Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ için yarıştılar
‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ için yarıştılar
Erzurumspor ligde gündem oluşturmayı sürdürdü
Erzurumspor ligde gündem oluşturmayı sürdürdü
Önümüzdeki haftada yağış geliyor
Önümüzdeki haftada yağış geliyor
Gazze’de can kaybı 34 bin 488’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 488’e yükseldi
Şimşek: 'Dış finansman imkanları devam ediyor'
Şimşek: 'Dış finansman imkanları devam ediyor'
HABERLER>SÄ°YASET
14 Mart 2016 Pazartesi - 09:35

‘Vatan için nefsinden geçenlere selam olsun..’

Milletvekili Aydemir, ‘İnanç ve kültüründe ayrımcılık ve ötekileştirme olmayan bir milletin mensuplarıyız. Kırmızı çizgimiz, birlik, beraberliğimizdir. Bunu ihlal eden ve karşı duranları da anlamaz, onlara nefsimizden geçerek milli duruşumuzu gösteririz.’ ifadelerini kullandı.

‘Vatan için nefsinden geçenlere selam olsun..’

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 12 Mart Erzurum’un Kurtuluşu, İstiklal Marşı’nın kabulü, Şehit ve Gazileri Anma Programı düzenledi. Programa Ak Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu katıldı.

HÜZÜN VE GURUR

Yaklaşık 2 saat süren programda hüzün ve sevinç bir arada yaşandı. Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun ve İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan sunumlarda salonda gurur hakim iken, vatan için şehit düşen ve gazi olan güvenlik güçlerinin anılması sırasında tüm salonu hüzün kapladı.

TAŞKESENLİOĞLU’NUN KONUŞMASI

Program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Şehit ve Gaziler için söylenmiş sözler ve Kur’an da geçen ayetlerin okunmasıyla devam etti. AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu yaptığı konuşmada,“ Uhud ve Çanakkale’de amaç ne ise bugün Sur’da da amaç odur. Biz sadece bize verilen emanetlere sahip çıkıyoruz çıkmaya da devam edeceğiz. Bizlere sadece bu topraklar emanet edilmedi bize bu toprakların maneviyatı emanet edildi. Toprağın altında yatan şehitlerimiz emanet edildi” dedi.

Taşkesenlioğlu,  “Biz bir Osmanlı değiliz ama Osmanlı ruhunu taşıyoruz. Osmanlı değiliz ama Osmanlı kadar geniş bir ufka sahibiz. Genç arkadaşlarıma sesleniyorum. 12 Mart muhtırası gibi zulümlere dönmemek sizlerin elinde” vurgusunu yaptı.

ŞEHİRDER SÜRPRİZİ

ŞEHİRDER bünyesinde bulunan Endülüs Sınıfı öğrencileri programın sürpriz konuklarıydı. Minik öğrenciler İstiklal Marşı’nın tüm kıtalarını söyleyerek konulardan en büyük alkışı aldı. İstiklal Marşı’nın bitmesiyle yeni bir şiir okuyan minik bir öğrenci şiirin bitimiyle sahneden inip AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in yanına giderek elindeki bayrağı öpüp Aydemir’e hediye etti. Bu jest karşısında mutluluğunu gizleyemeyen Aydemir, minik öğrenciyi öpüp kucağına aldı.

AYDEMİR’İN KONUŞMASI

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir 12 Mart’la ifade bulan Milli dirilişin iyi anlaşılması ve değerler bazında iyi okunması gerektiğine vurgu yaparak, bu milli coşku, bu milli gurur ve bu milli heyecan ebediyen sürsün..’ dedi. Aydemir,  “Öncelikle bu diriliş günü kutlu olsun tüm Erzurumlulara ve Türk Milletine’ mesajını verdi.

ETKİNLİĞİN ÖNEMİ

Gerçekleştirilen etkinliğin önemine kayıt düşen milletvekili Aydemir, milli ruh ve düşüncenin ifadesi bazında gerçekleştirilen organizasyonların önemine atıfta bulunarak, bu yaklaşımın bir hayır yaklaşımı olduğunu ifade etti.

DÜŞMAN SİZİ TAŞ İLE, SİZ DÜŞMANI AŞ İLE..

Milletvekili Aydemir,  “Annem, çocukluğumda, iyi insan olmanın tarifini çok basit bir aforizmayla belletmişti bize.  Derdi ki, ‘düşman sizi taş ile siz düşmanı aş ile’. İhtimal ki burada bulunanların tamamı bu sözü bilirler. İyi insan tarifini şunun için yaptım.  Burada bulunmaktan bir Erzurum Milletvekili olarak müthiş mutluluk duydum,  İyi insanlar, bu tür yapılar, Erzurum Kent Konseyi gibi yapılanmalar bize bu tür güzel organizasyonlar yaşatıyor. Dolayısıyla bunlar iyi insanlar. İnsanların en hayırlısı insanlara hayrı dokunandır. “ diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Sunumunda, birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapan Milletvekili Aydemir, ‘inancı ve kültüründe ayrımcılık ve ötekileştirme olmayan bir milletin mensuplarıyız. İnsanı yaratılmışların en şereflisi olarak biliriz, yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Kırmızı çizgimiz, birlik, beraberliğimizdir. Bunu ihlal eden ve karşı duranları da anlamaz, onlara nefsimizden geçerek milli duruşumuzu gösteririz.’ ifadelerini kullandı.

 
‘Terör dize getirilecektir’
 
Aydemir, 'Hekimler devlet gücünün temelidirler'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Allah kardeşliğimizi daim eylesin’
Davutoğlu, "Allah kardeşliğimizi daim eylesin. Allah bu ülkeyi bölmek, ...
‘Mücadeleye devam edeceğiz’
Davutoğlu, “İşte sizin söylediğiniz bu güzel slogan, 'Şehitler ölmez vatan ...
Yeşilyurt: ‘Toplumsal huzur kadına saygıyla olur’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ...
 
Ilıcalı: ‘Kadın toplumun baş tacıdır’
AK Parti Milletvekili Prof. Dr Mustafa Ilıcalı, 8 Mart Dünya Kadınlar ...
‘Kadınlarımızın onuruna sahip çıkın’
Davutoğlu, Özgecan'ı ve aynı sonu paylaşan diğer kadınları bir kez daha ...
‘Ebediyen buradayız, hep beraber buradayız’
Başbakan Davutoğlu, "Bilinsin ki ebediyen buradayız, hep beraber buradayız. ...
 
Sekmen’den sert tepki
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ...
Ala: ‘Yaptığımız her işin arkasındayız’
2002 yılından bu yana hükümetin çok alanlı, eş zamanlı olarak terörle ...
Davutoğlu’ndan milli duruş vurgusu
Başbakan Davutoğlu, Dündar ve Gül’ün yargılanmasına ilişkin, "Türkiye ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva