Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
HABERLER>EKONOMÄ°
10 Ekim 2019 Perşembe - 11:50

“Tehditler bizim için yok hükmündedir”

Varank, “Tehditler bizim için yok hükmündedir. Hiçbir tehdit Türkiye’nin kararlılığını etkileyemez. " dedi

“Tehditler bizim için yok hükmündedir”

İTOB Ticaret Merkezi temel atma töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Tehditler bizim için yok hükmündedir. Hiçbir tehdit Türkiye’nin kararlılığını etkileyemez. Nasıl ki sahada teröristlerin karşısında kahraman ordumuz varsa, Türkiye ekonomisini çökertmek isteyenlerin karşısında da sağlam ve dirayetli iş dünyamız, emekçilerimiz ve güçlü üretici ekosistemimiz var” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İzmir Ticaret Odasının (İZTO) İzmir Menderes’te kurduğu İTOB Organize Sanayi Bölgesindeki İTOB Ticaret Merkezinin temel atma törenine katıldı. Törende ülke ve uluslararası gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Bakan Varank, “Ülkemize yöneltilen tehditleri görüyorsunuz. Şundan emin olabilirsiniz; bunlar bizim için yok hükmündedir. Hiçbir tehdit Türkiye’nin kararlılığını etkileyemez. Nasıl ki sahada teröristlerin karşısında kahraman ordumuz varsa, Türkiye ekonomisini çökertmek isteyenlerin karşısında da sağlam ve dirayetli iş dünyamız, emekçilerimiz ve güçlü üretici ekosistemimiz var. Türkiye kimseye muhtaç olmadan hem kendisine yönelik tehditleri ortadan kaldırır, hem de ekonomisini inşallah güzel bir şekilde korur. Avantajlarımızı en verimli şekilde kullanarak Türkiye’yi daha ileriye hak ettiği yerlere taşıyacağız” diye konuştu.

“TÜRK LİRASI’NIN ARKASINDA DURUN”

İş dünyasına seslenen Bakan Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İş insanlarımızı ekonomiye daha çok güvenmesi gerekiyor. Üretimden istihdamdan asla vazgeçmeyin. Türk Lirası’nın arkasında durun. Kur dalgalanmaları sizi Türk Lirası’ndan asla uzaklaştırmasın. Ekonomiyi güçlendirecek adımları atarken aynı zamanda bölgedeki meydan okumalarla mücadele ettik, ediyoruz. Bundan sonra da mücadeleye devam edeceğiz.”

“ADI KONMAMIŞ SEFERBERLİK İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Türkiye’nin yaptığının kolay bir iş olmadığını, ortada uluslararası güç odaklarının dahil olduğu kirli bir tezgah olduğunu belirten Bakan Varank, “Sınırımızın yanı başında terör devleti kurmak yıllardır için çok büyük planlar, çok büyük harcamalar yapılıyor. Binlerce TIR silah ve mühimmatın tutun da, beslenen paralı askerlere kadar harcadıkları paranın haddi hesabı yok. Kurdukları ve besledikleri örgütlerle bir takım kılıflara sokarak kendi hedeflerine ulaşmak için sinsice planları yapılıyor. Ülkemize yönelik terör saldırılarının, 6-8 Ekim olaylarının, ekonomik saldırıların, hatta ve hatta 15 Temmuz hain darbe girişiminin bu planların parçası olduğunu artık kamuoyu çok daha açık görüyor. Biz yıllardır bu tezgahı bozmak için her alanda mücadele yürütüyoruz. Siyasi iklime dahi tesir edebilen bu süreçten ülkemizi düzlüğe çıkarabilmek için adeta adı konmamış seferberlik içinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇIKARDIKLARI GÜRÜLTÜ YIKILAN HAYALLERİNİN BİR SESİ”

Türkiye’nin kendi göbeğini kendi kesebilecek güce sahip olduğunu defalarca kanıtladığını söyleyen Bakan Varank, şöyle devam etti: “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile terör koridoru planlarını bozduk. Odakların tüm umutlarını sona erdirecek bir adımı atmak üzereyiz. Yıllardır Türkiye sınırda bir terör devleti kurmak için büyük para harcayanlar, uğruna onlarca operasyona girişinler, Türkiye’nin bu adımlarından elbette rahatsız oluyor. Çıkardıkları gürültü yıkılan hayallerinin bir sesi.”

YILDA 1 MİLYAR DOLARA ULAŞAN İHRACAT

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ticaret merkezi ile ilgili de şunları söyledi:

"Bu bölge yüzde 95 doluluk oranı ve 15 binlik istihdam kapasiteyle geleceğe emin adımlarla ilerliyor. İTOB yılda 1 milyar dolara ulaşan ihracatıyla ekonomiye güç katıyor. Teknoloji liderliğinde inovatif üretimi teşvik ediyor. Burada birbirini tamamlayan üretim ve AR-GE ekosistemi bulunuyor. İzmir’in ihracatta ilk 5’te olmasının nedeni bunun gibi üretim merkezlerine sahip olması. Bu başarıda hükümetlerce izlediğimiz üretim ve yatırım politikalarının büyük önemi var. Türkiye genelinde yatırım teşviklerinden en fazla faydalanan üç şehirden biri İzmir. 17 yılda 56 milyar liralık sabit yatırımı destekledik. Türkiye’nin ilk özel endüstri bölgesini İzmir’de ilan ettik. Yatırımcıların bürokratik süreçlerini hızlandırıyoruz. Büyük yatırımların yanında istihdama ve ihracata katkı sağlayan, elini taşın altına koyan KOBİ’lerimizi de ihmal etmiyoruz. KOSGEB İzmir’de binlerce işletmeye 65 milyon lira nakit destek verdi.”

“ÜRETİMDE YAPISAL DÖNÜŞÜM İÇİN FARKINDALIK ŞART”

Özgün fikirlerin, yenilikçi teknolojilerin, yenilikçi bakış açısının üretime hakim olmasını arzuladıklarını kaydeden Bakan Varank, “Ancak bu şekilde uluslararası rekabet gücümüzü artırabilir ve küresel ekonomide söz sahibi olabiliriz. AR-GE faaliyetlerini destekliyoruz. İzmir’de 4 teknopark, 100’ün üzerinde AR-GE tasarım merkezi kurulmasına Bakanlığımız destek verdi. Buralardan yapılan ihracat 140 milyon dolar rakamını yakaladı. Üretimde yapısal dönüşüm için farkındalık şart. Kamu olarak nakit desteklerin yanında eğitim ve danışmanlık hizmetleri paylaşmaya çalışıyoruz” dedi.

“ÇAĞRILARIMIZI LÜTFEN YANITSIZ BIRAKMAYIN”

Özel sektörün istekli, değişime hazır ve dönüşüme kolayca adapte olması gerektiğinin altını çizen Bakan Varank, “Cuma günü Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programını makine sektöründe çağrıya açtık. 28 Kasım’a kadar başvurular devam edecek. Program ülkede ilk defa uygulanıyor. Fikirden ürüne kadar tüm destekleri kurguladık. Alıcı ve satıcıyı aynı anda teşvik etmek istiyoruz. Yüksek katma değerli ürünlerin yerli imkan ve kabiliyetle üretimini hedefliyoruz. Hem cari açık verdiğimiz alanlarda üretim kapasitemizi geliştirecek hem de ileri teknoloji ürünlerde sıçrama yapacak fırsatları oluşturacağız. Türkiye’de yerleşik olmak kaydıyla tüm yabancı yatırımcılar da programa başvurabilecek. Program başarılı olsun diye Bakanlığın tüm kaynaklarını seferber etmiş durumdayız. Sizi üretime ve istihdama daha yoğun teşvik etmek adına yanınızda olmaya devam edeceğiz. Siz de çağrılarımızı lütfen yanıtsız bırakmayın. Programa başvurun. Ekonomik bağımsızlığı üretme azmi ile kazanacağız” diye konuştu.

 
Ülkü Ocakları'ndan Mehmetçiğe kurban
 
AGO’lar 2020’de bütün illerde olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen esnafın nabzını tuttu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurmaylarıyla birlikte Yakutiye ...
ETB’de Macaristan gündemi
Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Avrasya Ekonomik İlişkiler ...
ETÜ’den sanayi iş birliği yaklaşımı
ETÜ-Sanayi İş Birliği Protokolleri ivme kazanıyor.
 
Erzurum bölgede en kredili il
TBB 2019 Ağustos dönemi Erzurum nakdi kredi iller dağılım sonuçlarını açıkladı.
Erzurum Havalimanı verileri açıklandı
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2019 yılı Ocak ...
Haydi Erzurum! markalaşma vakti..
10 ürünü coğrafi işarete sahip olan Erzurum’un tescil bekleyen 6 ürünü ...
 
Esnaf sayısında rekor artış
TESK, Eylül sonu itibariyle esnaf ve sanatkar sayısının 1 milyon 779 bin 191 olduğunu açıkladı
Memiş Oltu Taşı ocaklarını ziyaret etti
Oltu Taşı ocaklarını ziyaret eden Erzurum Valisi Okay Memiş, bu işten ...
Erzurum’da faal mükellef sayısı artışta
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı 2019 yılı Eylül dönemi ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva