Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
10 Kasım 2018 Cumartesi - 09:55

“Son bir haftada 17 terörist etkisiz hale getirildi”

Milli Savunma Bakanlığı, yurt içerisinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlarda son bir haftada 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

“Son bir haftada 17 terörist etkisiz hale getirildi”

Milli Savunma Bakanlığı, yurt içerisinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonlarda son bir haftada 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, yurt içerisinde ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere DEAŞ dahil terör örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi. 2-8 Kasım tarihleri arasında PKK/KCK terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Diyarbakır, Hakkâri, Tunceli, Muş ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edildiği kaydedilen açıklamada, operasyonlarda yurt içinde ve dışında 17 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. 5 adet piyade tüfeği, 1 adet roketatar silahı, 14 adet roketatar mühimmatı, 109 kilo amonyum nitrat, 24 bin 250 kilo C-4 patlayıcı madde, 19 adet el bombası, 4 adet muhtelif telsiz, 165 adet fünyenin ele geçirildiği operasyonlarda 33 adet EYP’nin ise imha edildiği ifade edildi. Ayrıca, teröristler tarafından kullanılan 71 adet silah mevzii, sığınak ve deponun kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

“SINIR KONTROLLERİ KAPSAMINDA ETKİN TEDBİRLER ALINMAYA DEVAM EDİLMEKTEDİR”

Hudut güvenliği ile ilgili yapılan açıklamada ise, “Alınan tedbirler artırılarak hudut birliklerimiz tarafından 7 gün 24 saat esasına göre sağlanmaktadır. Hudut birliklerimize yönelik her türlü taciz ve saldırılara meşru müdafaa çerçevesinde tereddütsüz olarak anında karşılık verilmektedir. PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde, 6,5 kilo uyuşturucu, 40 litre kaçak akaryakıt, 30 bin 342 paket kaçak sigara ve 18 adet cep telefonu ve ele geçirilmiştir. Sınır kontrolleri kapsamında etkin tedbirler alınmaya devam edilmektedir” denildi.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ise harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 4 bin 585 olduğu, bugüne kadar 299 adet mayın ve bin 639 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği ifade edildi. Açıklamada Münbiç bölgesinde yürütülen faaliyetlere ilişkin, “Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından ilki 01 Kasım 2018 tarihinde icra edilen Müşterek Birleşik Devriye faaliyetinin ikincisi 08 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Müteakip dönemde, Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen yakın işbirliği ve ortak çalışmalar neticesinde Münbiç’teki tüm terör örgütü mensuplarının bölgeyi terk etmesi ile bölgede Türkiye-ABD denetiminde güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik faaliyetlere devam edilecektir" vurgusu yapıldı.

“TSK TERÖRLE MÜCADELESİNİ, EN SON TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLİNCEYE KADAR SÜRDÜRME AZİM VE KARARLILIĞINDADIR”

Açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, millî birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta FETÖ/PDY, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini, yurt içi ve yurt dışında kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararlılığındadır” denildi.

Öte yandan, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve diğer yetkililerin resmî temaslarda bulunmak üzere Libya, Somali ve Sudan’a birer ziyarette bulunduğu, görüşmelerde, savunma ve askerî alanlardaki işbirliği ile bölgesel güvenlik konuları ele alındığı belirtildi.

Ayrıca, MİLGEM Projesi kapsamında üretilen ada sınıfı korvetlerden üçüncüsü olan TCG BURGAZADA, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle Deniz Kuvvetlerine teslim edildi.

"BEDELLİYLE İLGİLİ 633 BİN 844 KİŞİ BAŞVURUSUNU TAMAMLADI”

Türk Silahlı Kuvvetleri, NATO üyesi ülkeler ve NATO ile ortaklık antlaşması olan ülkelerin iştiraki ile Norveç, İsveç ve Finlandiya ev sahipliğinde icra edilen Trident Juncture-2018 Tatbikatının sona eren fiili bölümüne TCG ORUÇREİS fırkateyni ve üç adet F-16 uçağı ile katılım sağlandı.

Bedelli askerlikle ilgili ise son müracaat tarihi olan 3 Kasım 2018 itibariyle 633 bin 844 kişi başvurusunu tamamladığı açıklandı

 
ÖSYM 2019 yılı sınav takvimini açıkladı
 
Aydemir: ‘Ecdadımıza ebediyen minnettarız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu: “Onları tek tek söndüreceğiz”
Soylu, uyuşturucu ile etkin mücadelenin detaylarını açıkladığı toplantıda, ...
Memiş: ‘Ahlaksızlar, milli manevi değerlerimizi tahrip ediyorlar’
Erzurum Valisi Okay Memiş’in Başkanlığında 'Uyuşturucu ile Mücadele İl ...
Şehitlerin kanı yerde kalmadı
Terör örgütü PKK’nın sözde Botan eyaleti sorumlusu 'Masiro' kod adlı Bedirhan ...
 
Gül, lekelenmeme hakkını yorumladı
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Bir tek masumun bile haksız yere suçlanmasına, ...
Başı boş At kazaya sebep oldu
Aşkale İlçesi’nde başı boş sahipsiz gezen At kazaya sebep oldu.
Jandarmadan kaçak sigara operasyonu
Kağızman’da Jandarma ekiplerince yapılan yol kontrollerinde bir yolcu ...
 
‘Türkiye’nin en iyisi’
Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi, diğer bir adı ile Erzurum İstinaf Mahkemeleri'ne ...
Horasan’da mağaza yangını
Horasan ilçesinde bir giyim mağazasında yangın çıktı.
Deşifre oldular
PKK/KCK terör örgütünden teslim olanlar, elebaşlarının çocukların ve kızların ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva