Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
18 Ekim 2019 Cuma - 11:12

"Amerika'dan da Batı'dan da büyük Allah var"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Amerika'dan da Batı'dan da büyük Allah var" dedi.

 Amerika dan da Batı dan da büyük Allah var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Amerika'dan da Batı'dan da büyük Allah var" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sahil Güvenlik Komutanlığı Karadeniz Ülkeleri Sınır Sahil Güvenlik Teşkilatları İşbirliği Forumu (BSCF) Yıllık Liderler Toplantısına katıldı. Antalya'da düzenlenen toplantıya Soylu'nun yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanı Ahmet Kendir ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bakan Soylu, dünyanın güvenlik parametreleri üzerinden yeni bir yön arayışı içinde olduğu bu dönemde Karadeniz'e kıyı ülkelerin, buradaki fırsatları ve tehditleri birlikte yönetmesinin önemli olduğunu belirtti. Karadeniz'in Türkiye'nin temasta olduğu bölgelerin ve denizlerin en huzurlu, en istikrarlı ve en az problemli olduğunu aktaran Soylu, "Ülkemizin Ege ve Akdeniz'de göçmen kaçakçılığına verdiği mücadeleyi hepiniz biliyorsunuz. 2017'de Karadeniz'i de bir göç yolu haline getirmeye çalıştılar. Türk Sahil Teşkilatı olarak zamanda aldığımız tedbirler ve Romanya ve Bulgaristan makamlarının ortaya koyduğu işbirliği sayesinde kısa zamanda bu yolu kapattık. Karadeniz'de 27 Kasım 2017 den bu yana herhangi bir düzensiz göç olayını yaşamadık. Elbette ki bu tehlike hala geçmiş değil. Karadeniz güvensiz olursa Asya'nın da Avrupa'nın da güven içerisinde olması mümkün değildir. Bu noktadan hareketle Karadeniz'in güvenliğinin ve gelişmesinin bu 6 sahil devlet tarafından sağlanabileceği, buraya ait olmayan iradelerin süreçlere dahil olmamaları gerektiğinin altını çiziyorum" ifadelerine yer verdi.

"TABUTLARI UĞURLAMAKLA BÜYÜDÜK"

Türkiye'nin terörle, düzensiz göçle, özellikle organize suçlar, kaçakçılık, uyuşturucu ticareti ile karada ve denizde mücadele verdiğini dile getiren Soylu, "Bu başlıkların hiçbirisi kendi iç dinamiklerimizin ürettiği problemler değildir. Yıllardır mücadele ettiğimiz PKK terörünün de en başından itibaren dışarıdan lojistik ve stratejik destek aldığı gerçektir. Ülke olarak çok bedeller ödedik, çok acılar çektik ancak Türkiye olarak bu mücadelemizin her adımında hem etik hem de samimi olduk. Dünyayı özellikle terör konusunda her zaman uyarmaya çalıştık ancak ne yazık ki terör örgütlerinin küresel güç mücadelesinde maalesef engel olamadık. Muhataplarımızı bu tavırlarından vazgeçiremedik. Bugün gelinen noktada karşımızda 258 milyon göçmen, 70.8 milyon zorla yerinden edilmiş mülteci, yıllık 1.3 trilyon dolarlık küresel savunma harcaması, uyuşturucu kullanımından sadece 2017'de yaklaşık 585 bin kişinin hayatını kaybettiği bir tablo var, bu dünya tablosu bize yakışıyor mu" şeklinde konuştu.

Soylu ayrıca, "Ay yıldızlı bayrağımıza sarılan tabutları uğurlamakla büyüdük, kaç yıl daha sürecek" dedi.

"CEZAEVLERİNDE BİN 500 DEAŞ'LI VAR"

Türkiye'nin DEAŞ'la göğüs göğse mücadele eden tek ülke olduğunu söyleyen Soylu, Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 bin 69 DEAŞ'lının etkisiz hale getirildiğini ve bölgenin temizlendiğini aktardı. Soylu, "Şu anda bizim cezaevlerimizde bin 500 DEAŞ ve El Kaideli var. Türkiye DEAŞ'la mücadeleyi dünyadaki hiçbir ülkenin yapmadığı kadar güçlü bir şekilde yapmıştır. Rakka'da DEAŞ'lılarla karşı karşıya gelmeye çalışan PYD ne yaptı onlarla anlaştı, el sıkıştı. Onların Afganistan, Pakistan, Ürdün, Lübnan ve Libya'ya geçmelerine sebebiyet verdi, becerebilen de Avrupa'ya gitsin dedi. DEAŞ'la mücadele eden biz, DEAŞ'ı serbest bırakan Amerika'nın talimatı ile PYD, şimdi DEAŞ'ı kontrol altına almaya çalışan bir akıl tutulmasıyla karşı karşıyayız. Bu kadar devletler ne işe yarar, bu kadar askerler neden var? Bir terör örgütünü diğer bir terör örgütüyle kontrol edebilmek için mi? Avrupa akıl tutulmuşcasına bir terör örgütünün peşinden gitmektedir" diye konuştu.

BARIŞ PINARI HAREKATI

Barış Pınarı Harekatı'na değinen Soylu, "Avrupa ayağa kalktı burada sivilleri öldürüyorsunuz diyor. Bir tek sivil göstersinler. Koskoca Avrupa terör örgütünün rehberliğini kendisine yol tutmuş. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Amerika'dan da Batı'dan da büyük Allah var. Kim desteklerse desteklesin, ne yaparlarsa yapsınlar biz bunlara nasıl müsaade ederiz, buna ev sahipliği yapılmasına nasıl müsaade ederiz. Biz NATO'da müttefikiz, müttefiklerimiz bizi değil terör örgütlerini tercih ediyor, bunun için de DEAŞ'ı bahane ediyor. Bunu ilkokul mantığı ile bile çözemeyenler ile nasıl yol yürünecek, nasıl izah edilecek büyük bir soru işareti" ifadelerini kullandı. Soylu, terör örgütlerine teslim olacak bir Türkiye olmadığının da altını çizdi.

 
‘Türkiye sıra atladı’
 
Erzurum Teşvik verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akbaba Dağı geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildi
Kars'ta geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen Akbaba Dağı bölgesinde ...
‘Mehmetçik neredeyse, yüreğimiz orada, onlarla’
Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde TSK tarafından yürütülen Barış Pınarı ...
Hainlere darbe üstüne darbe
Bakanlığı, yurt içinde yürütülen operasyonlarla terör örgütünün kış üslenmesine ...
 
Yanlış manevra kazaya yol açtı: 2 yaralı
Erzurum’da Şenol Gökdere isimli bir vatandaş otomobiliyle yaptığı ani ...
Horasan'da cesedi hastane önüne bırakıp kaçtılar
Horasan'da ismi belirlenemeyen kişi veya kişiler, silahla vurulan bir ...
HDP önündeki ailelerden ‘asker selamlı’ destek
Çocuklarının dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı ...
 
Barış Pınarı Harekatı'na destek konvoyu
Erzincan’da Modifiye ve Araç Tutkunları Kulübü üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ...
Hainlere ait 5 sığınak ve 5 depo imha edildi
Bitlis’te jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu terör örgüne ...
Hainlerin yaptığı tek şey sivillere zarar vermek
Türkiye’nin PKK/YPG terör örgütüne yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva