Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>EKONOMÄ°
18 Mart 2019 Pazartesi - 10:05

‘Özgürlüğe aşık bir milletiz hamdolsun’

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bir kafeteryada düzenlenen toplantı şehit ve gazi aileleriyle buluştu.

‘Özgürlüğe aşık bir milletiz hamdolsun’

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kars’ta şehit ve gazi aileleriyle bir araya geldi. Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bir kafeteryada düzenlenen toplantı şehit ve gazi aileleriyle buluştu. Kars Valisi Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Acay, şehit ve gazi ailelerinin katıldığı yemekli toplantı Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.

Toplantıda konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Bugün istiklal ve istikbal mücadelemizin gerçek kahramanı gazilerimizle, aziz şehitlerimizin, gazilerimizin değerli aileleriyle birlikte olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Öncelikle sizlere Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız, Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve sevgilerini ileterek sözlerime başlamak isterim. Biliyorsunuz yarın 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferimizin 104. yıldönümünün arifesindeyiz.Bu vesileyle aziz milletimizin 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ni de tekrar tebrik ediyorum. Çanakkale ruhunu besleyen, beyaz kefeniyle savaş meydanına çıkan muzaffer komutan Sultan Alparslan’ın ruhuydu. Bu ruh Anadolu’yu bize yurt kılmak için Kars’ta düşmana karşı savaşırken şehit olan Ebû'l-Hasan el-Harakâni’nin ruhu aslında. Bu ruhu yaşatmak için Malazgirt’te, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Kurtuluş Savaşı’nda, Doğu ve Güneydoğu’da, El Bab’ta, Afrin’de, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nde bu toprakları bizlere vatan kılmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimizden Allah razı olsun diyorum. Kıymetli şehit ve gazi ailelerimize sabır niyaz ediyorum" diye konuştu.

Bu toprakların hikayesini yazanların, bu topraklara kanlarıyla can verenler millete Anadolu’nun kapılarını açtığını ifade eden Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Gazi milletimiz Malazgirt’te Alparslan oldu, Çanakkale’de Seyit Onbaşı, Sarıkamış’ta Nihat binbaşı, 15 Temmuzda Ömer Halis Demir oldu. Şahadete yürüyen aziz milletimiz vatan için çok bedeller ödedi. Nice zorluklara, acılara göğüs gerdi. Onun için bizler her birimiz ailelerimizde şehit yakınlarımız var. Şehitlerimiz var, gazilerimiz var. O yüzden her birimiz 'vatan nedir?', 'vatan uğruna şehit olmak nedir?', 'gazi olmak nedir?' her bir ailemiz bunu çok iyi biliyor. Ve biz özgürlüğüne aşık dim dik duran bir milletiz hamdolsun. Tarihin hiçbir döneminde baskıya boyun eğmemiş, esarete rıza göstermemiş bir milletiz. Bu uğurda aziz milletimiz; bu topraklarda Bayrak inmesin, ezan susmasın diye nice şehitler verdi. Analar kınalı kuzularını Mehmetlerini bu şuurla vatan sağ olsun diyerek şehadete uğurladı. Bizlere yüreğimizde ve omuzlarımızda taşıyacağımız yüce bir vatan bıraktılar. Biz kendini tarihe adayan şehit ve gazilerimiz bu toprakların mayasını, bu toprakların tapusunu oluşturduk. Ve birlikte beraberliğimizin yegane teminatı olduklar” şeklinde konuştu.

Terör örgütleriyle, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile bu ülkeyi zayıflatmaya, bölmeye çalışanlara en güzel cevabı aziz şehitler ile kahraman gazilerin verdiğine dikkat çeken Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Cesareti ve imanıyla bu ülkeye, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıktılar. Ve bugün bizlere düşende aslında şehitlerimize ve gazilerimize layık olarak, bu ülkeyi hep birlikte milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, çalışıp üreterek daha üst yerlere çıkarabilmek. Burada tabii ki en büyük saygıyı, hürmeti elbette çok değerli şehit yakını, gazi ve gazi yakını ailelerimiz hak ediyor.Bu anlayışla biz her daim şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için pozitif ayrım yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz kendini tarihi adayan şehit ve gazilerimiz Şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkını 1’den 2’ye çıkardık. Yine yaptığımız düzenlemeyle daha önceden istihdam hakkı bulunmayan vazife ve harp malullerinin de istihdam hakkından faydalanmalarını sağladık. İstihdamda 45 yaş şartını kaldırdık. Daha önceden yılda iki defa yapılan atamaları süresiz hale getirdik. Hak sahiplerini bekletmeden atamalarını gerçekleştiriyoruz. 2002 yılına kadar 6 bin 315 vatandaşımıza istihdam hakkı sağlanmışken, AK Parti Hükümetlerimiz döneminde 35 bin 120 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızın kamu kurumlarında istihdamını sağladık. 1996 yılından bugüne kadar toplamda 41 bin 149 şehit yakını gazi ve gazi yakınımızı istihdam ettik. Eğitim, konut kredisi desteği, ücretsiz seyahat hakkı gibi daha birçok konuda ekonomik ve sosyal imkânlardan yararlanmalarını sağladık. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımıza daha iyi hizmet sunmak, refah seviyelerini yükseltmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. 100 yıl değil 1000 yıl da geçse şehitlerimizin aziz hatıralarını her yerde yaşatmaya, şehit yakını ve gazilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Selçuk ve beraberindekiler toplantının ardından Harakani Türbesi'ni ziyaret etti. Bakan Selçuk, Sevgi Evleri, ARAS EDAŞ CLK, Engelsiz Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Bakan Selçuk, daha sonra bir takım incelemelerde bulunmak üzere Sarıkamış’a hareket etti.

 
Erdoğan: ‘Biz asla pes etmeyeceğiz’
 
Palandöken Belediyespor Play Off’ta
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evran Aşkale çiftçisini bilgilendirdi
Aşkale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden çiftçilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
TİM Bölge Meclisi Erzurum’da toplanacak
Açık iletişim platformu niteliğinde olan istişare buluşmaları kapsamında ...
Erzurum, KOBİGEL proje başvuru süreci açıklandı
ETSO KOSGEB Temsilcilik Ofisi, KOSGEB’in KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı-kapsamında ...
 
'100. Yıl Kurtuluş Ormanı'nda Erzurum vurgusu
Samsun Valisi Osman Kaymak, ‘81 ilimizden, ikişer gencimiz illerinden ...
Pakdemirli’den patates ekimi açıklaması
Pakdemirli, patates ekiminin yasakladığına dair medyada çıkan haberlerin ...
Pakdemirli’den çiftçilere müjde
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kars’ta düzenlenen "Tarım ve Orman ...
 
Koca’dan Erzurum şehir hastanesi açıklaması
Van ve Erzurum bölge hastanelerinin de yatırım anlamında eksikliklerinin ...
Yücelik: ‘12 Mart Erzurum’un şanlı zafer günüdür’
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
Erzurum için ‘İstihdam Seferberliği’
Erzurum Valiliği, ETSO, SGK ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva