Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>GÜNDEM
11 Mart 2010 Perşembe - 17:16

Cengiz’den Kurtuluş Mesajı…

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün de 89. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cengiz’den Kurtuluş  Mesajı…

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “12 Mart tarihe altın harflerle yazılmış, eşsiz bir destandır.” dedi.

Başkan Cengiz, işgal altındaki topraklarımızda insanlık dışı vahşet ve katliamların sona ermesi için kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla, canını ve kanını siper eden bir milletin şahlanışını ifade eden 12 Mart’ın, zaferle taçlandırılmış bir destan olduğu gibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin de dönüm noktalarından olduğunu belirtti.

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Fatih Cengiz, mesajında şunları kaydetti: “12 Mart, bir millete vurulmak istenen esaret zincirinin kırıldığı, milli diriliş ve şahlanışı ifade eder. İnsanlık dışı her türlü katliam ve işkencelere karşı birlik ve beraberlik içerisinde var olma mücadelesi veren Erzurum, insanlığın örnek alacağı bir zafer gerçekleştirmiştir. Rus işgalinin ardından Ermeni çetecileri tarafından akıl almaz işkence ve katliamlara maruz kalan Erzurumlu, birlik ve beraberliğini, vatan sevgisi ile pekiştirip, aziz vatanı kanları uğruna korumuş ve kurtuluş meşalesini Erzurum’dan ateşlemişlerdir. Böyle bir ecdada sahip olduğumuz için gururluyuz, mutluyuz. Bunun için başımız her zaman dik, aziz şehitlerimizin kanlarıyla şekillenmiş bayrağımız her zaman göklerdedir. Bugün bizlerin birinci vazifesi, canları ve kanları pahasına bu toprakları bize vatan yapan ecdadımızın emaneti olan bu vatanı, şehrimizi ve ilçemizi daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara taşımaktır. Anadolu’nun bayrak ili olan Erzurum, kahramanlık destanlarıyla da tarihin altın sayfalarında yerini almıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bu milletle neler yapılmaz ki…’ tarifiyle İstiklal Mücadelesini başlattığı diyar olan Erzurum, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin de atıldığı şehir olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini Erzurum’da başlatması, bu şehrin tarihteki önemine işaret eder. Bağrında Nene Hatun, Kara Fatma gibi kadın kahramanlar çıkaran bu şehir, Aziziye Destanı ile yedi düvele meydan okumuş ve bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakları vatan yapmışlardır. Geçmişte yaptıkları vahşet ve katliamlarla milletimizin bölünmez bütünlüğüne kastedenler, bugün de farklı senaryolar üretip, kılıf değiştirerek karşımıza çıkmaktadır. ABD Temsilciler Meclisi’nde alınan karar da bunun bir göstergesidir. Kurtuluş Savaşı’nda Ermeniler’in yaptığı canilikleri, vatanını savunmaktan başka hiçbir amacı olmayan milletimize mal etmek, vahşete ortak olmaktır. Bunun başka izahı yoktur. Tarih, o kararın altın imza atanlarla, katliam yapanları aynı şekilde yazacaktır. Milletimize ve ecdadımıza iftira atanlar da tarih önünde hesap vereceklerdir. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimin bayramını kutluyorum.”

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN YILDÖNÜMÜ

Başkan Cengiz, 12 Mart’ın aynı zamanda İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün de 89. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “İstiklal mücadelemizi muhteşem dizeleriyle ebedileştiren Milli Şairimiz, Merhum Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal kahramanlarımızı, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

 
SOYLU: GÖREVDEN ALMALAR HAKSIZ, HUKUKSUZ
 
ERTUGAY 12 MART'I ANLATTI...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SOYLU: GÖREVDEN ALMALAR HAKSIZ, HUKUKSUZ
Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Atilla Soylu, Numune Hastanesi'nde ...
ERZURUM'DA SORUN YOK!
2010 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Öztürk başkanlığında ...
NEVRUZ İÇİN MİLLİ YAKLAŞIM
Güneş Vakfı Başkanı Prof.Dr. Alparslan Ceylan'ın Nevruz etkinlikleri içinde ...
 
AKDAĞ AÇIKLADI: TEHLİKE BİTTİ...
Sağlık Bakanı Recep Akdağ domuz gribi salgınının muhtemelen tamamlandığını ...
CENGİZ KADINLARI UNUTMADI...
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla ...
İŞTE MİLLİ DURUŞ BU...
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu’nda kabul edilen sözde ...
 
ALVARLI EFE YILINA DESTEK YAĞIYOR!
DOSİAD'IN yaptığı "2011 Alvarlı Efe yılı İlan Edilsin" teklifine şehrin ...
TARİHÇİ PROF'UN FERYADI
Türkiye ile Ermenistan’ın meselelerini kendi aralarında halletmesi gerektiğini ...
TORTUM'A YARGI IŞIĞI
Rize İdare Mahkemesi, daha önce yürütmeyi durdurma kararı verdiği İkizdere ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva