Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>TÜRKÄ°YE
20 Ekim 2020 Salı - 15:47

‘TBMM insanlığı hatırlatmak için gitti’

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Dünyanın uzun zamandır adaletli davranmayı unuttuğu ortamda Türkiye Büyük Millet Meclisi insanlığı hatırlatmak için gitti. Meclis Başkanımız ve milletvekilleri ile birlikte Gence’ye gittiler” dedi.

‘TBMM insanlığı hatırlatmak için gitti’

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Dünyanın uzun zamandır adaletli davranmayı unuttuğu ortamda Türkiye Büyük Millet Meclisi insanlığı hatırlatmak için gitti. Meclis Başkanımız ve milletvekilleri ile birlikte Gence’ye gittiler” dedi.
TBMM Heyetinde Başkan Mustafa Şentop ile AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ yer aldı

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM’de gündeme ilişkin açıklama yaptı. Zengin, Markar Esayan ile ilgili, “Annesi Çerkez babası Sivaslı. Türkiye’de demokrasi için önemli işler yaptığını düşünüyorum. Kendisi entelektüeldi, düşünce insanıydı. Farklı gazetelerle yazılarıyla var oldu. Kendisi 8 yaşından beri evinden uzakta kalarak okuduğunu hüzünlü bir hayat hikayesi olduğunu gördüm. Bugün bütün milletvekillerimiz Genel Kurulun açılmasından itibaren saygı duruşuyla başlayacağız. Bütün milletvekillerimizi Genel Kurula davet ediyorum. Bütün siyasi partilerin bu konuda hassasiyetleri vardı, başsağlığı dilediler. Ailesine, Türkiye’ye millete başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
Genel Kurulun iki gün çalışacağını söyleyen Zengin, milletvekilleri ile cenaze töreninde bulunacaklarını ifade etti.
Zengin, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Azerbaycan Meclisinde konuşma yaptığını söyleyerek, önemli bir ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti. Zengin, “Dünyanın uzun zamandır adaletli davranmayı unuttuğu ortamda Türkiye Büyük Millet Meclisi insanlığı hatırlatmak için gitti. Meclis Başkanımız ve milletvekilleri ile birlikte Gence’ye gittiler. Ermenistan fütursuz bir şekilde saldırı gerçekleştiriyor. Türkiye’nin insanlık, hukuk adına arayışı önem arz etmiş oluyor” şeklinde konuştu.
Ersin Tatar'ın KKTC Cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin olarak Zengin, neyi, nasıl yapacağını anlatanların kazanacağını söyledi.
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, HDP’li Remziye Tosun’un Diyarbakır annelerine yönelik sözlerine ilişkin, “HDP’nin yaklaşımı oradaki anneleri yok sayma üzerineydi. Suç içeren sözler vardı. Genel Kurula gelindiğinde kadınların hakkını, hukukunu koruma iddiasında olan kendi milletvekilleri içerisinde kadınlara bilfiil saldırıda bulunmuş olan milletvekilleri olan, onları koruyan fakat kamuoyu önüne çıktıktan sonra bunlardan rücu etmeye çalışan ama evladını kaybetmiş anneler için de merhamet içermeyen sevgi olmayan ifade” diye konuştu.
Altan Tan’ın açımlamalarına yönelik soruya Zengin, “HDP’nin legalite illegalite arasında durmaktan vazgeçmeli açıklamasını önemsiyorum. HDP genel üslubu, Genel Kurul’da da öyle terörü sonuç olarak adlediyor. HDP, PKK’yı terör örgütü olarak tanımlamadığı gibi ona her fırsatta meşruiyet kazandırmak için büyük gayret gösterdi. Yapılan açıklamaları faydalı ve anlamlı buluyorum. HDP’nin Türkiye’deki ana muhalefetin ana aktörü olmasını ben ve grubum çok sıkıntılı buluyoruz” cevabını verdi.
Zengin, Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisinden korktuğu şeklindeki açıklamasına yönelik, “Bu tebessüm ettiren bir şeydir. İnsanlar kendi yaptıkları eylemlerin kabahatini başkalarına atmaktan vazgeçsinler. PKK’nın terör uzaklaşması için bir genel başkan olarak çaba sarf etmesi gerekirken, hendek eylemlerinde insanları sokağa davet eden eski genel başkanın böyle bir açıklama yapmasını orada içinde bulunduğu durumun psikolojisine bağlıyorum” şeklinde konuştu.

 
Ailelerin evlat nöbeti 414’üncü gününde
 
PKK'lı teröriste MİT operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Allah makamlarını âli eylesin’
TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet, Bakü'de Azerbaycan ...
Aliyev TBMM Parlamento Heyetini ağırladı
Resmi temaslarda bulunmak üzere aralarında AK Parti Erzurum Milletvekili ...
‘Biz milletimize hizmetkar olmaya geldik’
Erdoğan, “Biz milletimize efendi olmak için değil, hizmetkar olmaya geldik. ...
 
Türkiye Azerbaycan’ın yanında olmayı sürdürecek
Çavuşoğlu, “Ermenistan işgal altında olmayan Azerbaycan topraklarına da ...
“İnsan-ı kâmil yetiştirmenin peşindeyiz”
Erdoğan, “Bu toprakları ve üzerinde kurduğumuz medeniyeti, tıpkı Malazgirt’te, ...
Çelik: 'Cumhur İttifakı dimdik ayaktadır'
AK Parti Sözcüsü Çelik, “Cumhur İttifakı açısından erken seçim söz konusu ...
 
Kalın: 'Karabağ Azerbaycan toprağıdır'
Bir televizyon kanalında sorulara cevap veren Sözcü İbrahim Kalın, Azerbaycan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni müjde
Erdoğan, 'Sondaj çalışmalarından yeni müjdeler geliyor. İnşallah Cumartesi ...
‘Azerbaycan’ın yanındayız’
Çavuşoğlu, ‘Biz her şartta Azerbaycan’ın alacağı kararları destekleyeceğimizi, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva