Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
8 Ocak 2019 Salı - 12:34

"Bu coğrafyanın kilit taşı Türkiye”

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin dünyadaki yerinin önemini vurgulayarak, tüm mazlum milletlerin umudu olduğunu söyledi.

 Bu coğrafyanın kilit taşı Türkiye”

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin dünyadaki yerinin önemini vurgulayarak, tüm mazlum milletlerin umudu olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, partisinin Burdur’daki İl ve İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Kurtulmuş, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, içinde bulunduğu coğrafyada kilit taşı konumunda olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, "Gün, safları sıklaştırma günüdür, aramızda varsa farklılıklar, onları birleştirme günüdür. Gün, dirliğimizi ve birliğimizi çok daha güçlü bir hale getirme günüdür. Türkiye dediğimiz bu coğrafya, atalarımızdan aldığımız mirasla birlikte çok şükür bugün yeniden ayağa kalkmış, Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye, dünyanın göz bebeği ülkelerinden birisi haline gelmiştir. Özellikle, içinde bulunduğumuz coğrafya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar, bu coğrafya dünya devletlerinin, dünya devlerinin at koşturduğu, kendi hesaplarını bir şekilde gerçekleştirmek için bölge halklarına bu bölgeyi zindan haline getirdiği bir hal almıştır. İşte, Ortadoğu’yu görüyorsunuz; Suriye paramparça bir hale geldi. Irak parçalandı, Yemen parçalandı, Libya parçalandı, Ortadoğu coğrafyasında Türkler, Türkmenler, Araplar, Kürtler, Yezidiler, Sunniler, Şiiler, hepsi büyük bir sıkıntının içerisinde. Bu coğrafyanın kilit taşı olan Türkiye” dedi.

“TÜM MAZLUM MİLLETLERİN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKTIĞI ÜLKE TÜRKİYE’DİR”

“Türkiye ayakta olursa, Türkiye güçlü olursa, bu coğrafyanın halkları da mutlu, mesut ve müreffeh bir şekilde yaşarlar” diyerek açıklamalarını sürdüren Kurtulmuş, "Türkiye, yeniden büyük bir ülke haline gelirse, bu coğrafyada hakkaniyet ve adalet yeniden tesis edilir. Bu coğrafyada insanlar, hangi etnik kökenden olursa olsun; başları dik, geleceğe ümitle bakar hale gelirler. İşte, sadece Türkiye değil, sadece bu coğrafyanın değil, tüm mazlum milletlerin gözünün içine baktığı ülke Türkiye’dir. Türkiye’nin güçlü olmasını istiyorlar. Türkiye’nin ayaklarının üstünde durmasını istiyorlar. Türkiye’nin önünün kesilmesini istemiyorlar” diye konuştu.

"SABAHLARA KADAR DUA ETTİLER”

FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz 2016 yılındaki hain ve kanlı darbe girişiminde bulunduğu gecede İslamın son sancaktarı konumundaki Türkiye için geniş bir coğrafyada sabahlara kadar dua ettiğini kaydeden Kurtulmuş, "15 Temmuz akşamında sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok yerinde insanlar sabahlara kadar dua etti. Sudan'ın başkenti Hartum’dan ta Orta Asya'nın içlerine, Makedonya’dan Yemen’e kadar geniş bir coğrafyada insanlar ellerini açtılar ve dua ettiler. ‘Ya Rabbi Türkiye’ye, İslam'ın sancaktarlığını yapan bu aziz millete zeval verme. Türkiye’de de Recep Tayyip Erdoğan’ın ayağına taş değdirme, Türkiye’nin önünü kesmek isteyen bu hainlere fırsat verme’ diyerek, sabahlara kadar dua ettiler. Ta ki sabah namazına kadar. İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü’nde FETÖ’cü eşkıya halk tarafından derdest edilene kadar. Ben bunları hikaye olarak anlatmıyorum. Hartum’da resmi ziyarete gittiğimizde oradaki insanlardan dinledim. Bahreyn’deki, Makedonya’daki insanlar aynı şekilde sabahlara kadar dua ettiler. Yani, şunu söylemek istiyorum; sorumluluğumuz sadece kendimizden ibaret değil. Burdur’a karşı sorumluyuz, Türkiye’deki 81 milyon vatandaşımıza, aziz milletimize karşı sorumluyuz ama aynı zamanda bütün İslam Ümmeti’ne, bütün mazlum milletlere karşı sorumluyuz. Onun için Genel Başkanımız, Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 'Dünya 5’ten büyüktür' diyerek dünyaya meydan okuyor. Dünyanın sahiplerine karşı, ‘Haddinizi bilin’ diyor, mazlumların yanında olduğun ifade ediyor” ifadelerini kullandı.

 
Doğu’dan beyaz haberler
 
Koca’dan e-nabız açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılının Ocak ayı içinde çiftçilere ödenecek ...
“Türkiye güvenli bir liman olmayı sürdürüyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ülkemize yatırım yapan Allah’ın izniyle pişman ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yerel Seçim genelgesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için ...
 
“AK Parti’de ben yok, biz var”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasette de insanı kibir, gurur, millete tepeden ...
'Tüm terör örgütlerinin başını eziyoruz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye terör örgütleriyle, çetelerle ...
‘Milletimizin gönlünden düşenin bizde yeri yok’
Erdoğan, 'Milletin gönlünde yeri olmayan, ilçesinde, ilinde karşılığı ...
 
"İllet ittifakına karşı muzaffer olacağız"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nı başkent Ankara'da ...
Erdoğan: "Suriye'nin bölünmesine karşıyız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin bölünmesine karşıyız ama bizim bütün ...
‘Filistin ve Kudüs kutsal dava’
Bakan Çavuşoğlu Filistin meselesinin milli ve kutsal bir dava olduğunu ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva