Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
10 Ağustos 2018 Cuma - 09:05

“Erzurum’un Dünyaya Açılan Kapısıyız”

Sudan Peace Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Abdalla Makeen İbrahim, iş birliği görüşmeleri ve protokol anlaşmaları için Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı makamında ziyaret etti.

“Erzurum’un Dünyaya Açılan Kapısıyız”

Çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Sudan Peace Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Abdalla Makeen İbrahim ile Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. B. Osman Haroun Mohammed, Atatürk Üniversitesinin misafiri oldu.

Sudan Peace Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Abdalla Makeen İbrahim, iş birliği görüşmeleri ve protokol anlaşmaları için Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Çomaklı, Sudan’dan gelen mevkidaşı ile Erzurum’da bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti. Müslüman ülkelerin üniversiteleri ile yapılan dayanışmaların giderek arttığını belirten Çomaklı: “Bu yaklaşım Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayesinde bir Yükseköğretim projesidir. Bizler de hem bu anlayışa uygun hareket ediyor hem de Yeni YÖK’ün ortaya koyduğu ilkeler doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Uluslararasılaşma hedefimiz çerçevesinde her türlü iş birliğine açığız. Siz ve diğer değerli üniversiteler ile sürekli iletişim halindeyiz. Gidip özellikle yerinde incelemeler yapıyor, uluslararası iletişim ağımızı genişletiyoruz” dedi.

İlk  Reaksiyonu Gösteren Devlet Sudan Oldu

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında, Dünya'da FETÖ teşkilatlarına Devlet tarafından el konulan ilk ülkenin Sudan olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Çomaklı bunu unutmayacaklarını söyledi. Çomaklı: “Arkasında çok kuvvetli bir Yahudi ve Hristiyan devletler topluluğu olan hain terör örgütü FETÖ, unutulmamalıdır ki; yalnızca Türkiye'yi değil Dünya'yı da milletlerarası misyoner teşkilatların eliyle yönetme projesidir. Bu anlamda Sudan’ın reaksiyon göstererek gerekeni yapması takdire şayandır. Geçmişte olduğu gibi bugün de omuz omuza olan Türkiye ile Sudan’ın kardeşliği ilelebet devam edecektir.” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin En Büyük Ve En Yeşil Kampüslerinden Birine Sahibiz”

“Atatürk Üniversitesi Uluslararası öğrencilerin ikinci evidir” ifadeleriyle sözlerine devam eden Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Yaklaşık olarak 2 bin 500 yabancı uyruklu öğrenciye ev sahipliği yapıyor ve onlara eğitim veriyoruz. Türkiye’nin en büyük ve en yeşil kampüslerinden birine sahibiz. Hem fiziki şartlar hem de bilimsel çalışmalar açısından dünyanın en iyi üniversiteleriyle rekabet edecek seviyeye ulaşma adına gece-gündüz çalışıyoruz. Bunun dönütlerini de elde edilen başarılar ile alıyoruz. Çeşitli anlaşmalar yaparak dünya üniversiteleriyle etkileşim kuruyoruz. Bugün burada, bu işbirliklerine bir yenisini daha eklemenin mutluluğu içerisindeyiz. Yapılacak olan ortaklıklar ve anlaşmalar, Sudan ile Türkiye’yi daha güzel bir geleceğe taşıyacaktır. Öğretim üyesi ve öğrenci değişimi, ortak lisans ve yüksek lisans programları, gibi birçok konuda işbirliğini kapsayan bu protokol sayesinde iki ülke arasındaki eğitim iş birliği günden güne gelişirken halklarımızı da birbirine yaklaştıracaktır. Bu kapsamda Sudan Peace Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Abdalla Makeen İbrahim ve Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. B. Osman Haroun Mohammed’e teşekkür ederim. Umuyorum ki, kendileriyle en kısa zamanda Sudan’da bir araya geliriz” diyerek konuşmasını tamamladı.

“Türkiye’nin Dostluğu Bize Güven Veriyor”

Türkiye’de bulunmaktan ve bu coğrafyada nefes almaktan dolayı son derece mutlu olduğunu dile getiren Peace Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Abdalla Makeen İbrahim, iki ülke arasındaki bu dostluğu her zaman hissettiklerini ve bu duygunun kendilerine güven verdiğini söyledi. Atatürk Üniversitesinin köklü ve çok büyük bir üniversite olduğunu dile getiren Rektör İbrahim, üniversitenin bilgi ve tecrübesinden yararlanmak istediklerini, kendi üniversitelerinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü açmayı düşündüklerini, Atatürk Üniversitesinin de en güçlü fakültelerinden birinin Edebiyat Fakültesi olduğunu bildiklerini ve bu konu her türlü desteğe açık olduklarını söyledi.

Görüşme, imzalanan protokol ile son buldu.

 
Erzurumspor’dan 2 transfer
 
'Onların doları varsa bizim de Allahımız var'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
1071 kutlamaları Ahlat'tan başlayacak
Malazgirt Zaferi’nin 947’nci yıldönümü kutlamalarının bu yıl Bitlis'in ...
Bozhalil: ‘Kayak Federasyonu ödeme yapmadı’
Türk Kızılay’ı Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil basın mensuplarıyla ...
İçişleri Bakan Yardımcılığına 4 atama
İçişleri Bakanlığında bakan yardımcılığı görevlerine atama yapılmasına ...
 
Türkiye Uzay Ajansı'nda geri sayım
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Uzay Ajansı’nın uzay ...
Altınok: “Papaz Türkiye’de rahat durmadı”
TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Selami Altınok Erzurum’da ...
3 yeni bakan yardımcısı atandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığında bakan yardımcılıklarına ...
 
DAG Teleskobu’nun Ön Teslim Toplantısı Gerçekleştirildi
Kaba inşaatı tamamlanan ve kubbe kurulum çalışmaları başlatılan DAG Projesi’nde ...
"Kıyamadığımız kız kardeşimize zalimler kıydı"
10 aylık bebeğiyle birlikte şehit olan Nurcan Karakaya'nın ağabeyi Halim ...
'Vatan sağolsun'
Karakaya, "Sürpriz yapmak için yanıma çıkmıştı. 2 saat oturduk. 5 dakika ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva