Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>SÄ°YASET
12 Mart 2010 Cuma - 05:53

ERTUGAY 12 MART'I ANLATTI...

MHP Milletvekili Ertugay, TBMM’de yaptığı konuşmada, Erzurum’da yazılan 12 Mart Destanını anlatarak,. Milli Mücadele ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum’un bugün hiç de hak etmediği yerde olduğunu savundu.

ERTUGAY 12 MART I ANLATTI...

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, TBMM’de yaptığı konuşmada, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunu dile getirdi, Milli Mücadele ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum’un bugün hiç de hak etmediği yerde olduğunu savundu.

Erzurum’un kurtuluş günü olan 12 Mart 1918 tarihinin, Anadolu’nun kalbi Erzurum’un bu ülke uğruna nice canlar feda edilerek elde edilen bir zafer günü olduğunu ifade eden, Ertugay, “16 Şubat 1916’dan12 Mart 1918 tarihine kadar Rus ve Ermeni işgali altında kalan Erzurum’da Taşnak Ermeni çeteleri tarafından yapılan insanlık dışı katliam Jenosit ve Ortaçağdaki Engizisyon mezaliminde dahi görülmeyen bu vahşet, 12 Mart 1918 tarihinde 1. Kafkas Kolordusu’nun Erzurum’a girişiyle son bulmuştur.”dedi.

//ERZURUM’DA HER AİLEDE MUTLAKA ŞEHİT VAR

“Erzurum’da hiçbir aile yoktur ki Rus ve Ermeni savaşlarında şehit vermemiş olsun.”ifadelerini kullanan Ertugay, “Erzurum, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da en fazla Türk soykırımının yapıldığı şehirlerin başında gelmektedir. 1916-1918 yılları arasında vilayet sınırları dahilinde şehit sayısı 50 bindir. Burada şu hususu bilhassa ifade etmek istiyorum. Türk Milleti, Bu tarihi gerçeğe rağmen olayları ters yüz edip Türk’e soykırım iftirası atanların, bu kin ve iftira kampanyası altında asla ezilmeyecek, bütün engellere rağmen dünya kamuoyunun gerçekleri öğrenmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

//ERZURUM ANADOLU’NUN KİLİDİ

Erzurum büyük Türk Milleti’nin tarihi misyonunda ve alın yazısında her zaman Anadolu’nun kilidi ve anahtarı konumunu üstlendiğini vurgulayan Ertugay, şunları kaydetti: “Tarihi Türk yurdudur. Dün olduğu gibi bugün de, bu tarihi şehir stratejik öneminden, tarihi, kültürel ve siyasi cazibesinden hiçbir şey kaybetmemiştir. Türk yurdu olduğundan bugüne kadar ülkemizde görülen her önemli vatan meselesinde Türk Milleti’nin yüz akı olmuştur. Bu konumundan dolayı da Anadolu tarihiyle uğraşan tarihçilerin hem fikir oldukları yegane nokta; Erzurum yaylasına hakim olan milletler bütün Anadolu’ya hakim olurlar bu yaylayı ellerinden çıkaran milletler, er veya geç Anadolu’nun öteki kısımlarındaki hakimiyetlerini de kaybederler. Bu gerçek, Anadolu’nun 5000 yıllık tarihinde hiç değişmemiştir ve değişmeyecektir.

//CUMHURİYETE GİDEN YOL VE 12 MART

Onun içindir ki büyük Önder Atatürk, yeni devletin ve cumhuriyetin kuruluşuna giden ilk adımı Erzurum’da Erzurum Kongresini yaparak atmıştır. Erzurum Kongresi’ne zemin hazırlayan sürecin başlangıcı hiç şüphesiz ki, hürriyet ve istiklal mücadelesinin kazanıldığı 12 Mart tarihi yani Erzurum’un kurtuluşudur. Büyük Önderin “Tarih bu kongremizi şüphesiz ender ve büyük bir eser olarak kaydedecektir” dediği Erzurum kongresi; Kuva-i Milliye’nin, amil milli iradenin hakim kılınacağının ilan edildiği bir kongredir; Bu kongre yeni kurulacak bağımsız Türk Devletinin kuruluş felsefesini oluşturan,  Azınlıklara imtiyazlar verilemez, Manda ve himaye kabul edilemez, Vatan bir bütündür parçalanamaz, Kararlarının alındığı tarihin akışını değiştiren bir kongredir.”

//UYUM YASALARI TEPKİSİ

Erzurum’da 23 Temmuz 2003’de 59’ncu AKP Hükümeti’nin, 84 yıl önce tarihi karaların alındığı, bağımsızlık meşalesinin yakıldığı bu kutlu mekanda bir Bakanlar Kurulu toplantısı yaptığını hatırlatan Ertugay: “Bu toplantıda 7’nci uyum paketi adı altında 10 tane yasanın çıkarılması kararlaştırılmıştır.

Maalesef bu yasaların bazıları Erzurum Kongresi kararları ile adeta hesaplaşma niteliğindedir.

Ve Bugünkü 1000 yıllık kardeşliğimizi dinamitleyen, milli birlik ve beraberliğimize zarar veren, şehitlerimizin kemiklerini sızlatan, bugünkü açılım denen yıkım projelerinin de alt yapısını oluşturmuştur. Türk Milletin kurtuluşuna ve bağımsızlığına giden bu günleri anarken şüphesiz amacımız, tarihten çıkarılan derslerin yeni nesillere aktarılması yanında, o zor şartlarda bu aziz vatanı işgalden kurtarıp bize emanet eden kuva-i milliye ruhuyla, bugün bu ülkeyi yönetenlerin millete, devlete bakışı arasındaki farkı ortaya koymaktır.”ifadelerini kullandı.

//ERZURUM GERİYE GİTTİ

Günümüz Erzurum’unun, geçen 8 yıllık zaman içerisinde bir taraftan ekonomik olarak kan kaybettiğini bildiren Zeki Ertugay; şunları söyledi: “Yani küçük esnafı çiftçisi yok olurken, memuru emeklisi dara düşerken, tarım ve tarım dışı sektörlerde işsizlikte patlama yaşanırken diğer taraftan da ilde yaşanan iki yönlü göç şehrin kültürel ve sosyal yapısını ciddi oranda bozmuştur.  Sadece birkaç rakam vermek gerekirse, kurulan tasfiye edilen ve kapanan işyeri istatistiklerine göre;  Erzurum’da 2009 yılı temmuz ayında, 2008 yılı temmuz ayına göre kurulan şirket sayısında yüzde 55, kurulan gerçek kişi ticari işletmesi sayısında yüzde 41’lik azalma oldu. Tasfiye edilen kooperatif sayısında yüzde 166 oranında artış oldu. Geçen yılın aynı ayına göre kapanan şirket sayısı yüzde 50, kapanan kooperatif sayısı yüzde 133 arttı. Bu rakamlar Erzurum’un sürekli kan kaybettiğini ekonomik olarak büyük bir sıkıntı içerisinde olduğunu ve problemlerine acilen çözüm beklediğini açıkça göstermektedir.12 Mart aynı zamanda İstiklal marşımızın kabulünün 89 uncu yıldönümüdür. Sözlerimi burada bitirirken, İstiklal marşımızın yazılmasına vesile olan kahramanlarımıza, milli mücadelede ve terörle mücadelede hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, Milletimize baş sağlığı diliyor aziz hemşerilerimin kurtuluş bayramlarını tebrik ediyorum.”

 
Cengiz’den Kurtuluş Mesajı…
 
Kişoğlu Vefat Etti
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çanakkale Şehitlerimiz 18 Mart 2010 Perşembe 12:02

Hem 12 mart ve ardından hem de 18 Mart Çanakkale şehitlerimizi saygıyla anıyorum,Ege bölgesinde aynen Doğuda verilen mücadeleler verilmiş ve aynen Doğudaki gibi büyük bir hayat mücadelesiyle Rum,İngiliz,Fransız v.s. binlerce düşman askeri püskürtülmüştür,Egeli vatandaşlarımız da canla başla mücadele etmişler ve hepsini denize dökmüşlerdir, Ege'nin tüm köylerinde bu mücadelelerin izlerini ve hala yaşayan tarihleri Dedeleri görürsünüz, tıpkı dedelerimizin Erzurum'da Ermeniye verdiği mücadele gibi/Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Mustafa Kemal Atatürk 20 Ekim 1927

Yorumu oyla      0      0  
Selami 14 Mart 2010 Pazar 21:37

Ancak destan okursunuz sayın hocam. bence siz Akpartililerin kolundan ve yolundan ayrıl da azıcık bu şehre bak.

Yorumu oyla      0      0  
arif yıldırım 14 Mart 2010 Pazar 14:42

HELAL OLSUN SANA HOCAM İŞTE BU KADAR... BAŞKADA VEKİLİMİZ YOK ZATEN. MERAK EDİYORUM 12 MART DİĞER VEKİLLERE BİR ŞEYİ HATIRLATMIYORMU.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MURAT KILIÇ NET KONUŞTU: ERKEN SEÇİM YOK!
Erzurum’a son günlerde ardı ardına çıkarma yapan AK Parti kurmayları, ...
AKDAĞ'IN ÇIKIŞINA İLGİNÇ DEĞERLENDİRME
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın "Sivil tepki" talebine Erzurumlu siyasiler, ...
AYIP YA BARİ BUNU YAPMA...
YÖK'ün Erzurum'a 2. Üniversite önerisini sahiplenme girişimine Erzurum'dan ...
 
2011 MİLAT OLACAK!
Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, 2011’de son virajda olduklarını ...
BULUTLAR ÖNCEKİ DÖNEMLERİ SUÇLADI...
Palandöken belediye başkanı yaptığı basın toplantısında kendinden önceki ...
NEYDİNİZ, NE OLDUNUZ YA DA OLACAKSINIZ?
Başbakan Erdoğan'ın mal varlığı açıklaması Erzurum'da takdirle karşılandı. ...
 
KÖYLÜ HALİNDEN MEMNUN SADECE LÜKS EV İSTİYOR!
Aziziye’ye bağlı Sarıyayla Mahallesi’nde belediye tarafından organize ...
Kümbet acı konuştu
SP İl Başkanı Teoman Kümbet, “İşinden olan vatandaşlara ikinci bir darbeyi ...
Çığlık, Araştırma Komisyonunda
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Büyük Birlik Partisi ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva