Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>SÄ°YASET
15 Ağustos 2011 Pazartesi - 01:28

‘Kardeşlerimize yardım, görevimizdir’

Bakan Akdağ, Somali'de açlıkla mücadele edenler için yardım çağrısında da bulundu.

‘Kardeşlerimize yardım, görevimizdir’

Bakan Akdağ, Somali'de açlıkla mücadele edenler için yardım çağrısında da bulundu. Dünyanın önde gelen zengin ülkelerinin seyrettiği, uzak durduğu Somali'ye Türk halkının dünyaya örnek tavır göstererek yardım götürdüğünü anlatan Bakan Akdağ, şunları söyledi:
"Ramazan ayında, Somali'de kardeşlerimiz açken bizim tok yatmak hakkımız değil. Allah bizden bunun hesabını sorar. Hükümetimiz, Diyanet, Kızılay gibi biz de bakanlık olarak sağlık sektöründe yardım kampanyası başlattık. Toplanan yardımlar Başbakanlığımıza iletilecek. Ayrıca Somali'ye sağlık hizmeti de götüreceğiz. Onlar bizim kardeşimiz, yardım etmek görevimiz. Haşa, lütuf olarak düşünmüyoruz. Akşam yatağa huzur içinde yatmak, iftarda ve sahurda çorbamızı huzur içinde kaşıklamak istiyorsak, Somali'deki kardeşlerimize yardım etmeliyiz. "
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık sektörü olarak Somali'ye yardım konusunda ciddi bir çalışma başlattıklarını ve 6 mobil hastanenin personeliyle birlikte hazır olduğunu belirterek, güvenlik başta olmak üzere gerekli tedbirlerin alınması halinde yola çıkacaklarını söyledi.
AK Parti'nin 10. kuruluş yıl dönümü kutlamaları ve sağlık değerlendirme toplantısına katılmak üzere karayolu ile Samsun'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Samsun Valiliği önünde resmi törenle karşılandı. Tören kıtasını selamlayan Bakan Akdağ, daha sonra kendisine eşlik eden Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte Valilik Anı Defteri'ni imzaladı. Somali'ye yardım konusunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Somali'ye sağlık hizmeti götürmek için ciddi bir hazırlık içerisine girdiklerini kaydetti.
MOBİL HASTANE
Güvenlik ve uygun yer temininin Somali yönetimi tarafından sağlanması halinde mobil hastaneleri götürerek gönüllü sağlık çalışanlarıyla birlikte Somali halkına ciddi bir sağlık hizmeti götüreceklerini belirten Bakan Akdağ, şu an detayları Somali'deki durum belli olmadığı için netleştiremediklerini kaydetti. İlk etapta Somali'ye 6 hastane götürmek üzere hazır olduklarını hatırlatan Bakan Akdağ, "Mobil hastanelerimiz hazır. Donanımlarını büyük ölçüde tamamlamış durumda.Gönüllü personelimizle belli bir takvim çerçevesinde görüştük. Onların da birçoğu hazırlar. Burada önemli olan ihtiyaçların ve güvenliğin temin edilmesidir. Heyetler şu anda Somali'de incelemelerde bulunuyorlar. Onların yol göstericiliğinde adımlarımızı atacağız. Sağlık Bakanlığı olarak Başbakanlığın başlattığı Somali'ye yardım kampanyasına ciddi bir yardım yapma kararı aldık. Bütün sağlık çalışanları, hastane, ilaç sektörü, sağlık alanındaki özel kuruluşlar dahil güçlü bir şekilde destek
oluşturmak üzere bir ortak planlanmama çerçevesinde yardım topluyoruz. Bunu da başbakanlığın hesabına sağlıkçılar olarak aktarmış olacağız" dedi.
KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRME FIRSATI

Ramazan ayına vurgu yapan Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kardeşliğimizi pekiştirecektir bu ay. Vatandaşlarımız şundan emin olmalıdır. AK Parti'nin kuruluşunun 10. yıl dönümüdür. Türkiye emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Ekonomisinden sosyal hizmetlerine, eğitime, sağlığına kadar Türkiye hızla dünyanın ileri refah ülkelerinden biri durumuna geçmektedir. Birçok alanda çıtayı aştığımızı söyleyebiliriz. Dünyanın ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde Türkiye ekonomisiyle, sosyal dokusuyla sapasağlam ayaktadır. Bu sosyal dokuyu önemsememiz gerekmektedir. Sosyal dokuyu çok önemsemek lazım. Toplumlarda yardımlaşma duygusu son derece önemlidir ve bu bizim ülkemizde kuvvetli. Bu bizim ülkemizin geleceğini konuşurken en çok güveneceğimiz hususlardan biri. Yolumuz açık. Büyük bir Türkiye olarak hem kendi insanımıza hem de bütün insanlığa hizmet eden güçlü bir ülke olarak yolumuza devam edeceğiz."

 
‘Gücümüz, milletimizin gücüdür’
 
B.Belediyespor umut verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Gücümüz, milletimizin gücüdür’
Bakan Günay, "Partimizin 10'ncu kuruluş yıldönümünü Erzurum'un lüks otellerinin ...
Erzurum Bakan Günay'ı ağırlayacak
- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ak Parti’nin kuruluşunun 10’uncu ...
Aziziye marka hedefine kilitlendi
Aziziye Belediyesi ilçeyi güzelleştirmek için çalışmalarına hız verdi. ...
 
Kılıç'tan ETÜ değerlendirmesi
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, “Erzurum Teknik Üniversitesi’nin birkaç ...
Yavilioğlu ufuk çizdi
“Yeni istihdam alanları oluşturuluyor, Erzurum ekonomisi büyüyor” diyen ...
Yılmaz Gazeteciler Bayramı’nı kutladı
Ak Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle ...
 
Muhtarlardan yerel yönetime destek
Aziziye Belediyesi, Ilıca şehir mezarlığında kilitli taş ve peyzaj çalışması ...
Bölücülere ortak tepki
Siyasi partilerin Erzurum’daki temsilcileri; Diyarbakır’daki hain saldırının, ...
Akdağ'a övgü yağıyor
12 Haziran seçimlerinin ardından yeni kurulan hükümette Sağlık Bakanı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva