Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>POLEMÄ°K
23 Eylül 2010 Perşembe - 11:54

500 Bin gizli Ermeni var!

Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan’ın çevrelerinde “Müslüman Kürt” olarak bilinen Ermenilerin asıl kimliklerine dönmeye başladığı yolundaki açıklaması, Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun “kripto Ermeniler” konusundaki suskunluğunu bozmasına yol açtı.

500 Bin gizli Ermeni var!

Prof. Halaçoğlu, ülkemizde en az 500 bin “kripto Ermeni” olduğunu belirterek, bu gerçeği söylediğinde kendisini “kafatasçılıkla” suçlayıp, yargısız infaza tabi tutanların, bugün bunu açıklamasının sebebinin, Ermenilere emlak verme ve Türkiye’yi tazminat ödemeye zemin hazırlama olduğunu öne sürdü.

15 gün kadar önce eşini kaybeden Prof. Halaçoğlu, Akdamar Kilisesi’nin ayine açılmasının ardından Ermeni Patrik Vekili Ateşyan’ın yaptığı açıklama üzerine Türk Ocakları internet sitesinde bir yazı kaleme aldı.

Halaçoğlu’nun, “Kimliklerine Hırıstiyan Yazdıranlarla İlgili Bir Değerlendirme” başlıklı yazısı şöyle:    

“21 Eylül 2010 tarihli Hürriyet Gazetesi’nde Van kaynaklı Okan Konuralp tarafından bir haber yayınlandı. Haber, ‘Artık kimliklerine Hıristiyan yazdırıyorlar” başlığı altındaydı. Aslında gündemde Van Gölündeki Akdamar kilisesindeki ayin vardı. 95 yıl sonra bu kilisede yapılan ilk ayin olarak verildi. Bu ayin Türkiye’de hep gizli kalmış bir konunun ortaya çıkmasına vesile oldu ve demokratikleşmenin sonucu olarak, şimdiye kadar kimliklerini gizlemek zorunda kalmış olan Ermenilerin tekrar asıl kimliklerine dönmesi olarak değerlendirildi. Gerçek böyle miydi yoksa farklı bir boyut mu vardı? Bu arada Türkiye Ermenileri Patrikliği Patrik Genel Vekili Sayın Aram Ateşyan’ın Müslüman olan yeğenlerinin 4 ay önce nüfus cüzdanlarına Hıristiyan yazdırdıkları yer almaktaydı bu haberde. Bu kimselerin bölgede ‘Müslüman Kürt’ olarak bilindiği de eklenmişti. Öte yandan ‘dışarıda Müslüman ama aile içinde Ermeniydik’ dedikleri de yer aldı. Bu şekilde son bir yıldır önemli şekilde asıl kimliklerine dönmeler olduğu vurgulandı.

2007 yılında Kayseri’de Avşarlar Sempozyumunda bir konuşma yapmıştım. Bu konuşmamda, ‘Kendisini Kürt ve hatta Kürt Alevi gösteren Ermeni dönmeleri’nden bahsetmiştim. Yer yerinden oynamıştı ve benim kafatasçılığım dahil, söylenmedik söz ve hakaret kalmamıştı. Konu öylesine sunulmuş ve çarpıtılmıştı ki, yargısız infaza uğramıştım. Halbuki gerek Türkiye’deki Ermeni soykırımını savunanlar, gerekse diaspora, Anadolu’da yaşayan Ermeniler nerede diye sormaktaydılar. Sözlerimde ne Kürtlere, ne de Alevi vatandaşlarımıza hakaret vardı. Ben, bir bilim adamı olarak nerede olduklarını belgeyle açıklamıştım. O zamanki söylediklerimin tümü Amerikan arşiv belgelerine dayanmaktaydı ve hatta isim ve köy adlarına kadar bilgi bulunmaktaydı. Arşiv belgesi Ermeni asıllı görevliler tarafından hazırlanmıştı ve raporun adı da ‘Ermeni Kürtleri’ ismini taşımaktaydı. Bu belgede hangi Ermeni cemaatinin hangi Kürt aşireti ismini aldığı, bunların bulundukları yerler ile alt birimleri ve oturdukları köylere kadar her şey kaydedilmişti. Ama bana bu bilgileri nereden aldığım hiç sorulmadı. Sadece neden konuştuğum ve bunu açıklamakla ırkçılık yaptığım suçlamalarında bulunuldu. Bugün ne oldu da beni darağacına çektikleri bir konuda rahatça herkes binlerce Ermeni’nin bu şekilde Müslüman kisvesi altında olduğunu söyleyebilmekteler. ‘Mahalle baskısından kurtuldukları’ iddiası tamamen safsata.Çünkü o tarihte beni o bölgeden arayan vatandaşlarımız bunların hepsini bildiklerini ifade etmişlerdi ve gerçekten de başta Patrik Hazretleri olmak üzere herkes kimlerin ve hangi köylerin bu şekilde ‘kripto Ermeni’ olduğunu bilmekteydi. Hatta 1977 yılından beri misyonerlerin bu türden Ermenileri tespit etme gayreti içinde olduğu, toprağı bol olsun Hrant Dink tarafından da dile getirilmişti. Benim tespitim bugün en azından 500 bin Ermeni’nin bu şekilde bulunduğudur.

Ermeni olmak ne suçtur ne aşağılanacak bir durumdur. Türkiye’de bugün Ermeni asıllı vatandaşlarımız bulunmaktadır ve birçoğu ile de yakın ilişkilerimiz mevcuttur. Bence asıl Ermeni vatandaşlarımızın çektikleri sıkıntı, bu şekilde kendini gizleyen Ermeni asıllı olanlarla, soykırım safsatasını ortaya atanlardır. Tarihte hoş olmayan birçok olay olmuştur. Fakat hiçbirinin bu kadar uzun süre ve kangren haline geldiği görülmemiştir. Konunun kişiselleştirilmesi kimler tarafından yapılmıştır; bunun iyi değerlendirilmesi gerekir. Nitekim hatırlanacağı üzere ben kişiler üzerinden hareket etmemiştim ve bu şekildeki kişilerin kendilerinin açıklama yapmasının doğru olacağı kanaatindeydim. Halen de aynı düşünceyi taşıyorum. Ancak Türkiye’de meydana gelen bir takım olayların iyi anlaşılabilmesi için de bu konunun açıklığa kavuşması gerektiğini düşünüyorum. Ama maalesef son zamanlarda Türkiye bir etnisite cenneti haline getirildi. Bence asıl ırkçılık bu şekilde ülke insanlarının farklılaşmasına zemin hazırlamaktır. Şimdiki ortam Türkiye’nin yakın bir gelecekte tamamen ayrışmasına yol açacak bir biçimde gelişmektedir. Bu son durum da, üstü örtülü olarak Ermenilere emlak vermek ve bir yerde tazminata zemin hazırlamaktır.

Gerçekte ise bu olay tamamen aydınlandığında, Ermeni soykırım iddialarının ne kadar yersiz olduğu kesinlikle ortaya çıkacaktır. Türkiye, terör meselesinde ve ayrılıkçı Kürt konusunda ciddi merhaleler kazanacaktır. Hatta ülkemizde öz be öz Türkmen olan Alevi vatandaşlarımız üzerinde oynanan oyunlar ortaya çıkacaktır. Tabii bütün mesele, bu konuyla korkmadan yüzleşebilmek veya bunu bilmek isteyip, istemediğimizdir. Tıpkı bu günlerde Akdamar Kilisesi’nin haçının yerine takılması taleplerinde, gerçek haçın Alman arşiv belgelerinde yer aldığı üzere, 1907 yılında Ermenistan tarafından gelen Michellian çetesinin, kiliseyi yağmaladıktan sonra haçını da çıkarıp eşine hediye götürmesini bilmek isteyip, istemediğimiz gibi. Yoksa biz çevremizde binlerce Ermeni asıllıların olduğunu çok iyi bilenlerdeniz.”

 
Tarihi Eserlerin Etrafına Kilit Taşı Döşeniyor
 
Dadaş Zekası
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menderes 2 Ekim 2010 Cumartesi 21:56

Ozan bey sizler değişen dünya dengelerine hizmet edin o zaman dünya sizi değiştirsin siz dünyayı değil ! Milliyetçilik bahsettiğiniz gibi birşey değildir lütfen daha iyi araştırın,gerçek Türk milliyetçiliğinin,bahsettiğiniz şeylerden daha farklı olduğunu bildiğinizi umarım,Türk milliyetçiliği bahsettiğiniz karşıtlıklar,düşmanlıklar v.s. gibi olaylarla uzaktan yakından alakalı değildir sadece bir dönem tuzağa düşürülmüştür.Şu an da her türlü tuzağa açıktır ancak düşmeyecektir Ebediyete kadar !!

Yorumu oyla      0      0  
Ozan 1 Ekim 2010 Cuma 13:06

Karşıtlıklardan, düşmanlıklardan beslenen milliyetçiliğin boyu çok büyümez. Bizim Cumhuriyet'in ulus devlet projesinin formüle ettiği milliyetçilik, korkularla içe kapanan ve herkesi düşman gören ve milliyetçilik deyince Yunan'a, Ermeni'ye kin gütmeyi anlayan kısır bir anlayışı ifade ediyordu. Bugün Türklük yedi bağımsız devletin bayrağı ile temsil ediliyor. Değişen dünya dengeleri Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu'da Osmanlı'nın yarım bıraktığı işi Türkiye'nin önüne koyuyor. Kısaca Osmanlı gibi büyük düşünmek ve büyük işlere kalkışmak gerekiyor. Savunmacı, karşıtlıklar ve düşmanlıklar yaratıcı dar bir milliyetçiliğin yerine özgüveni ile korkusuzca ilerleyen ve düşmanlıkları çözerek herkes için kurtarıcı mertebesine yükselen emperyal bir vizyona ihtiyacımız var.

Yorumu oyla      0      1  
Hakan 25 Eylül 2010 Cumartesi 23:57

Bunların gizlisi de mi varmış ??

Yorumu oyla      0      0  
Hakan 25 Eylül 2010 Cumartesi 03:26

Türk Milliyetçilerini azınlık durumuna düşürmek isteyen güçler oluştu Türkiyede korktuğumuz başımıza geliyor, diğer kanı bozukları tepemize çıkardılar bu işin sonunu hiç iyi görmüyorum bir Vatandaş olarak.

Yorumu oyla      2      0  
Necati 24 Eylül 2010 Cuma 14:47

Ülkücüler ne hale geldi yazıklar olsun direniş , baş kaldırma ifadelerini görmek çok üzücü.

Yorumu oyla      0      0  
Z.ARAZ 24 Eylül 2010 Cuma 14:47

TÜRKİYE İÇİN ABD GENEL KURMAYINDA ÇİZİLEN ERMENİSTAN-KÜRDİSTAN BÖLÜNMÜŞ HARITALARINA SES ÇIKARMAYAN TÜRKİYEYE ŞİMDİ RUM PONTUSTA EKLENEREK PARÇALAMA PLANLARINI UYGULUYOR EMPERYALİS GÜÇLER.BUNLARA SENARYO DİYEN BAZI KİŞİLER OLAYI KAMUFLE EDİYORLAR.SESSİZ KALAN TÜRKÜYE BAKIN NELERLE GÜNDEMİ MEŞGUL EDİYOR

Yorumu oyla      1      0  
Kürdistan'ın Hazırlığına Başlandı !! 24 Eylül 2010 Cuma 00:33

www.ulkucuhaber.com http://www.ulkucuhaber.com/v1/haber_detay.asp?haberID=6636 ______________________________________________ Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından, yaşanan karışıklıkları giderebilmek amacıyla başlatılan Kürtçe isimlerinin bulunduğu 91 köyün tabelası asıldı Eyll 23 2010, 19:44 ÜLKÜCÜ_HABER Kent içinde cadde ve sokakların tabelalarını tamamlayan Büyüşehir Belediyesi, adres bulmakta zorluk çekildiği ve karışıklık yaşandığı için muhtarların talebi üzerine köylerin Türkçe isimlerinin yanı sıra Kürtçe isimlerinin de bulunduğu tabelaları tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından 2009 yılı Ekim ayında başlatılan çalışma Elazığ, Urfa, Silvan ve Mardin yolu üzerinde bulunan 91 köye uygulandı. Köylerin Türkçe isimlerinin yanı sıra eski isimlerinin de bulunmasından hem köy halkı hem de muhtarlar memnun. Tabelalarda yer alan bazı köylerin Türkçe ve Kürtçe isimleri ise şöyle: "Pınardüzü (Cırmık), Doğuçanakçı (çanaqçiyaşerqe), Büyükkadı (Kadıyamezın), Sarıkamış (Heftgerme), Erimli (Sımaqe), Süngüler (Baqewsaxerabe)

Yorumu oyla      0      0  
ERZURUM UYUMA !! UYAN ARTIK 24 Eylül 2010 Cuma 00:29

Alıntıdır !! www.ulkucuhaber.com ____________________ Biz Bursa Ülkü Ocakları olarak 13/09/2010 pazartesiden itibaren etkin direniş başlıyoruz ve pazartesiden itibaren Bursa da yaşayan tüm ülkücüleri bu etkin direnişimize ve baş kaldırışımıza davet ediyoruz. Eyll 13 2010, 20:56 DADAŞ 33 Ülkemiz 12/09/2010'da yapılan referandumda evet oylarının üstün çıkmasıyla yeni bir sürece girmiştir. Referandum sürecinin başından sonuna kadar çok büyük iftiralara ve kalleşçe arkadan vurulmalarımıza rağmen Türk milliyetçileri ve ülkücüler olarak ne pahasına olursa olsun Türk milletine inandıklarımızı ve milletimizin geleceği için kaygılarımızı referandum sürecinde "hayır" diyerek paylaşma gayreti içinde olduk. Bu süreci uzun uzun anlatmaya gerek yoktur. Zira bu milletin kara sevdalısı olduğumuzu tekrar ifade etmek malumun ilamı olacaktır. Peki şimdi ne olacak? Biz Bursa Ülkü Ocakları olarak 13/09/2010 pazartesiden itibaren etkin direniş başlıyoruz ve pazartesiden itibaren Bursa'da yaşayan tüm ülkücüleri bu etkin direnişimize ve baş kaldırışımıza davet ediyoruz. Kimseye kızmıyoruz ve suçlu aramıyoruz. Bizi kimse anlamıyor demiyoruz! Kendimizi doğru yollarla ifade etmenin çarelerini arıyoruz. Dünyaya yüzyıllar boyu hükmetmiş ve günümüzde de maalesef kandırılmış bu asil milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz ve kandırıldıklarını ispat edip yanımızda yer almalarını sağlamaya çalışacağız. Çevremizde kahraman aramıyoruz. Çünkü zafer ancak sağına soluna bakmadan "Ben varım, benim o kahraman" diyenlerin olacaktır. Maddi imkânsızlıklarımızı ve birilerinin devletin tüm imkânlarını seferber etmelerini de bahane edecek değiliz. Çünkü zaferler parayla değil, imanla kazanılır. Biz iman ediyoruz, bu millet asildir, neciptir. Cihana yüzyıllarca hâkim olmuş bu millet üstündeki ölü toprağını atıp yeniden Türk'ün adalet anlayışını dünyada hâkim kılacaktır. Bu bağlamda Bursa'da yaşayan ülkücüleri savaşa değil, illegaliteye değil. Legal yollarla, düşmanın silahlarıyla kuşanıp baş kaldırmaya çağırıyoruz. Etkin şekilde direniş göstermeye ABD'nin AKP eliyle tezgâhladığını bozmaya çağırıyoruz. Ve herkesi Bursa Ülkü Ocaklarına bekliyoruz. Mehmet Fatih Günışık Bursa Ülkü Ocakları Başkanı

Yorumu oyla      0      1  
Gizli Ermeniler 23 Eylül 2010 Perşembe 21:25

Kürtlerle birleşip asıl kimliklerine dönecekler ve Erzurumda dahil olmak üzere yavaş yavaş topraklarımızı alacaklar diye endişe içerisindeyim.Vanda ayin de yaptılar !!

Yorumu oyla      0      0  
Başkan Kemal 23 Eylül 2010 Perşembe 19:00

Bunun önemli bir kısmı acaba erzurumda mı? çünkü ele zannedirem.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görün bakın neler varmış!
Gazeteci yazar Aslan Bulut, bugünkü yazısında bütün Türk Milletüini çok ...
Erzurumluluk suç mu oluyor?
Stadyum üzerinden başlatılan bir tartışma Erzurum’da tepkiyle karşılanıyor. ...
MHP Kaybediyor!
CHP diğer muhalefet partisini kökünden silkeliyor... MHP'nin oy deposu ...
 
Şaşırmadık!
Her yönüyle kötüye giden Erzurum Bir konuda liderliği hiç bir il'e bırakmıyor. ...
Apo camiden nutuk çekti!
Ülkemiz göz göre göre parçalanıyor. 5 sene öncesine kadar akla hayale ...
Reklam yüklü sirenler
Son birkaç aydır, özellikle şehir merkezinde ambülans sirenleri milleti ...
 
Erzurumlu gözüyle Erzurum
DADAŞTV okurlarından Selçuk Dereci, Erzurum'a yaptığı ziyareti okurlarımız ...
İstifa bir erdem müessesesidir
Cumhurbaşkanlığı Eski Danışmanlarından, Erzurum'un saygın ismi Necati ...
OSB'mi Depolama alanı mı?
Sağlık Bakanlığının 160 dönümlük arazisini OSB'ye devri şehirde memnuniyetle ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva