Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
26 Aralık 2019 Perşembe - 02:16

‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’

Şentop, ‘Devleti korumanın yolu öncelikle milleti korumaktır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesi bizim ‘kerim devlet’ tasavvurumuzun en önemli yapı taşıdır. Kerim devlet, sadece adalet ve güvenliği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda insanına, vatandaşına da sahip çıkar.’ dedi.

‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’

Şentop, ‘Devleti korumanın yolu öncelikle milleti korumaktır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesi bizim ‘kerim devlet’ tasavvurumuzun en önemli yapı taşıdır. Kerim devlet, sadece adalet ve güvenliği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda insanına, vatandaşına da sahip çıkar.’ dedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, “Kimse bu ülkeyi 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat gibi eski vesayetçi günlerine geri döndüremeyecektir. Milletimizi bir daha üçüncü sınıf demokrasiye mahkum ve mecbur etmeyeceğiz” dedi.

ŞENTOP’UN DEĞERLENDİRMESİ

TBMM Başkanı Şentop, Hacı Bayram Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen Polis Amirleri Eğitim Merkezi 4. dönem mezuniyet törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Şentop, FETÖ ile mücadele kapsamında üçte biri rütbeli düzeyinde 30 bin 441 emniyet mensubunun ihraç edildiğini, bin 866 emniyet mensubunun haklarında süren soruşturmalar sebebiyle görevden uzaklaştırıldığını kaydetti.

ADALET VE HAKKANİYET

Adaletten, hakkaniyetten, hukuktan taviz vermediklerini söyleyen Şentop, “Haklarındaki soruşturmalar sonucunda isnat edilen suçlarla ilgili bilgi-belge bulunamayan 10 bin 311 emniyet mensubumuzun tekrar görevlerine iadesini yaptık. Teşkilatın personel ihtiyacını, FETÖ’cülerden temizlenmek suretiyle ortaya çıkan boşluğu da dolduracak şekilde giderecek tedbirleri süratle aldık. Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde 14 bin 531’i komiser yardımcısı, 90 bin 400’ü polis memuru, 10 bin 250’si bekçi olmak üzere toplam 115 bin 200 personeli göreve başlattık. Bu büyük mücadele dönemini hamdolsun herhangi bir güvenlik zafiyetine sebebiyet vermeden geride bıraktık. Devletimizi FETÖ’cülerden temizledikçe terör ve suç örgütlerine karşı yürüttüğümüz mücadeleden tarihi sonuçlar elde etmeye başladık. Türkiye’nin operasyon derinliğini, Suriye’den Irak’a kadar uzattık. Bölücü terör örgütüne tarihinin en ağır darbelerini indiriyoruz. Sadece son 3 senede 28’i kırmızı listeden 537 sözde üst düzey teröristi etkisiz hale getirdik. Terör örgütüne katılım oranlarını da 30 yılın en düşük seviyelerine indirdik. Örgütün bölge halkı üzerindeki baskısı ortadan kalktıkça tepkiler de daha yüksek sesle ifade edilir oldu. 114 gündür evlatlarına kavuşma umuduyla bekleyen Diyarbakır anneleri, bu yeni dönemin sembolü haline geldiler. Diyarbakır anneleri, terörün acımasız ve vahşi yüzüne ayna tuttular” ifadelerini kullandı.

DEMOKRATİK KAZANIMLAR

Türkiye’nin demokratik kazanımlarından da, güvenlik alanında elde ettiği başarılardan da taviz vermeden hedeflerine doğru yürümeyi sürdüreceğini belirten Şentop, “Kimse bu ülkeyi 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat gibi eski vesayetçi günlerine geri döndüremeyecektir. Milletimizi bir daha üçüncü sınıf demokrasiye mahkum ve mecbur etmeyeceğiz. Geçmişte bazı dönemlerde yaşandığı gibi güvenliği bahane ederek hukukun çiğnenmesine, demokrasinin askıya alınmasına, özgürlüklerin kısıtlanmasına göz yummadık, göz yummayacağız. Hem güvenliğimizi tam anlamıyla tesis etmekte, hem de bunu hukuk ve demokrasi içinde, özgürlüklere sahip çıkarak gerçekleştirmekte kararlıyız” dedi.

ÖZGÜRLÜK VE GÜVENLİK

“Bizim anlayışımızda özgürlük ve güvenlik birbirinin zıddı değil, birbirinin tamamlayıcısıdır” diyerek sözlerini sürdüren Şentop, mezun olan 2 bin 559 komiser yardımcısına şu tavsiyelerde bulundu:

“Sizlerin de kanunları uygularken bu hassasiyetle hareket edeceğinize inanıyorum. Lütfen şunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın; devleti korumanın yolu öncelikle milleti korumaktır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesi bizim ‘kerim devlet’ tasavvurumuzun en önemli yapı taşıdır. Kerim devlet, sadece adalet ve güvenliği sağlamakla kalmaz, aynı zamanda insanına, vatandaşına da sahip çıkar. Biz insanımızı ne kadar yüceltirsek, vatandaşımıza ne kadar güçlü sahip çıkarsak, devletimiz de o derece büyüyecek, gelişecektir. Vatandaşımıza güvenlik hizmetinin ne şekilde sunulduğu, en az hizmetin kendisi kadar önemlidir. Polisin topluma yaklaşımı, devletin vatandaşına yaklaşımının adeta aynası gibidir. Sizlerden milletin canına, malına, namusuna kast eden vicdansızlara karşı daima sert ve tavizsiz; insanlarımıza karşı ise her zaman müşfik olmanızı bekliyorum. Vatandaşla münasebetlerimizde saygıyı hiçbir zaman terk etmeyecek, kanunların bize verdiği yetkiyi kullanırken asla sınırları aşmayacağız. Hele hele vatandaşla aramıza duvarlar kesinlikle örmeyeceğiz. Sizlerden mensubu olmaktan gurur duyduğumuz aziz milletimize en güzel şekilde hizmet etmenizi bekliyorum. Her birinizden aldığınız eğitimin, üstünüzde taşıdığınız üniformanın, milletimizin ve ailelerinizin sizin için gösterdiği fedakarlıkların hakkını vererek, mesleğinizi en güzel şekilde icra etmenizi bekliyorum.”

Törene TBMM Başkanı Şentop'un yanı sıra, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir katıldı.

 
Hainlere bir darbe daha
 
ERGAZ'dan Dolum Terminali tesisi yatırımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: " Niye rahatsız olalım ki?”
Bahçeli, “Montrö Boğazlar Antlaşması delinmedikçe, söz konusu projenin ...
"CHP’nin içine HDP kaçmıştır"
Aydın, Kanal İstanbul ve Montrö Boğazlar Anlaşmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, ...
Aziziye'de ekonomi gündemi
Erzurum’un nüfusu sürekli artan ilçelerinin başında gelen Aziziye’de konutlaşma ...
 
Bahçeli gündemi değerlendirdi
Bahçeli, “İhtiyaç hasıl olursa Libya’ya asker göndermek aynı zamanda bir ...
İYİ Parti’de başkandan milletvekiline ağır suçlama
İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığı görevinden alınan Av. Ahmet Haluk Terzioğlu, ...
Bahçeli’ye vefa
Akademisyen kardeşler Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve Doç. Dr. Tuba Gültekin, ...
 
MHP'den Uzundere istişaresi
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Uzundere ilçesinde esnafı ziyaret ...
Orhan Gençlerle siyasi tecrübelerini paylaştı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye Gençlik ...
Palandöken Ülkü Ocaklarında görev değişimi
Erzurum Ülkü Ocakları Palandöken İlçe Başkanlığına Şahin Çelik getirildi.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva