Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
17 Ekim 2019 Perşembe - 17:49

‘Mehmetçik neredeyse, yüreğimiz orada, onlarla’

Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde TSK tarafından yürütülen Barış Pınarı Harekatına destek etkinlikleri artarak devam ediyor. Erzurum’dan Muş’a, Malatya’dan Bitlis’e ortak vurgu tek: ‘Mehmetçik neredeyse, yüreğimiz orada, onlarla”.

‘Mehmetçik neredeyse, yüreğimiz orada, onlarla’

Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde TSK tarafından yürütülen Barış Pınarı Harekatına destek etkinlikleri artarak devam ediyor. Erzurum’dan Muş’a, Malatya’dan Bitlis’e ortak vurgu tek: ‘Mehmetçik neredeyse, yüreğimiz orada, onlarla”.

MECLİS ÜYELERİNDEN 'BARIŞ PINARI HAREKATI'NA DESTEK

Bingöl'ün Solhan ilçesinde belediye meclis üyeleri Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü belediye meclis toplantısında, Barış Pınarı Harekatı'na destek kararı alındı.

Toplantıda çıkan kararı okuyan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, "40 yıldan bu yana karanlık bir ideolojiyle on binlerce vatandaşımızın hayatına kast eden Güneydoğu Anadolu Bölgemizde başta olmak üzere ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını engelleyerek bebek, çocuk, kadın dinlemeden insanlarımızı katleden PKK terör örgütü yok edilmesi gereken bir cinayet şebekesidir"dedi.

Devletin güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü PKK'ya karşı yıllardan beri büyük bir mücadele verdiğini anımsatan Başkan Yıldız," Devletimizin yalnızca terör örgütüne karşı değil uluslararası destekçilerine karşıda verdiği büyük mücadele sınırlarımızın dışında da yürütülmektedir. Teröre karşı milletçe verdiğimiz bu mücadelenin bir diğer ayağının da Barış Pınarı Harekatı oluşturmaktadır. DEAŞ, PKK, PYD, YPG aynıdır. Suriye'de 8 yıldır sürmekte olan iç savaşta tarihin gördüğü en büyük insanlık dramlarından biri yaşanmaktadır. Bu savaşta milyonlarca insan yurtlarından olmuştur. Binlerce insan barbarca katledilmiştir. İç savaşla birlikte doğan otorite boşluğunda terör örgütleri geniş bir alan bulmuştur. Suriye topraklarının önemli bir bölümü DAEŞ/PYD/YPG gibi terör örgütlerinin eline geçmiştir. PKK'nın Suriye'deki yapılanması olan PYD/YPG , kuzey Suriye'de geniş bir alanı kontrol etme imkanı bulmuştur. Bu alan üzerinden ülkemize saldırılar düzenlenmektedir. Terör örgütüne sağlanan binlerce tır silah ve yoğun dış destekle bir terör koridoru yaratılmaya çalışılmaktadır. Bu örgütlerin Suriye'de yaşanan iç savaşla birlikte ortaya çıkan istikrarsızlıktan faydalanılarak kontrol ve otorite imkanı bulmuştur. Otoritelerini yüz binlerce insanı öldürerek ve milyonlarca insanı yerlerinden ederek en uzun kara sınırımızı sürekli olarak tehdit eden terör örgütleri görünüş ve üniformaları açılarından farklılaşsalar da özlerinden aynıdırlar. Bölgede istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DAEŞ, PKK, PYD, YPG terör örgütlerinin bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarını zulüm, sürgün baskı ve katliamla yitirmiş yüz binlerce Suriyelinin vatanlarına dönüşünü sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonunu Belediye Meclisi olarak destekliyor. Ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz" ifadelerini kullandı.

ADİLCEVAZ BELEDİYE MECLİSİNDEN ‘BARIŞ PINARI HAREKATI’NA DESTEK

Bitlis’in Adilcevaz Belediye Meclisi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nce Suriye’de yürütülen Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi.

Adilcevaz Belediye Meclisi, Barış Pınarı Harekâtı’na destek için olağanüstü toplandı. Belediye Başkanvekili Cemil Günay başkanlığında tüm üyelerin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Barış Pınarı Harekâtı’na destek verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından düzenlenen olağanüstü toplantıda konuşan Belediye Başkanvekili Cemil Günay, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlattığı ülkemizin güney sınırlarında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu engellemeye ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumaya yönelik Barış Pınarı Harekâtı’na oybirliği ile meclisimizce destek kararı alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde daha önce yürütülen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla DEAŞ ve PKK/PYD/YPG terör örgütlerine büyük darbe vuran silahlı kuvvetlerimizin Barış Pınarı Harekâtı’nda da muzaffer olacağına eminiz. Türkiye güçlü bir ülkedir. Tarih boyunca hiçbir zaman başka ülkelerin ve güçlerin boyunduruğuna girmedi ve bundan sonrada girmeyecektir. Her zaman düşmanın oyunlarını bozmasını bilen büyük Türk milleti, bugünde kendisine karşı sergilenen oyunları bozmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkının ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı’nı belediye meclisi olarak destekliyor, ülkemizin ve kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak birlik ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Barış Pınarın Harekâtı’nın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerimize muvaffakiyetler diliyoruz” dedi.

AHLATLI ÖĞRENCİLERDEN MEHMETÇİK’E DESTEK

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki öğrenciler, Suriye'de yürütülen Barış Pınarı Harekâtı’na katılan askerlere yaptıkları koreografiler, söyledikleri marş ve açtıkları dev Türk bayrağıyla destek verdi.

Suriye'de oluşturulmak istenen terör koridorunun ortadan kaldırılması, bölgeye barış ve huzurun getirilmesi amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı'na bir destek de Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Ertuğrul Gazi ve Yunus Ensari ortaokullarından geldi. Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencileri, Barış Pınarı Harekâtı’na katılan askerlere destek ve moral için okul bahçesinde Türk bayrağı koreografisi yaptı.

Yunus Ensari Ortaokulu öğrencileri de, ‘1071 Sultan Alpaslan Otağı’nda yaptıkları kalp şeklinde koreografinin içinde dev Türk bayrağı ve “Barış Pınarı Harekâtı” yazılı pankart açtı. Öğrencilerin yaptığı güzel koreografiler havadan drone ile de görüntülendi. Öğrenciler, ayrıca çeşitli marşlar da söyleyerek operasyona katılan askerler için dua etti. Öğrenciler, etkinlik sonunda askerlerle birlikte uçurtma uçurarak güzel vakit geçirdi.

Yapılan etkinlikler hakkında konuşan öğrencilerden Makbule Reyyan Gültay, “Burada minik yüreklerin kalbine millet ve vatan sevgisini nakşetmek için toplandık. Burada hep beraber uçurtma uçuruyoruz. Burada en büyük amacımız ise Barış Pınarı Harekâtı’nı gerçekleştiren kahraman ordumuza destek olmak. Onların yanında olmaktır” dedi.

Cerensu Akolaş isimli öğrenci de, “Arkadaşlarımızla beraber Barış Pınarı Harekâtı’ndaki kahraman askerlerimiz için çok güzel bir koreografi oluşturduk, bayraklar açtık. Barış Pınarı yazan pankart açtık, kalp oluşturduk. Allah askerlerimizin yardımcısı olsun. Onlar için her zaman dua ediyoruz” diye konuştu.

ERZİNCAN’DA DEMARD’TAN MEHMETÇİĞE DESTEK

Erzincan’da Demiryolları Makinistler Derneği (DEMARD), Barış Pınarı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçiğe Türk bayrakları ile destek verdi.

Erzincan Tren Garı'nda bir araya gelen demiryolu çalışanları ve Erzincan Mesleki ve Tanıtım Lisesi Raylı Sistemler Teknolojisi öğrencileri, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla TSK tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan Mehmetçiğe destek vermek amacıyla Türk bayrakları ile tekbirler getirip, “Kahrolsun PKK” sloganı attılar. DEMARD Erzincan Temsilcisi yaptığı açıklamada, amaçlarının Barış Pınarı Harekatı'na destek olduğunu ifade etti. Yapılan açıklamanın ardından Kur'an-ı Kerim okunarak, Mehmetçiğe zafer duası yapıldı.

DURSUN ALİ ERZİNCANLI’DAN BARIŞ PINARI HAREKATI'NA DESTEK

Barış Pınarı Harekatı'na destek amacıyla Şanlıurfa’ya gelen sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı, harekat süresince yaşanacak gelişmeleri takip etmek amacıyla kurulan Koordinasyon ve Harekat Merkezi'ni ziyaret etti.

Barış Pınarı Harekatı süresince yaşanacak gelişmelere göre hareket edilmesi amacıyla Şanlıurfa Valiliği tarafından kurulan Koordinasyon ve Harekat Merkezi, sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı’yı ağırladı. Barış Pınarı Harekatı destek amacıyla Şanlıurfa’ya gelen sanatçı Erzincanlı, “İstanbul’da otururken masa başı konuşmalarımızda gidelim, moral olur diye düşünsek de, buraya gelince işin aslının öyle olmadığını asıl morale ihtiyacı olanın biz olduğumuzu, buradan vermekten ziyade çok şeyler alarak döndüğümüzü fark ettim. Aslında hiç dönmek istemiyorum. Burada vatan toprağına, var olan değerlere sahip çıkma ve bunun için gayret gösteren insanlar gördüm. En tepeden vatandaşımıza kadar herkesin bir gayreti var. Evine havan topu isabet eden vatandaşımız evinden kalanlara Türk Bayrağını asarak aslanlar gibi ayaktayım diyebiliyor. Bin yıllık geleneği olan bir devletin ve milletin ne kadar büyük olduğunu bir daha hissettim” ifadelerini kullandı.

Erzincanlı, şehitleri yad etme ve askere destek amacıyla Çanakkale Şehitleri şiirinden bir bölüm okudu. Şiiri okuduğu sırada duygulanan Erzincanlı, Koordinasyon ve Harekat Merkezi’ndekilerden alkış aldı. Ziyaretin kendilerini memnun ettiğini kaydeden Vali Abdullah Erin ise, ziyaretinden dolayı Dursun Ali Erzincanlı’ya teşekkür etti.

KEMALİYE’DEN BARIŞ PINARI HAREKÂTI’NA TAM DESTEK

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinden, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Fırat’ın doğusunda başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda görev yapan Mehmetçik’e tam destek geldi.

Kemaliye’de toplanan öğrenciler ve vatandaşlar düzenledikleri etkinlikle Barış Pınarı Harekâtı’na tam destek verdiklerini belirtti.

Yapılan açıklamada, “Kahraman ordumuz Suriye'de Barış Pınarı Harekatı'nı gerçekleştirmekte. Ülkemizin bu hareketle gerçekleştirmeye amaçladığı en önemli hususlardan biri Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye'nin toprak bütünlüğünden geçtiği savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekat bu amaç için önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkının ve Türk halkının güvenliğini refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekatı bu çerçevede değerlendirilmelidir. Bu çerçevede bizlerde Kemaliye Osman Nuri Akın Yurt Müdürlüğü idaresi ve öğrencileri olarak Barış Pınarı Harekatı'nda kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün her türlü görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir. Ülkemizin bekasıdır. Hareketin başarıyla tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakar askerlerimize muvaffakiyet diliyoruz. Gazilerimize şifa, şehit olan kahraman askerimize de cenabı Allah'tan rahmet niyaz ediyoruz.” denildi.

Programa Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Karaman, AK Parti İlçe Başkanı Gültekin Karadağ, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tolga Miraç Ataselim, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

REFAHİYE BELEDİYESİ MECLİSİNDEN BARIŞ PINARI HAREKÂTI’NA TAM DESTEK

Refahiye Belediyesi Meclisi Barış Pınarı Harekâtına tam destek olunması gündemiyle olağanüstü toplandı. 2019 Ekim Ayı Olağanüstü Meclisi, meclis gündemi okunarak başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Belediye Başkanı Çakmak Paçacı, “Meclisin ortak kararıyla Barış Pınarı Harekâtı için ortak bir bildiri hazırladık. Bu bildirinin okunması için şuan da toplanmış bulunmaktayız” dedi ve bildirinin okunmasını oylamaya sundu.

Oy birliği ile okunması kabul edilen bildiri Belediye Başkanı Çakmak Paçacı tarafından okundu.

Okunan bildiride ‘Ülkemiz Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekatını başlatmıştır.

Öncelikle bilinmelidir ki bu harekât ülkemiz bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırlarımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına alan Barış Pınarı Harekâtı aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vaat etmektedir.

Barış Pınarı Harekatı bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle Terör Örgütü PKK-PYD-YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısına gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz.

Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekâtlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekâtı Bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır.

Ülkemizin bu harekât ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biride Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye Başından beri çözümü Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğinin savunmuştur. Şuanda gerçekleştirilen harekât bu amaç içinde önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti Suriye Halkını Türk Halkının güvenliğini rahatını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekâtı bu çerçevede değerlendirilmelidir.

Bu anlamda Refahiye Belediye Meclisi olarak Barış Pınarı Harekâtında ülkemizin ve kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. İnanıyoruz ki gün her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, Ülkemizin bekasıdır. Harekâtın Barış ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, fedakâr askerlerimize muvaffakiyetler diliyoruz.” ifadeleri yer aldı.

KARS’TA DEMARD’TAN MEHMETÇİĞE DESTEK

Kars’ta Demiryolları Makinistler Derneği (DEMARD) Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan Mehmetçiğe destek amacıyla Türk bayrağı açıp dua etti.

Kars Tren Gar’ında bir araya gelen demiryolları çalışanları ellerinde Türk Bayraklarıyla Mehmetçiğe destek verdi.

TCDD Yolcu Hizmetleri Müdürü Muharrem Toraman, Türkiye’nin güneyinde, ülkemizin ve insanımızın güvenliği için yapmış olduğu “Barış Pınarı Hareketi’ni” demir yolcuları olarak desteklediklerini belirtti.

Toraman, “Tüm Mehmetçiklerimizin yanında olduğumuzu buradan Dünyaya ilan ediyoruz. Haklı olduğumuz davada, sonuna kadar Mehmetçiklerimizle birlikte, onların iyi gününde ve kötü gününde yanlarında olacağız. Tüm Dünyaya diyoruz ki; biz haklıyız, çünkü ülkemizin güvenliği nedeniyle oradayız, yakın zamanda da başlatarak girdiğimiz bölgelerde ülkemize ne kadar zarar vermek istediklerini gördük. Mardin’e, Nusaybin’e ve diğer ilçelere attıkları bombalarla şehitlerimiz oldu. Bu terör örgütü sürekli aynı şeyleri birilerinin maşası olarak sürekli yapıyor, ülkemizin Mehmetçiği de onların haddini bildirmek için şuanda oradadır. İnşallah başarılı olacak. Bizde buradan hep birlikte asker selamı vererek Mehmetçiklerimizin yanında olduğumuzu, onlarla birlikte olduğumuzu tüm dünyaya gösteriyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Hafızpaşa Cami İmamı Mehmet Sena Kara, tarafından dua edildi. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.

MUŞ’TA MİNİK YÜREKLERDEN MEHMETÇİK’E DESTEK

Muş’un Kale İlkokulunda eğitim gören 3 ve 4. sınıf öğrencileri, Türkiye'nin güney sınırında terör örgütü PKK/PYD tarafından oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı'nda görevli askerlere destek olmak için ‘Komando Andı’nı okudu.

Merkeze bağlı Kale İlkokulu bahçesinde bir araya gelen idareci, öğretmen ve öğrenciler, adeta bir kışlayı andırırcasına ‘Komando Andı’nı okudu. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütü PKK/PYD’ye karşı başlatılan “Barış Pınarı Harekatı”na destek olmaya çalışan öğrenciler, Komando Andı’nı seslendirerek, vatanı için terör örgütüne karşı çatışan Mehmetçik’e de asker selamı yolladı. Komando Andı’nı okuyan öğrenciler, yoklama alarak Barış Pınarı Harekatı’nda vatanı için şehit olan askerlerin isimlerini tek tek okudu.

Düzenlenen koreografi hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kale İlkokulu Müdürü Serkan Demir, öğretmen ve öğrenciler tarafından askerler için destek etkinliği hazırlandığını söyledi. Barış Pınarı Harekatı’nın 9. gününde olduğunu hatırlatan Demir, “Ülkemiz Fırat’ın doğusunda devam eden terör yuvalarını dağıtmak ve oluşturulacak güvenli bölgeye ülkemizde bulunan 2 milyon Suriyeliyi yerleştirmek için Barış Pınarı Harekatı adı altında bir harekat başlanmış bulunmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında harekata, ordumuza, oradaki askerlerimize destek mesajları her platformda yükselmektedir. Biz de kendi çapımızda öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda böyle anlamlı bir etkinlik yapmayı planladık. Bu vesileyle ben öğretmen arkadaşlarımızı, öğrencilerimizi ve personelimizi tebrik ediyorum. Çocuklarımızın minik yüreklerine teşekkür ediyorum. Çünkü herkes kendi özelinde küçük de olsa böyle anlamlı bir destek için elini taşın altına koydu. Bu vesileyle Muş Kale İlkokulundan tüm askerlerimize; başarılı, sağlıklı görevler diliyorum. İnşallah sağ salim, güzel bir şekilde başarılı sonuçlar alarak ülkelerine geri dönerler. Yolları açık olsun” dedi.

Koreografiye katılarak askerlere destek olan 9 yaşındaki 4. sınıf öğrencisi Hüsna Tarhan ise, “Barış Pınarı Harekatı’ndaki bütün askerlerimize selamlarımızı iletiyorum. Allah, onlara güç ve kuvvet versin. Burada Barış Pınarı Harekatı’ndaki askerlerimize destek vermek için toplandık. Umarım yeteri kadar destek olmuşuzdur. Selamlarımı iletiyorum” diye konuştu.

MALATYA’DA ÖĞRENCİLERDEN BARIŞ PINARI'NA AY YILDIZ KAREOGRAFİSİ İLE DESTEK

Malatya Mercan Koleji öğrencileri, barış Pınarı Harekatı'na destek olmak amacıyla önce kan verdiler, sonra da ayyıldızlı kareografi sergiledi. Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanlığı ile Mercan Koleji tarafından ortak kan bağış kampanyası düzenlendi. Kolej öğrenci, öğretmetmen, personel ve velileri, Barış Pınarı Harekatı'na destek olmak için kan bağışında bulundu.

kırmızı ve beyaz renkte tişört giyen öğrenciler, okul bahçesinde ay yıldız kareografisi oluşturdu. Öğrenciler, daha sonra ise hep bir ağızdan "Vatan Sana Canım Feda", "Her şey vatan için" sloganları attı.

Programında konuşma yapan, Mercan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özcan Mercan, “Çanakkale' de Sakarya'da, Dumlupınar 'da ve kutsal sayılan her mücadelede vatanı için canını vermekten çekinmeyen kahraman Türk ordumuza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. Harekatı desteklediklerini de belirten Mercan, "Kahraman Türk ordumuzun her Mehmetçiğinin canlarına en ufak bir zarar gelmemesi Yüce Allah'tan en büyük temennimizdir. Bizler de bugün burada kan bağışı kampanyası ile canımızla olmasa da kanımızla destek olmak için bu programı Türk Kızılayı Malatya Şubesiyle birlikte düzenledik. Ayrıca tüm imkanlarımızla, kanımızla , canımızla kahraman Mehmetçiğimizle her zaman omuz omuza olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu ise konuşmasında, "Malatya da, Barış Pınarı Harekatına destek için kanıyla canıyla hazır olan Mercan Koleji idareci ve öğretmenlerine vatan, millet ve bayrak aşığı sorumluluk bilinci yüksek Türk gençliği yetiştirdikleri için teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

Mercan Koleji Anadolu ve Fen lisesi Müdürü Gökhan Gündüz de, bu tür etkinliklere desteğini esirgemediğini söylediği Okulun Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özcan Mercan’a ve kan bağışında bulunan personel ile velilere müteşekkir olduğunu kaydetti. Gündüz, Türkiye'nin geleceğinin emin ellerde olduğunu da vurgulayarak, sınır ötesinde Barış Pınarı Harekatı'nı yürüten Türk Silahlı Kuvvetleri’ne zaferle dönmesi temennisinde bulundu

 
Hainlere darbe üstüne darbe
 
Akbaba Dağı geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hainlere darbe üstüne darbe
Bakanlığı, yurt içinde yürütülen operasyonlarla terör örgütünün kış üslenmesine ...
Yanlış manevra kazaya yol açtı: 2 yaralı
Erzurum’da Şenol Gökdere isimli bir vatandaş otomobiliyle yaptığı ani ...
Horasan'da cesedi hastane önüne bırakıp kaçtılar
Horasan'da ismi belirlenemeyen kişi veya kişiler, silahla vurulan bir ...
 
HDP önündeki ailelerden ‘asker selamlı’ destek
Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı ...
Barış Pınarı Harekatı'na destek konvoyu
Erzincan’da Modifiye ve Araç Tutkunları Kulübü üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ...
Hainlere ait 5 sığınak ve 5 depo imha edildi
Bitlis’te jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu terör örgüne ...
 
Hainlerin yaptığı tek şey sivillere zarar vermek
Türkiye’nin PKK/YPG terör örgütüne yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı ...
THK’ya kayyum atandı
Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, Türk Hava Kurumu (THK) Başkanlığına 3 ...
Soylu: ‘Mücadelemiz devam edecek’
Soylu,”Türkiye terörle mücadelede Batı'ya nazaran hep samimi olmuştur. ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva