Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
28 Kasım 2018 Çarşamba - 12:01

"Biz eserlerimizle konuşuyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaşımdan tarıma, sanayiden sosyal yardımlara kadar her alanda Türkiye'ye adeta çağ atlattık. Belediyecilik AK Parti'nin işidir. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. ‘dedi

 Biz eserlerimizle konuşuyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemize bugüne kadar verdiği sözleri tutmayan, oyalama taktikleriyle bizi idare edebileceklerini sananlar artık yolun sonuna geldiklerini görmelidirler. Bizim hedefimizde sadece ülkemize yönelik husumetleri gün gibi ortada olan teröristler vardır. Müttefik olduklarını, stratejik ortak olduklarını söyleyenler ilişkilerimizi siyasi, ekonomik ve askeri olarak güçlendirerek geleceğe taşımak isteyenler için bu bir fırsattır. Ülkemizi hedef alan teröristlerin önünden çekildikleri takdirde Türkiye’nin yanında yer aldıklarını anlayacağız. Aksi takdirde kendi bekamız için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz" dedi.

ERDOĞAN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısında konuştu. "Kandil’deki terör elebaşlarının başına ödül koyanlar onların emrindeki teröristler ile her gün iş tutuyorlar" diyen Erdoğan, "Başlarına ödül koydukları teröristlerden emir alan grupların ülkemize yönelik herhangi bir tehdit oluşturmadığını söyleyenler sadece kendilerini kandırırlar. Kandil'dekilerin, dağlara kaçırılan kızların, kadınların ne hale getirildiklerini mızrak çuvala sığmıyor, tüm dünya izliyor ve onların ne yazık ki onlardan doğan çocuklar da Avrupa’da, şurada, burada satılıyor. Çünkü bunlar hem insan kaçakçısı hem de bu tür gayrimeşru çocukların da pazarlamasını yapan örgüt. İsterseniz gelin bu tür samimiyetsizliklere cevabımızı Ziya Paşa’nın Terkib-i Bend’i ile verelim: 'En ummadığın keşf eder esrâr-ı derûnun, Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın? En ummadığın senin içyüzünü keşfeder, Sen herkesi kör, halkı sersem mi sanıyorsun? Bir gün gelecek sen de perîşân olacaksın, Ey gonca bu cem’iyyeti her-dem mi sanırsın? Nâ-merd olayım çarha eğer minnet edersem, Cevrinle senin ben keder etsem mi sanırsın? Allah’a tevekkül edenin yâveri Hak’dır, Nâ-şâd gönül bir gün olur şâd olacaktır.' Allah’ın izniyle teröristleri tepeleyerek gönüllerimizi şad edeceğimiz günler çok yakındır. Grup toplantımızdan sonra gerçekleştireceğimiz MGK toplantımızda bu meseleleri konuşacak, değerlendirecek ve önemli kararlar alacağız. Ülkemize bugüne kadar verdiği sözleri tutmayan, oyalama taktikleriyle bizi idare edebileceklerini sananlar artık yolun sonuna geldiklerini görmelidirler. Bizim hedefimizde sadece ülkemize yönelik husumetleri gün gibi ortada olan teröristler vardır. Müttefik olduklarını, stratejik ortak olduklarını söyleyenler ilişkilerimizi siyasi, ekonomik ve askeri olarak güçlendirerek geleceğe taşımak isteyenler için bu bir fırsattır. Ülkemizi hedef alan teröristlerin önünden çekildikleri takdirde Türkiye’nin yanında yer aldıklarını anlayacağız. Aksi takdirde kendi bekamız için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

16 YILLIK BAŞARI SÜRECİ

AK Parti'nin iktidar olduğu günden beri ülkenin ve milletin meseleleri ile kendi siyasi gündeminin ayrımını titizlikle yapabilmiş bir parti olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bu sayede geçtiğimiz 16 yılda girdiğimiz 14 seçime rağmen ülkemizin tüm önemli meselelerini olması gerektiği gibi yönetmeyi başardık. Güney Amerika dönüşü kalan illerimizin adaylarını ve artık şekillenmeye başlayan ilçe adaylarımızı da bu arada genel başkan yardımcılarım birlikte çalışacaklar, beldelerle birlikte onları da hazırlayacaklar ve döndüğümüzde onları açıklayacağız. Seçim tarihine kadar bir yandan siyasi çalışmalarımızı, diğer yandan devlet işlerini beraberce yürüterek ülkemize ve milletimize hizmet edeceğiz" ifadelerini kullandı.

EKONOMİK TESPİTLER

Ekonomide yaz aylarında maruz kalınan saldırıların olumsuz etkilerinin yavaş yavaş silindiğine dikkat çeken Erdoğan, "Seçim ikliminin bu olumlu gidişi gölgelemesine izin vermeyeceğiz. Bazı kesimlerin hala tereddütle yaklaştıklarını, yatırımları ve harcamaları konusunda bekle gör politikasına devam ettiklerini görüyoruz. Halbuki gün bekleme değil tam tersine fırsatları değerlendirme günüdür. Uluslararası yatırımcıların giderek artan ilgisi ülkemizdeki çevrelere de örnek olmalıdır. Kaynakları atıl tutarak değil yatırıma, üretime, ihracata, ticarete, istihdama yönelterek değerlendirmek hem en doğru hem de en hayırlı yöntemdir. Aralık ayında bu çerçevede çok olumlu gelişmeler yaşanmasını bekliyoruz. Türkiye, güya en sıkıntılı günlerinde dünyanın en büyüklerinden olan İstanbul Havaalanının yine kendi alanında çok önemli yatırım olar Star Rafinerisinin, TANAP’ın açılışlarını yaparak Türk Akım Projesini topraklarına çıkartarak dünya gündeminde en üst sıralarda yer almıştır. İhracatımız, turizmimiz, turist sayısı 40 milyonu aşıyor, rekor üzerine rekor. Bunca güzel gelişme varken hala tereddütte kalmak bizim insanımıza yakışmıyor. Aralık ayıyla birlikte yeni bir yatırım ve istihdam seferberliği başlatarak 2019’a güçlü bir giriş yapacağız. Mahalli seçimleri bu sürecin takozu değil, destekçisi haline dönüştüreceğiz" dedi.

SEÇİM MANİFESTOSU

31 Mart 2019 mahalli seçim manifestosunun Aralık ayında ilan edileceğini hatırlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "2004’te 'Yerel Kalkınma Başlıyor', 2009’da 'Marka Şehirler', 2014’te 'Daima Millet Daima Hizmet' demiştik. 2019 için de gönül belediyeciliğimizi ifade eden bir vizyonla milletimizin karşısına çıkacağız. AK Parti, şahsım başta olmak üzere mahalli idarelerdeki başarılarıyla milletimizin gönlünde yer etmiş bir kadronun öncülüğünde kurulmuştur. Belediyelerdeki tecrübemizi ve pratikliğimizi, hükümete geldikten sonra ülke çapındaki tüm çalışmalarımıza yansıttık. Bu sayede cumhuriyetimizin bizden önceki 79 yılında yapılanlardan kat ve kat fazla hizmeti 16 senede ülkemize ve milletimize kazandırmayı başardık. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaşımdan tarıma, sanayiden sosyal yardımlara kadar her alanda Türkiye'ye adeta çağ atlattık. Belediyecilik AK Parti'nin işidir. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Ana Muhalefet gibi sadece akşam başka sabah başka yalanlarla değil. Belediye hizmetlerinin mazereti, bürokrasisi, manisi olmaz. Belediye başkanlığının mesai saati olmaz, sürekli halkın içinde olmayan, kapısı daima halka açık bulunmayan, telefonu çaldığında açılmayan bir belediye başkanının başarılı olması mümkün değildir. Milletinin evinin önünden çöpü düzenli olarak alamıyorsanız, sokağını, caddesini, parkını pırıl pırıl yapamıyorsanız, musluğundan suyunu akıtamıyorsanız millet size mazeretinizi sormaz, biletinizi kesip gönderir. Bazen söylüyorum bu Ana Muhalefet rahatsız oluyor. Ya niye rahatsız oluyorsunuz. İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman ben muslukları akmayan bir CHP'li belediyeden almıştım, dağ gibi çöpleri olan bir belediyeyi CHP'den almıştım. Gazetelerin maske dağıttığı bir İstanbul'u CHP'den almıştım. Bu millet kime nasıl bilet keseceğini biliyor. Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Partimde de bu tür arkadaşlarım varsa kusura bakmasınlar onlarla da yol yürümeyiz."

 
Tarım sigortalarının kapsamı genişletildi
 
Erdoğan: "Haklarımızı kullanmakta kararlıyız”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yemen için seferber oldular
Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonu, Yemen'deki insani drama "dur" demek ...
“Eskiden alın teri vardı şimdi akıl teri var”
Yıldırım, “Dünya kendiliğinden değişmiyor. Değişimin dinamikleri akıl ...
‘Karamsar senaryo yazanlar ters köşe oldular”
Yıldırım, “Türkiye için kara bulutlar dolandıranlar karamsar senaryo yazanlar ...
 
Kahraman’dan 15 temmuz değerlendirmesi
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, “15 ...
Soylu: "8 bin 526 YTS'nin girişi engellendi"
Soylu, "İstihbarat birimlerimiz 27 bin şahsı kontrol etmiş, çatışma bölgelerine ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bunun adı gericiliktir”
Erdoğan, “Dünyanın kendisini 21. yüzyılın ikinci yarısına hazırlamaya ...
 
Selçuk atama verilerini paylaştı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 310 şehit ...
“Kıbrıs, bizim milli davamızdır”
Oktay, Lefkoşa Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ...
Soylu İçişleri vizyonunu paylaştı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütüne katılımın son 30 yılın ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva