Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
16 Mart 2018 Cuma - 10:07

‘Millet destan yazıyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Millet olarak destan yazıyoruz ama bunu edebi değere dönüştürmekte aynı başarıyı sağlayamıyoruz. Gençlerimizden Akif’in Çanakkale Şehitleri ve İstiklal Marşı şiirleri, Asya’nın Bayrak, Fetih ve Dua şiirleri kıvamında nesilleri sari şiirler bekliyoruz.” dedi

‘Millet destan yazıyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Avrupa Parlamentosunda (AP) Afrin ile alakalı olarak bizim harekatı durdurmamız isteniyormuş. Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane, böyle bir arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin işimiz bitmedikten sonra oradan çıkmayacağız” dedi.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Liseliler Destanı Yazıyor Şiir ve Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni’nde şiir, hikaye ve denemede birinci olan öğrencilerin ödüllerini verdikten ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AP’de Afrin Harekatı’nın durmasının istendiğini belirterek, Türkiye’nin işi bitirmeden Suriye’den çıkmayacağını söyledi.

“BOŞUNA HEVESLENMEYİN İŞİMİZ BİTMEDİKTEN SONRA ORADAN ÇIKMAYACAĞIZ”

Afrin Harekatı’ndan bahseden ve harekat talimatını verdiğini kaydeden Erdoğan teröristlerin hesabının farklı olduğunu söyleyerek, “Bunların hepsinin bir hesabı var, ama bilmiyor ki hesapların üzerinde bir hesap var, o da Allah’ın hesabı. Tüm kuzeydeki o terör koridorunu Rabbimin lütfu ile temizlemeye başladık. Şuanda etkisiz haline getirilen terörist sayısı 3 bin 525 oldu. Bu iş bitiyor, bitecek, az kaldı. Avrupa Parlamentosunda (AP) Afrin ile alakalı olarak bizim harekatı durdurmamız isteniyormuş. Genişlemeden sorumlu bayan var bir tane, böyle bir arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenmeyin işimiz bitmedikten sonra oradan çıkmayacağız. Türkiye bir şamar oğlanı değildir, kendi iradesini kullanan bir ülkedir. Orada işimiz bitecek, 3.5 milyon Suriyeli kardeşim benim ülkemde misafir ediliyor, ey AP sen burada hangi yükü benden aldın da kalkıp bunu söylüyorsun. Türkiye’ye AP’nin söyleyebileceği hiçbir söz yoktur, bu sözlerin hepsi de bizim bir kulağımızdan girer öbüründen çıkar. Zira biz geleceğine güvenle bakan bir ülkeyiz” diye konuştu.

“PKK’NIN, PYD’NİN, YPG’NİN İNLERİNE GİRDİK, GİRİYORUZ”

“Gençler, sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum ama sizlerden tek isteğim var” diyen Erdoğan, tek vatan, tek devlet, tek bayram ve tek millet vurgusunu yaptı. Erdoğan, “Bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. 81 milyon tek milletiz. 780 bin kilometre kare ile tek vatan. Gençler biz 780 bin kilometre kareye nereden geldik biliyor musunuz? 18 milyon kilometrekareden geldik. Kaybettik, kaybettik, düştük 780 bin kilometrekareye. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bizim devletimiz yok. Bu çatı altında birleşeceğiz. Birileri hesaplar yaptı ya, Güneydoğu’da falan kendilerine göre devlet kuracakmış, birisi de çıktı paralel devlet diye başladı. Ondan sonra da bastırdı gitti. Pensilvanya’ya, niye kaçtın gittin kursaydın ya devleti. Şimdi arkasını bir yerlere dayamış, oralardan kendine göre aldığı güçle, Avrupa’nın değişik yerlerine yerleşmişler, oradan Türkiye’ye, dünyanın değişik yerlerine mesaj yolluyorlar. Dedik ya inlerine gireceğiz. PKK’nın, PYD’nin, YPG’nin inlerine girdik, giriyoruz. Bugün buraya gelirken Hakkari’de 10 tane teröristi etkisiz hale getirdik. Yani sadece Afrin’de değiliz, Gabar’da, Cudi’de, Hakkari’de, Tendürek’te, Bestler Deresi’nde de mücadelemiz devam ediyor. Çıkmış AP karar alıyor, sen ne yapıyorsun, dürüst olun” şeklinde konuşu.

Erdoğan konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: “Millet olarak destan yazıyor ama bunu edebi değere dönüştürmekte aynı başarıyı sağlayamıyoruz. Gençlerimizden Mehmet Akif’in Çanakkale Şehitleri ve İstiklal Marşı şiirleri, Arif Nihat Asya’nın Bayrak, Fetih ve Dua şiirleri kıvamında nesilleri sari şiirler bekliyoruz. Bu destanlarımızı gönüllere nakşedecek hikayeler, romanlar, senaryolar bekliyoruz.”

 
Pamuk, "Afrin Marşı"nın hikayesini anlattı
 
Erzurum şehidin karşıladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bakü-Tiflis-Erzurum Neft Hattı hizmete girdi’
Başbakan Binali Yıldırım, “Azerbaycan’a buradan başka bir tehdit olursa ...
Yıldırım, Asadov görüşmesinde BTE konuşuldu
Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ile görüştü.
Diyanet İşleri Başkanlığına ilişkin atamalar Resmi Gazete’de
Diyanet İşleri Başkanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
Aydemir: 'İstiklal Marşı milli ufkumuz’
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ...
‘Annelerimiz dünyanın en fedakar anneleridir'
“Bizim annelerimiz dünyanın en fedakar anneleridir. Bizim kadınlarımız ...
Pentagon Sözcüsüne sert tepki
Kalın, Pentagon Sözcüsünün YPG’li terörist için “General” ifadesine ilişkin, ...
 
'Sefer bizden, zafer Allah’tandır'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün 46'ncı gününe giren Zeytin Dalı Harekatı’nda ...
KOBİ’lere 125 milyon destek
Başbakan Binali Yıldırım, "KOBİ’lerin tanımı değişiyor. Daha fazla girişimcimizin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "28 Şubat" mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “28 Şubat müdahalesinden 21 yıl sonra ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva