Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
14 Temmuz 2018 Cumartesi - 14:21

‘Yol arkadaşlığımız ebediyete kadar’

Yıldırım, "Şahsıma tevdi edilen bu şeref madalyasını 40 yılı bulan devlet ve millet hizmeti ile eşsiz yol arkadaşlığımızın bir nişanesi olarak görüyorum. Şartlar ne olursa olsun, 40 yıl önce başladığımız bu yolculuk ebediyete kadar devam edecektir" dedi.

‘Yol arkadaşlığımız ebediyete kadar’

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, "Şahsıma tevdi edilen bu şeref madalyasını 40 yılı bulan devlet ve millet hizmeti ile eşsiz yol arkadaşlığımızın bir nişanesi olarak görüyorum. Şartlar ne olursa olsun, 40 yıl önce başladığımız bu yolculuk ebediyete kadar devam edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törenle Devlet Şeref Madalyası tevcih edildi. Başbakan Binali Yıldırım ise şeref madalyası töreninin ardından başbakanlık mührünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim etti. Yıldırım, ayrıca Erdoğan’a yazdığı mektubu okudu.

YILDIRIM’IN MEKTUBU

Yıldırım, şunları kaydetti: "24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini milletimizin desteği Rabbimizin lütfuyla kazanarak Cumhurbaşkanlığı Sisteminin ilk seçilmiş kurucu başkanı oldunuz. Zat-ı devletlerinizi en derin duygularımla tebrik ediyor, yeni dönemde başarılarınızın artarak devamını Allah'tan niyaz ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin son başbakanı olarak bugüne kadar devlet idaremizin bütün tarihi kararlarında milletimiz ve ülkemiz adına, bu ulvi makamların iradesini temsil eden Başbakanlık mührünü, binlerce yıllık Türk devlet hayatımızın bir aziz hatırası ve ölümsüz nişanı olarak zat-ı devletlerinize arz etmekten şeref duyuyorum. Bu mührü zatıalinize arz ederken milletimiz ülkemiz ve bütün vatandaşlarımız adına sizi tebrik ediyorum. Allah daima elinizden tutsun. Bu millete hizmet yolunda sizi ve dava arkadaşlarınızı aziz milletimizi, güzel ülkemizi, adalet ve hukuk ekseninde güçlenen devletimizi payidar kılsın."

"BU ŞEREF MADALYASINI 40 YILI BULAN DEVLET VE MİLLET HİZMETİ İLE EŞSİZ YOL ARKADAŞLIĞIMIZIN BİR NİŞANESİ OLARAK GÖRÜYORUM"

Ardından bir konuşma yapan Yıldırım, "Şahsıma tevdi edilen bu şeref madalyasını 40 yılı bulan devlet ve millet hizmeti ile eşsiz yol arkadaşlığımızın bir nişanesi olarak görüyor ve tüm kalbimle sizlere şükranlarımı arz ediyorum. Yaptığınız konuşma beni sizlerle karşılaştığım ilk günlere götürdü. ‘Önce yol arkadaşı, sonra yol.’ Yolumuzun buluştuğu 70'li yılların sonundan bugüne kadar geçen 40 yıl içerisinde hep beraber olduk iyi günlerde de zor günlerde de beraber olduk. Partimizi kurarken de beraberdik. Cumhurbaşkanım siz söylenecek her şeyi söylediniz. Hepimiz bu ülke için hizmet etmek adına gece gündüz çalıştık. Gün geldi ailemizi ihmal ettik. Ama hiçbir zaman ülkeye ve millete hizmet yolunda yüksünmedik. 16 yılda ülkemizi üç kat büyüttük. Bütün bunları yaparken şartlar çok da rahat değildi. Vesayete dayatmalara darbe girişimlerine karşı da en büyük mücadeleyi vererek bugünlere geldik. Bütün yaşananlarda bütün dayatmalara, vesayetlere dimdik durduk. 15 Temmuz olayı Türkiye'nin son siyasi tarihinde en fazla konuşulacak bir olaydır. İlk defa siyaset darbe karşısında dik durmuş, ortaya koyduğunuz liderlikle aziz milletimiz olaya sahip çıkmış, davetinizle meydanlara inmiş bu ülkenin vatansever askerleri, polisleri, savcıları, hakimleri bir olarak medyası da birlikte hareket ederek ilk defa silaha, tanka, topa karşı göğsünde imanından başka hiçbir şey olmayan aziz millet bu alçaklara hak ettiği dersi vermiştir. O gece halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Türk demokrasisi geleceğe emniyetle taşınmıştır. Ay yıldızlı bayrağımız inmemiş, ezanlarımız dinmemiştir" ifadelerini kullandı.

"40 YIL ÖNCE BAŞLADIĞIMIZ BU YOLCULUK EBEDİYETE KADAR DEVAM EDECEKTİR”

"Bu Şeref Madalyası benim için çok önemli bir anlam ifade ediyor" diyen Yıldırım, "Erzincan'ın Refahiye kazasından, Kayı köyünden Bahar Hanım ve Topal Dursun'un evladı Binali Yıldırım olarak, böyle bir sorumluluğu sizinle beraber üstlenerek ülkeme ve milletime hizmet yapabildiysem, benim için en büyük mutluluk budur. Şartlar ne olursa olsun, 40 yıl önce başladığımız bu yolculuk ebediyete kadar devam edecektir. Zor zamanda da iyi günlerde de hep yanınızda olmaya sizinle beraber yol yürümeye, yol arkadaşı olmaya devam edeceğim. Eşim Semiha Hanım'a da şükranlarımı sunuyorum. Yeni görev ve sorumluluğumda ülkemizin huzuru, güveni, halkımızın refahı için Cumhurbaşkanlığı hükümetiyle yakın işbirliği içerisinde çalışmak için elimden gelen bütün gayreti göstereceğime söz veriyorum. Yeni dönemde ülkemizin 100. yıl hedeflerinin gerçekleşmesi için bugün düne göre çok daha fazla çalışmamız gerektiğini biliyorum" şeklinde konuştu.

Törende Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yeni bakanları da eşleriyle birlikte yer aldı. Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın yanından ise torunu Ali Köylübay hiç ayrılmadı.

 
'Bize Allah yeter'
 
‘Önce yoldaş, sonra yol’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hal Esnafından Sekmen’e teşekkür
Erzurum Sebze ve Meyve Hali esnafı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ...
‘Millet iradesinin üzerinde başka güç yoktur’
Yıldırım, "Meclis'te millet iradesi var, hatta millet iradesi yüzde 97'nin ...
Aydemir: ‘Türkiye temelleriyle buluşuyor’
Aydemir, ‘Türkiye, Önderimiz, Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
 
Aziziye Belediye Meclisi’nden örnek karar
Aziziye ilçesi sınırları içinde uygun bir sokağın çocuk oyun sokağı olarak ...
1 dakikası bile boş geçmedi
Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı olarak siyaset tarihine adını altın ...
TBMM'de yeni dönem
AK Parti Erzurum Milletvekilleri Recep Akdağ, Zehra Taşkesenlioğlu, Selami ...
 
Allah hayırlı kılsın
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 27. dönemde görev yapacak AK Parti Erzurum ...
CHP Erzurum Teşkilatında toplu istifa
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Yönetim Kurulu üyesi 10 kişi istifa etti.
Aydemir: ‘Dadaşlık erdem, dadaş bilge demektir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un Türk-İslam Medeniyeti ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva