Baba dostluk ve sevginin sembolüdür’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gelecek asırlarda da Gül Baba manevi mirası ile iki ülke dostluğunun nişanesi olmaya devam edecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Budapeşte’de Gül Baba Türbesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın da açılış katıldığı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gül Baba 477 yıl önce bu tepede şehadete ulaşmıştır. Aradan geçen 5 asra rağmen bu büyük zat unutulmamıştır. Bugün Gül Baba’nın temsil ettiği değerler onun şahsı manevisinde sembolleşen hasletler daha çok önem kazanmıştır” dedi.

Gül Baba isminin bugün vefa, cesaret, adalet, saygı ve sevgi gibi değerlerle özdeşleştiğini kaydeden Erdoğan, “Zamana meydan okuyan bu türbeye bize sadece ortak tarihimizi hatırlatan bir ata yadigarı olarak bakamayız. Gül Baba geçmişten daha çok bugünle ve gelecekle ilgilidir. Gül Baba kendisini ziyaret edenlere adeta tarihin derinliklerinden seslenerek insanlığın bekasını farklı kültürler arasında karşılıklı saygı, anlayış ve dostluktan geçtiğini hatırlatır. Gül Baba sevginin nefrete, barışın çatışmaya, dayanışmanın bencilliğe galebe çalmasının da sembolüdür” ifadelerini kullandı.

“GÜL BABA MANEVİ MİRASI İLE İKİ ÜLKE DOSTLUĞUNUN NİŞANESİ OLMAYA DEVAM EDECEK”

17.yy’daki seyahatleri sırasında Macaristan’a da gelmiş olan merhum Evliya Çelebi’nin Gül Baba için yazdığı beyiti okuyan Erdoğan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bir başka şairimiz ise Gül Baba’yı ziyaret ettikten sonra hissiyatını kelimelere döküyor. Bugün, Gül Baba cismiyle aramızda bulunmasa da ismiyle, hatırasıyla, bilgeliği ile burada yatıyor. Gül Baba kendisine Türkiye ve Macaristan’da duyulan saygı ile muhabbet ve sevgi ile güller içinde yattığı bu güzel bahçede hakikatin kutbu olmaya devam ediyor. Gelecek asırlarda da Gül Baba manevi mirası ile iki ülke dostluğunun nişanesi olmaya devam edecek”

“BU MÜBAREK MEKAN GELECEK KUŞAKLAR TARAFINDAN DA BÜYÜK BİR İHTİMAM İLE KORUNACAK”

Gül Baba Türbesi’nin korunmasına verilen öneme değinen Erdoğan, “Gül Baba Türbesinin onca badireyi aşıp tüm güzelliği ve ihtişamı ile günümüze kadar ulaşabilmesinin sebebi işte bu itinadır, hürmettir” dedi. Erdoğan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“İnanıyorum ki bu mübarek mekan gelecek kuşaklar tarafından da büyük bir ihtimam ile korunacak ve Türk-Macar dostluğunun en kıymetli sembollerinden biri olmaya devam edecek. Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı’nın büyük katkıları ile ve Macaristan yönetimi ile gerçekleştirilen bu son restorasyon türbeye yepyeni bir çehre ve estetik değer kazandırıyor. Öte yandan Macaristan’daki ortak tarihi ve kültürel miras örneklerinin sadece Gül Baba türbesinden ibaret olmadığını biliyoruz. İki ülkenin kadim dostluğunu ve dayanışmasını ve ortak tarihini temsil eden pek çok eser bulunuyor.”

“Bölgesel barış ve istikrara yönelik tehditlerin arttığı bir dönemde işbirliğimizin çok daha büyük önem kazandığına inanıyoruz” diyen Erdoğan, “5 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı olarak gerçekleştirdiğim bu ziyaret önümüzdeki döneme dair çok önemli bir mesajdır. Türk-Macar işbirliği Gül Baba hasretlerinin gölgesi altında kök salmaya devam edecektir” açıklamasını yaptı.

 
Yıldırım’dan FETÖ uyarısı
 
“OECD’de en hızlı büyüyen ülke Türkiye”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bu dayanışmayı asla unutmayacağız’
Erdoğan, “15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında Macaristan, ülkemizde en ...
“Kayyum atarız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu seçimlerde de teröre bulaşmış ...
"Ölçümüz maşeri vicdandır"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti siyasetinin sadece akıl, ...
 
Cumhurbaşkanı gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti’nin 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı ...
Erdoğan: "Biz bize yeteriz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm arkadaşlarımıza söyledim, bunlardan ...
‘Kaçacak delik arıyorlar’
Erdoğan, "Bir ölür bin diriliriz, evvelallah. 8 şehidimiz mi var, o teröristler ...
 
“Dünya 5’ten, hele hele birden daha da büyüktür”
Erdoğan, “BM’de 5 daimi üye dönemi geçti. Bu ikinci dünya savaşının şartlarıydı. ...
Cumhurbaşkanı Din Görevlilerine seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle din ...
Atama kararları Resmi Gazete’de
Bakanlığına yönelik gerçekleştirdiği atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva