Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>SÄ°YASET
14 Mart 2010 Pazar - 00:27

'Ermenistan'a unutamayacağı bir ders verilmeli'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları ile ilgili olarak İsveç Parlamentosunda kabul edilen karar konusunda, "Bir ülke size bile bile kötülük yapıyorsa bunun mutlaka bir cevabı olmalıdır, bunu yapan ülke bir bedel ödemelidir. Fakat daha da önemlisi, ülkemiz aleyhine faaliyetlerin kökeninde olan Ermenistan'a unutamayacağı bir ders vermektir" dedi.

 Ermenistan a unutamayacağı bir ders verilmeli

Öymen, Kahramanmaraş'ta partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, İsveç parlamentosunun kararını değerlendirdi.

İsveç'in aldığı kararın Türkiye'yi, hangi siyasi partiden olursa olsun tüm vatandaşları üzdüğünü ve derinden yaraladığını belirten Öymen, "Biz atalarımıza layık görülen bu sıfatları reddediyoruz ve hiç bir şekilde kabul etmiyoruz. Bazıları, Türkiye hakkında bir süreden beri yabancı ülkelerde konuşmayı adet edindiler. Tarihi gerçekleri çarpıtarak, hukuku hiçe sayarak, siyasetin en temel ilkesi olan nezaket ilkesini bile bir tarafa bırakarak, ülkemizi, atalarımızı, vatandaşlarımızı yaralayıcı ifadelerde bulunuyorlar. Bunları kesinlikle reddediyoruz ama reddetmek yetmiyor. Büyükelçimizi çağırmak doğrudur ama yeterli tepki bu değildir" dedi.

Öymen, yeterli tepkinin, "bu kampanyaların arkasında yer alan Ermenistan'a hiç unutmayacağı bir ders vermek" olduğunu belirterek, protokollerin Meclisten geri çekilmesini istedi.

"Milli şeref meselesi..."

Öymen, "Uluslararası ilişkilerde adettir. Bir ülke size bile bile kötülük yapıyorsa sizin haklarınızı, çıkarlarınızı, itibarınızı dünyada zedelemeye çalışıyorsa bunun mutlaka bir cevabı olmalıdır. Bunu yapan ülke bir bedel ödemelidir. Siz bunu ödetemediğiniz takdirde, bu gibi faaliyetler devam edecektir. Şimdi İngiltere'de benzeri bir tasarının gündeme geleceği söyleniyor. Arkadan İspanya'da geliyor. Bundan sonra yapılacak iş benzeri durumların başka yerlerde yaşanmamasıdır. Fakat daha da önemlisi bütün bu ülkemiz aleyhine faaliyetlerin kökeninde, menşeinde olan Ermenistan'a unutamayacağı bir ders vermektir" dedi.

Ermeni iddialarının 1975'te Kıbrıs harekatından sonra başladığını savunan Öymen, "Türkiye şerefli bir ülkedir, Türk milleti gururuna düşkün bir millettir. Biz hiçbir zaman atalarımız aleyhine hiç kimseye böyle söz söyletmeyiz. Onun için hiç kimse atalarımızın katil olduğunu Türk milletine kabul ettiremez" ifadelerini kullandı.

Ermenistan'ın benzeri bir çalışmayı Avrupa Birliğinde de yapacağını belirten Öymen, "Hükümeti uyarıyoruz; bu yılın içinde AB'de soykırım ile ilgili bir karar geçirmeye çalışıyorlar. Buna göre (soykırım olmamış) demeyi suç sayacaklar. Biz bu konuyu etkin bir şekilde TBMM gündemine getireceğiz. Bu konularda hiçbir tavizimiz yoktur. Çünkü, bu yalnız milli çıkar meselesi değil milli şeref, milli hasiyet meselesidir" diye konuştu.

Anayasa değişikliği

Anayasa değişikliği çalışmalarına da değinen Öymen, "Hükümet şimdi bir anayasa çıkartmaya çalışıyor. Gayet tabii Türk milleti daha iyi bir anayasaya layıktır. Biz yıllardan beri söylüyoruz. İlk önce milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması lazım. Bugün Meclis'te 550 milletvekili var, 608 tane dokunulmazlık dosyası var. Bunların bir bölümü maalesef yüz kızartıcı suçlardandır. İşte bizim anayasa değişikliği deyince aklımıza gelen bu" dedi. Öymen, Anayasa'da yer alan geçici 15. maddenin kaldırılmasını da istedi.

"CHP milletvekillerini sindirmeye çalışıyorlar"

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Öymen, CHP Milletvekili Ahmet Ersin'in bir soruşturma kapsamında adı geçen gizli tanıkla buluştuğu haberlerine ilişkin bir soru üzerine, "Arkadaşımız gerekli cevabı verdi. Burada can alıcı olan taraf şudur. Biz nerede yanlışlık, yolsuzluk, hukuksuzluk Türkiye'nin menfaatlerine aykırı bir durum söylersek hemen bunlar bireysel olarak bizim genel başkanımıza, milletvekillerimize, il örgütlerimize saldırıya geçiyorlar. Biz bunları ciddiye almıyoruz. Bizim hiç bir milletvekilimiz hukuk dışı hiçbir işlem yapmaz. CHP'nin temel ilkelerine aykırıdır. Öyle anlaşılıyor ki CHP'li milletvekillerini boy hedefi yaparak onları susturmaya, sindirmeye çalışıyorlar. Ama bunu başaramayacaklardır. Ne genel başkanımızı ne de üyemizi yıldırmaya cesaretleri güçleri yetecektir" dedi.

 
Kişoğlu Vefat Etti
 
TÖRENLERE EYLEM KARIŞTI
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ermeni Dölleri 14 Mart 2010 Pazar 16:15

Çok oldu bu Ermeni'nin dölleri çok şımardılar...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kişoğlu Vefat Etti
Erzurum İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Orhan Kişioğlu (82) Akşam Saatlerinde Hayatını Kaybetti.
ERTUGAY 12 MART'I ANLATTI...
MHP Milletvekili Ertugay, TBMM’de yaptığı konuşmada, Erzurum’da yazılan ...
MURAT KILIÇ NET KONUŞTU: ERKEN SEÇİM YOK!
Erzurum’a son günlerde ardı ardına çıkarma yapan AK Parti kurmayları, ...
 
AKDAĞ'IN ÇIKIŞINA İLGİNÇ DEĞERLENDİRME
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın "Sivil tepki" talebine Erzurumlu siyasiler, ...
AYIP YA BARİ BUNU YAPMA...
YÖK'ün Erzurum'a 2. Üniversite önerisini sahiplenme girişimine Erzurum'dan ...
2011 MİLAT OLACAK!
Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, 2011’de son virajda olduklarını ...
 
BULUTLAR ÖNCEKİ DÖNEMLERİ SUÇLADI...
Palandöken belediye başkanı yaptığı basın toplantısında kendinden önceki ...
NEYDİNİZ, NE OLDUNUZ YA DA OLACAKSINIZ?
Başbakan Erdoğan'ın mal varlığı açıklaması Erzurum'da takdirle karşılandı. ...
KÖYLÜ HALİNDEN MEMNUN SADECE LÜKS EV İSTİYOR!
Aziziye’ye bağlı Sarıyayla Mahallesi’nde belediye tarafından organize ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva