Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
GSB’den 57. Alay’a vefa
GSB’den 57. Alay’a vefa
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
23 Ağustos 2019 Cuma - 15:45

“Bu topraklar çok mübarek topraklar”

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Bitlis’in Ahlat ilçesini ziyaret ederek Malazgirt Zaferi için Ahlat’ta kurulan "1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı”nda incelemelerde bulundu

“Bu topraklar çok mübarek topraklar”

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, Bitlis’in Ahlat ilçesini ziyaret ederek Malazgirt Zaferi için Ahlat’ta kurulan "1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı”nda incelemelerde bulundu. Bakan yardımcıları İnce ve Özkaldı, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban ve beraberindekilerle beraber ilk olarak Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret etti. Mezarlığı gezen bakan yardımcılarına Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban tarafından Ahlat ve mezarlık hakkında bilgi verildi. Daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Selçuklu Meydan Mezarlığı Kazı Başkanı Prof. Dr. Recai Karahan mezarlıkta yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Mezarlık ziyareti sonrası İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, ilçenin Çarho mevkisindeki 450 bin metrekare alan üzerinde kurulan 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı’nda incelemelerde bulundu. Bakan yardımcıları İnce ve Özkaldı daha sonra ziyaretleri hakkında gazetecilere açıklamada bulundu. İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Malazgirt ve Ahlat’taki çalışmaları ve hazırlıkları incelemek için geldiklerini belirterek, “Bugün fethin 948. yıl dönümünün bu mübarek topraklarda en güzel şekilde kutlayabilmek, buna en güzel şekilde hazırlanabilmek ve 26 Ağustos'ta bunun finalini yapabilmek için hazırlık çalışmalarını yürütmek üzere Sayın Bakan Yardımcımızla beraber buradayız. Yapılan hazırlık çalışmalarını yerinde görüp herhangi bir aksaklık varsa onu anında gidermek amacıyla buradayız. Bu topraklar çok mübarek topraklar. Yaklaşık bin yıldır bizlere hizmet eden, kuruluşun gerçekleştirildiği topraklar. Maneviyatın en yüksek olduğu topraklar. Ecdat, Anadolu'yu buradan fethetmiş. Bu tarihten sonra da Anadolu tarih boyunca Müslümanların ve Türklerin olmuş. İnşallah ebediyete kadar da bu devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızı 26 Ağustos'ta burada teşrifleriyle ağırlamak üzere tüm hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Gelinen noktada hakikaten hiçbir eksiklik olmadan güzel çalışmalar yapıldığına bizde şahitlik ettik. İnşallah haftayı en güzel şekilde idrak ederek, gençliğimize, gelecek nesillerimize buranın önemini ve tarihini en güzel şekilde aktararak haftayı en güzel şekilde kutlamış olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şimdiden İnşallah güzel bir hafta geçirmeyi arzu ediyorum" dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’da, “Sabahtan itibaren hem Muş Malazgirt'e ilimizde hem de tarihimizin ve kültürümüzün beşiği güzel Ahlat'tayız. Hem ziyaret ediyoruz hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla gerçekleşecek 26 Ağustos Malazgirt Zaferi'ni kutlama hazırlıkları yerinde inceleme fırsatı bulduk. Şahsen çok mutlu oldum. Aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı olarak burada yürüttüğümüz çalışmalar var. Onları da görmüş olduk. Önümüzdeki 2-3 günü de iyi değerlendirip Sayın Cumhurbaşkanımıza güzel bir hazırlık sunacağız. Çalışmaların Ahlat'ımıza, Bitlis'imize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Açıklamalarının ardından bakan yardımcılarına Bitlis Valisi Oktay Çağatay kümbet maketi hediye ederken, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban tarafından Ahlat Bastonu hediye edildi. Toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından bakan yardımcıları alandan ayrıldı.

 
HDP'nin İl Eş Başkanı tutuklandı
 
Tiyatro yazarlığında Erzurum farkı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Osmanlı padişahlarının sikkeleri bulundu
Bitlis Kalesi’nde yürütülen kazı çalışmalarında Yavuz Sultan Selim ve ...
Işıklı ve ekibi tarihe mercek tutuyor
Urartu Kralı II. Rusa tarafından Van Gölü'ne hakim bir tepe üzerinde yaptırılan ...
VIII. Altay Toplulukları Sempozyumu başladı
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Türk Tarih Kurumunun ...
 
“Dönerin kökeni Orta Asya’ya dayanıyor"
Prof. Dr. Kamil Bostan dönerin bir Türk yiyeceği olduğunu savunarak, “Dönerin ...
83 yaşındaki 'Dadaş Necati' Türkiye fenomeni
Erzurum’da ikamet eden 83 yaşındaki ‘Dadaş Necati’ lakaplı Necati Tutaş, ...
Çomaklı Aşkale Kültür Festivali’nde “Kara Fatma”yı anlattı
Palandöken Gazetesi köşe yazarlarından Zekiye Çomaklı, Aşkale Kaymakamlığı ...
 
Tarihi gerçek ortaya çıkarılacak
Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı ...
Aşkaleliler “Sılada 3 gün” konserinde buluştu
Aşkale İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının ortaklaşa hazırlamış ...
Âşık Sümmani’ye vefa
Aşık Sümmaniyi Anma Şenlikleri Narman ilçesine bağlı Samikale Köyü’nde başladı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva